Sailio: "Tietynlaisia pelaajia vähän härnätään"

LIIGA / Haastattelu
Jari Sailio (kesk.) pitää huolen, että HIFK-maalin edessä ei ole mukavaan.
Kuva © Teemu Eirtovaara
Jari Sailio on HIFK:ssa jälleen siinä roolissa, jossa hän on parhaimmillaan. Kokenut pudotuspelijyrä nauttii päästessään vastustajan ihon alle.

HIFK-hyökkääjä Jari Sailio on kokenut pudotuspelipelaaja, sillä hän on tulokaskautensa 2005–06 jälkeen pelannut yhtä kautta lukuun ottamatta kaikilla kausilla SM-liigan pudotuspelejä. Heti avauskaudella kohdalle osui jättipotti, kun Hyvinkään Ahmojen kasvatti voitti mestaruuden HPK:n riveissä.

Myös seuraava kausi päättyi mitaliin, kun HPK ylsi mestaruuden jälkeen pronssille. Ennen siirtymistään Bluesiin kaudeksi 2010–11 Sailio ehti vielä napata yhden SM-hopean Kerhon kanssa.

Kokemusta pudotuspeleistä siis löytyy, mutta into ei ole 71 pudotuspeliottelun jälkeen hävinnyt mihinkään.

- Todella hyvältä tuntuu taas. Oli hienoa päästä jatkoon SaiPaa vastaan ja muutenkin hyviä pelejä, Sailio kertoo.

- Peli on pudotuspeleissä joka osa-alueella tarkempaa ja nopeampaa. Näiden takiahan tätä lajia pelataan, hän jatkaa.

Sailio tunnetaan yhtenä liigan parhaista ärsyttäjistä ja tuon roolin hän saa myös HIFK:n punapaidassa.

- Rooli on se sama mikä on aina ollut ja mistä tykkää itse tykkää. Työhommaa ja yritän vähän rikkoa vastustajaa ja saada heitä hermostumaan. Työn kautta lähdetään rakentamaan omilla vahvuuksilla.

- Yritän vähän niin sanotusti härnätä tietynlaisia pelaajia, pudotuspelien jäähykuninkuuden kaudella 2010–11 voittanut Sailio pohtii.

Keitä ovat nämä tietynlaiset pelaajat? Tapparan kärkihyökkääjät Aleksander Barkov ja Ville Nieminen?

- He ovat tosi hyviä pelaajia ja heiltä pitää yrittää viedä aika ja tila pois. Mutta kaikkia kuitenkin tasapuolisesti pyritään huomioimaan, Sailio virnistää.

Pudotuspelikevät on lähes poikkeuksetta uusien sankareiden aikaa ja myös Sailio löytää kysyttäessä uuden ratkaisijan punapaitojen riveistä.

- Luotan kyllä tuohon [Roope] Talajaan. Se on hyvä, pystyy ratkomaan napakalla ranteella, Sailio hehkuttaa tuttua pelikaveria jo Blues-ajoilta.

» Lähetä palautetta toimitukselle