Parempi Pikkarainen

LIIGA / Haastattelu
HIFK:n laitahyökkääjä Ilkka Pikkarainen on aloittanut kuluvan kauden vahvasti ja onkin joukkueen kahdesta Pikkaraisesta selkeästi parempi. Lisäksi laituri johtaa HIFK:n maalipörssiä yhdeksällä osumallaan. Henkilökohtaisia onnistumisia varjostaa kuitenkin joukkueen heikot esitykset.

Tappiollisessa Jokerit-ottelussa Ilkka Pikkarainen oli jälleen joukkueensa parhaimmistoa. Vahva ja hyvin liikkuva laituri teki paljon töitä joka puolella kaukaloa. Palkinnoksi työstään Pikkarainen sai yhden maalin, mutta joukkue sen sijaan jäi pisteittä.

Pikkarainen on joukkueen heikoista esityksistä huolimatta esittänyt syksyllä parastaan. Aiemmin peliä leimanneet typerät jäähyt ovat jääneet vähemmälle, ja tilalle on tullut järkevää pelaamista kentän molemmissa päissä.

Pikkarainen on käyttänyt jäällä vahvuuksiaan voimakkaiden taklauksien, maskipelaamisen ja kovien laukauksien muodossa. Jokereita vastaan Pikkaraiselta nähtiin kaikkia näitä sekä kauden yhdeksäs maali.

– Henkilökohtaisesti on mennyt ihan mukavasti. Onnistumiset ovat lisänneet itseluottamusta. Eipä nämä omat tehot kuitenkaan paljon lämmitä, kun joukkue ei pärjää, Pikkarainen sanoo.

Uusi päävalmentaja Kari Jalonen näyttää saaneen valjastettua Pikkaraisen keskittymisen kentällä oikeisiin asioihin. Turha hämmentäminen on jäänyt pois, ja hyökkääjä keskittyykin nykyään enemmän pelaamiseen. Pohjalta löytyy myös ehjä ja terve kesäharjoittelujakso.

– Mä sain tehtyä hyvän kesätreenin terveenä tohon kauden alle, että sieltä nää onnistumiset tulee. Sitten kun ei ole tarvinnut enää intissä olla niin sekin on jo paljon.

Henkilökohtaisia onnistumisia varjostaa joukkueen tappiot. Hyvän alkukauden jälkeen HIFK on ajautunut jo neljän ottelun tappioputkeen. Torstainen tappio Jokereille otti laitahyökkääjää pattiin oikein urakalla.

– Vituttaa paljon, kun ollaan hävitty monta peliä. Taaskin pelattiin kaverin päässä koko ajan, mutta joku siinä nyt tökkii. Ei me saada tällä hetkellä mistään sisään, Pikkarainen kirosi.

HIFK pelasi tappiostaan huolimatta pirteästi kaksi erää Jokereita vastaan. Joukkue loi paljon laadukkaita maalipaikkoja, mutta jokerimaalivahti Juuso Riksman sekä kotijoukkueen heikko viimeistely käänsi ottelun vieraille.

– Aloitettiin tosi hyvin ja saatiin painetta Jokerien pakeille. Sovittiin viime pelin jälkeen, että vaikka syvällä nyt rämmitäänkin niin pidetään kaukalossa hauskaa. Nyt pitää vaan jaksaa uskoa siihen, ja tehdä duunia.

HIFK on tehnyt kahdessa viime ottelussaan yhden maalin. Torstaina joukkueella oli tukuttain erinomaisia maalipaikkoja, mutta rentous viimeistelystä puuttuu. Pikkarainen myöntääkin, että ainakin pikkugorilla on jo saattanut kiivetä joukkueen pelaajien olkapäille.

– Kyllähän se saattaa olla jo vähän siellä korvien välissä. Nyt vaan puuttuu se viimeinen potku ja viimeinen silaus. Peli-ilo on nyt vain saatava takaisin. Kyllä me täältä vielä tullaan, Pikkarainen uhoaa.

HIFK pelaa ennen maaottelutaukoa vielä lauantaina kovavireisen HPK:n vieraana. Pikkaraisella on otteluun selvät sävelet.

– Mennään vaan täysillä Hämeenlinnaan, pelataan erä erältä. Duunia pitää tehdä, että saadaan voittoja, niitä me nyt tarvitaan.

– Uskon, että tauko tulee hyvään paikkaan, Pikkarainen huokaa lopuksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle