Normio avasi maalihanat

LIIGA / Haastattelu
Kärpät vei ottelussa Lukkoa miten tahtoi, mutta alussa maalinteko tuotti oululaisille tuskaa. Lopulta neloskentän Teemu Normio onnistui ja kotijoukkue sai maalihanansa auki. Osuma oli tärkeä myös Normiolle itselleen, sillä kyseessä oli hänen kauden ensimmäinen osumansa.

Oululaisseura on ollut kolmessa viimeisimmässä kotiottelussaan hyvin hereillä heti pelin alussa. Joukkue on dominoinut pelejä ja vastustajalle ei ole jäänyt juurikaan mahdollisuutta. Aivan kauden alussa Kärpillä oli vaikeuksia päästä peliin mukaan, mutta nyt otteisiin on tullut selvä muutos.

- Alkuihin on panostettu. Ennenkin on valmistauduttu hyvin, mutta nyt jokainen on henkilökohtaisesti panostanut vielä enemmän. Kun pelin saa hyvin käyntiin, niin se rullaa paremmin. Toisin päin on hankalampaa, jos keskellä peliä pitää yrittää saada käyntiin, Teemu Normio mietti.

- Vahva esitys meiltä. Olimme niskan päällä ja saimme hyvän lähdön. Kotona meillä on ollut tämmöisiä otteluita. Lopussa ajatus vähän sitten karkasi.

Kärpät dominoi ottelua, mutta maalien muodossa oululaiset eivät onnistuneet. Lopulta Normio onnistui päättämään joukkueen piinan tasoitusmaalillaan. Samalla myös miehen omilta harteilta putosi iso taakka.

- Meillä oli siinä pyöritys päällä ja Karppisen Veikko näki minut keskellä. Sain sitten lauottua Vehasen ohi kilpikäden puolelta. Henkilökohtaisestikin tärkeä maali, kyllähän tehottomuus on mielessä kolkuttanut. Joukkuekin sai maalista peliään auki, laituri kertasi.

Kotijoukkue pommitti ottelussa paljon matalia laukauksia kohti Lukko-vahti Petri Vehasta. Kärpät myös karvasi ahneesti, mikä aiheutti kiirettä Lukko-puolustuksessa.

- Tarkoituksena oli laukoa paljon ja saada maalin eteen häslinkiä. Lukko on hyvä joukkue ja varsinkin hyökkäys on hyvä. Loimme edellisten otteluiden tapaan pakeille painetta, Normio analysoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle