Matti Aho mietteliäänä pettymysten kaudesta

LIIGA / Haastattelu
TPS:n valopilkkuna on parin viime vuoden ajan häärinyt numero 44, eli Matti Aho. Jatkoaika pyysi katsojien suosikiksi nousseen pelaajan lyhyeen juttutuokioon. Mies paljastui harvinaisen suorasanaiseksi TPS:n pelaajaksi.

Surullisenkuuluisan kauden jälkeen TPS:n pelaajistosta on vaikea löytää tasollaan pelanneita pelimiehiä. Jani Hurme, Aki Berg, Tuomas Suominen ja Kent McDonell ovat pelaajat jotka tekivät lähes parhaansa auttaakseen joukkuettaan eteenpäin, mutta eivät pystyneet viemään uppovaa laivaa aivan rantaan asti.

Näiden nimien joukkoon voi pienellä varauksella lisätä katsojien suosikiksi nousseen Matti Ahon, jonka periksiantamaton ja aggressiivinen tyyli nostivat hänen nimensä monien huulille.

Liikettä flegmaattiseen TPS:ään

Matti Aho on monille TPS:n kannattajille tuttu näky kaukalossa. Energinen mies ei kunnioita ketään touhutessaan kentällä. Turun lähikunnassa Halikossa syntynyt Aho ei ole koskaan ollut mikään erityinen pistenikkari, mutta on vallan tyytyväinen pelityylin valintaansa.

- En sitä oikein ole mistään katsonut ja ottanut oppia. Se vaan tulee. Tykkään pelata vauhdikkaasti ja asenteella. En mä lähtisi vaihtamaan pelityyliäni ainakaan mistään hinnasta, vikkeläjalkainen mies tuumailee pelityylinsä syitä.

Vaatimaton mies ei pidä itsestään meteliä, vaan vastailee kysymyksiin nöyrästi ja ilman vauhkoamista. Viime kausi meni joukkueelta meni miten meni, josta mies on selvästi pahoillaan.

- No, oma peli meni vähän niin kuin muun joukkueenkin peli. Välillä meni hyvin ja kulki aika lujaakin. Välillä taas meni vähän heikommin. Sellainen tasaisuus puuttui koko joukkueelta koko kauden aikana, mietti Aho syitä kuluneen kauden mahalaskuun.

Keskustelu siirtyy vääjämättä viime aikoina paljon puhuttuun viime kauden valmentajaan Hannu Jortikkaan, joka on ollut lehdistön mielenkiinnon kohteena kaukalon sisä- ja ulkopuolella tapahtuneiden tapahtumien takia.

- Ei Jortikka ainakaan mun mielestä mikään sellainen hengenpilaaja ollut siellä joukkueessa, mitä on väitetty. Totta kai jokaisella on oma tyylinsä valmentaa. Eikä siellä mun mielestä myöskään mitään riitoja ollut.

- Ei se Jortikka niin hirveä ole, eikä se oikein ole mun tehtävä arvostella häntä. Jokaisella pelaajalla on kuitenkin oma mielipiteensä hänestä ja he saavat sanoa sen, vastasi Aho jämerästi kysyttäessä tapaus Jortikasta.

Tulevaisuus kentillä

Puhe kääntyy seuraavan kauden suuntaan ja siihen, missä miestä voisi ensi kaudella ihastella. TPS on yksi vaihtoehto, mutta myös kyselyitä muualta on tullut.

- Mulla ei tosiaan ole sopimusta TPS:n kanssa. Eikä mulla ainakaan vaikuta mikään siihen sopimuksen tekoon. Kaikenlaista kyselyä on tullut agentille muualtakin. Neuvotteluasteella tässä nyt eletään, enempää en lähde spekuloimaan, mies sanoo katkoen huhuja nuorten pelaajien ja Jortikan välirikosta.

Pelivuosia 24-vuotiaalla nuorella miehellä on edessään vielä monia. Kokemuksen ja kiekollisten taitojen lisääntyessä Ahosta voi hyvinkin tulla arvostettu liigapelaaja omalla tontillaan. NHL:ään ei kuitenkaan mies itsekään usko.

- Ei mulla sinne NHL:ään mitään pakkoa ole. En oikein usko.. Olisihan se hienoa, mutta ei mulla sinne tosiaan mitään hinkua ole, Aho sanoo nöyrään ja vaatimattomaan tyyliinsä.

» Lähetä palautetta toimitukselle