Maanteiden kuningas oikeasta laidasta

LIIGA / Haastattelu
Jesse Niinimäki on tehnyt pelaamiinsa kahteenkymmeneen peliin kaksi maalia ja yksitoista syöttöpistettä.
Kuva © Janita Onnelainen
Vahvaa kautta pelaava Jesse Niinimäki on tyytyväinen niin omiin kuin joukkueensakin suorituksiin. Niinimäki kertaa kuluneen kauden tapahtumia ja valottaa myös hieman mikä kahden maalin ja yhdentoista syöttöpisteen hyökkääjä on miehiään.

- Alku oli joukkueelta ja itseltä ihan loistava. Ennen taukoa oli vähän suvantovaihe, mutta kausi on pitkä. Niitä tulee joka joukkueelle ja pelaajalle jossain vaiheessa, Jesse Niinimäki kertaa Lahden Pelicansin kulunutta kautta.

Niinimäki on vakiinnuttanut paikkansa ykköskentän oikeassa laidassa ja on pelannut lähes koko kauden samojen ketjukavereiden, Timo Pärssisen ja Tyler Redenbachin kanssa. Niinimäen mukaan samat ketjukaverit eivät kuitenkaan ole välttämättömyys.

- Totta kai siinä vähän oppii tuntemaan kaveria, mutta kun on hyvät pelisysteemit, niin periaatteessa se olisi helppo pelata kenen kanssa tahansa, hän toteaa.

Niinimäki kertoo joukkueen sisällä ilmapiiri olevan hyvä ja kaikkien puhaltavan hyvin yhteen hiileen. Tarinoitakin saa pukukopissa kuulla monelta eri taholta eikä hän omien sanojensa mukaan itsekään ole mikään tuppisuu.

- Koko porukka on aika tiivis. Kaikilla on tietysti omat juttunsa vapaa-ajalla, mutta muuten on tosi tiivis porukka, Niinimäki kertoo.

- Kyllä siellä tulee itsekin tarinoitua, mutta ei oikeastaan sen enempää tai vähempää kuin kukaan muukaan. Aika tasapuolisesti siellä kaikki kertovat juttuja.

Maajoukkuetauko tuli Pelicansin osalta hyvään väliin, kun lahtelaiset saivat muutaman heikomman esityksen jälkeen alleen voiton. Tiukat peliviikot ovat raskaita ja viikon niin sanottu lepotauko on Niinimäen mielestä tervetullut niin fyysisesti kuin henkisesti.

- On se ihan hyvä saada pikku breikki, että tulee hyvässä suhteessa laadukasta harjoittelua ja lepoa. Tekee kyllä hyvää ja etenkin, kun on tiiviissä tahdissa menty niin saa pääkoppakin levähtää, hän sanoo.

Fiilispohjalta milloin mitäkin

Vapaa-ajallaan Niinimäellä ei ole mitään varsinaista harrastusta, mutta tenniksen ohella hän nostaa niin kaksi- kuin nelipyöräisetkin moottoriajoneuvot pitkäaikaisiksi kiinnostuksen kohteikseen.

- Teen vähän fiiliksen mukaan. Tennistä tulee pelattua ja kesäisin ajettua prätkillä, Niinimäki kertoo.

Niinimäki kertoo löytäneensä kiinnostuksen myös jääkiekon ohella suomalaisten toista niin kutsuttua leipälajia, rata-autoilun kuninkuusluokkaa Formula 1:tä kohtaan ja onhan hän muutaman kerran eksynyt paikan päällekin ajoja katsomaan. 

- Aina silloin kun ehtii, niin tulee seurattua, Niinimäki naurahtaa.

Kaupunkina Lahti on ollut Niinimäen mieleen ja etenkin lahtelainen kiekkoyleisö saa hyökkääjältä positiivista palautetta joukkueen vaikeista ajoista huolimatta.

- Hyvän kokoinen kaupunki. Yleisö tukee hyvin tätä porukkaa ja tunnelma on peleissä ollut korkealla.

» Lähetä palautetta toimitukselle