Kotiyleisön eteen palannut Tyrväinen heti elementissään − "Osui näköjään taklaus aika hyvin"

LIIGA / Haastattelu
Antti Tyrväinen kiekkoili viime kaudella vielä Ilveksen paidassa.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Antti Tyrväinen palasi Pelicansin 20-vuotisjuhlaottelussa lahtelaisyleisön eteen kotijoukkueen riveissä yli viiden vuoden tauon jälkeen. Tyrväiselle paluu turkoosinuttuihin oli mieluisa asia.

Tyrväinen oli mielissään paluustaan Lahteen Pelicansin juhlaottelussa, sillä tärkeät pisteet tarttuivat pussinokille sarjakärki Tapparalta.

− Hieno voitto, tärkeät pisteet meille ja mökki täynnä. "Petu" [Petri Matikainen] sanokin tossa kopissa, että kerrankin pystyttiin voittamaan juhlapeli. Se on koko joukkueelle hieno juttu, että pystytään voittamaan tällainen peli, kun on halli täysi ja juhlistetaan seuraa.

Ottelussa vajaat 13 minuuttia peliaikaa kellottanut Tyrväinen nähtiin heti elementissään jakamassa kovia taklauksia. Yhden näistä alle jäi Pekka Saravo, joka joutui taklauksen jälkeen jättämään ottelun kesken. Taklaus oli kova, mutta puhdas eikä siitä tuomittu rangaistusta.

− Se oli hyvä karvaus meiltä. Pekan pakkipari antoi siinä kivan syötön ja pääsin vähän yllättämään ja ajattelin että taklataan loppuun asti. Osui näköjään aika hyvin, mutta toivottavasti ei kaverille sattunut pahemmin. Mä oon fyysinen pelaaja ja tuon joukkueelle virtaa, mutta ikinä ei kuitenkaan ole tarkoitus satuttaa ketään.

Pelicans oli ykkösvaihtoehto seuraksi

Tyrväinen oli tyytyväinen saatuaan sopimuksen Pelicansin kanssa aikaiseksi, sillä lahtelaisjoukkue oli miehen ykkösvaihtoehto tämän kauden seuraksi.

− Tää oli mun ykkösvaihtoehto Suomessa ja tänne mä halusin tulla. Se oli hyvä, että se meni maaliin. On kiva olla takaisin kotikaupungissa.

Matikaisen ja Pasi Nurmisen alaisuudessa moni pelaaja on yksilötasolla noussut täysin uudelle tasolle, kirkkaimpana esimerkkinä Iikka Kangasniemi. Tyrväinen ei ole kuitenkaan asettanut itselleen sen suurempia tavoitteita kuluvaa kautta silmällä pitäen.

− Kyllä oma henkilökohtanen tavote tällä hetkellä päästä kuntoon. Olin pitkään, koko kesän, loukkaantuneena. Kunhan nyt saa olkapään kuntoon ja pääsee taas pelin takasin kiinni, niin se on tämän hetken tavoite. Sitä kohti tehdään töitä.

» Lähetä palautetta toimitukselle