Kivi: "Pääni on pölkyllä"

LIIGA / Haastattelu
Kivi haluaa ihmettelyn loppuvan.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Pudotuspeliviivan alle valahtaneella ässänipulla on edessään tiukka kolmen ottelun viikko. Päävalmentaja Karri Kivi vaatii koko joukkueen nostavan tasoaan. Samalla Kivi kumoaa huhut hänen ja Jesse Joensuun välirikosta hölynpölynä.

- Pelaaja ja valmentaja eivät voi olla paremmissa väleissä kuin minä olen Jesse Joensuun kanssa. Viimeksi tänään puhuimme puhelimessa syksystä ja kaikesta muusta. Toivotin hänelle onnea NHL-unelman saavuttamiseksi. Se hiukan harmittaa, että Jesse pelasi loukkaantumiseensa asti elämänsä kautta ja oli valmis lähtemään Islandersiin huipputikissä. Nyt hän joutui lähtemään vähän klesana, Kivi toteaa.

Kivi mainitsee Joensuun näyttäneen juuri sellaista esimerkkiä, jollaista patamiehistö tällä hetkellä kaipaisi.

- Tykkäsin tavasta, jolla Jesse analysoi omia tekemisiään. Siinä ei ollut koskaan mitään turhia selityksiä. Blues-pelistä poisjäämisen jälkeen Jesse kommentoi, että nyt oli aika pysähtyä. Jesse on samanlainen perusporilainen persoona kuin Jari Levonen, että sitten kun keittää yli, niin sitten keittää kunnolla. Siinä vaiheessa istahdetaan hetkeksi lumihankeen ja jatketaan eteenpäin.

Vähiten liigajoukkueista pisteitä kotiotteluistaan raapinut Pata on ollut tällä kaudella usein Stephen Dixonin johtaman ketjun varassa. Ratkaisu- ja johtajuusrintaman kapeus onkin yksi Kiven suurimmista huolenaiheista.

- Pelaajien pitää kasvaa niihin rooleihin, mihin heidät on hankittu. Ei siellä kentällä voi vain ihmetellä. Nyt osa pelaa kuin olisi kuutamouinnilla, se minua ärsyttää, Kivi puuskahtaa.

- Aki Uusikartano on hyvä esimerkki oikeanlaisesta asenteesta. Hänellä oli tahmea syksy, sitten istuimme alas ja kävimme asiat läpi. Viimeiset kymmenen ottelua hän on ollut paras pelaajamme

Porissa ollaan käyty viime aikoina vilkasta keskustelua päävalmentajan asemasta. Kivi tiedostaa realiteetit.

- Minun pääni on pölkyllä, ja niin sen kuuluukin olla. Jos pörssiyhtiön toimitusjohtaja ei tee tulosta, hänet laitetaan pihalle. Näen päävalmentajan aseman ihan samalla tavalla. Jos tulosta ei tule, minun pitää maksaa hinta. Jos jossain katsotaan, että Kivi on tulppa, sitten siihen pitää reagoida.

» Lähetä palautetta toimitukselle