Kärppien vuoro vierailla vierasjoukkueiden paratiisissa

LIIGA / Ennakko
Ässiltä ei ole onnistunut mikään.
Kuva © Mikko Ruohola http://mikko.ruohola.org/
Mikä paikka se on, jossa kotijoukkue esittää aneemisen surkeita otteita ja missä vierasfanijoukko pitää kovempaa meteliä kuin kotiyleisö? Se paikka on Porin Isonmäen jäähalli.

Ässien otteet ovat olleet viime kierroksilla surkuhupaisia. Neljän ottelun tappioputkessa painiskelevat patapaidat ovat viimeisen kymmenen ottelun kuntopuntarissa hännillä ja edellinen kotivoittokin on yli kuukauden takaa. Viime aikojen esitysten myötä Ässät on ansaitusti napannut itselleen liigan huonoimman kotijoukkueen tittelin.

Myös oululaisten otteissa on ollut parantamisen varaa, sillä joukkue on viimeisen kymmenen ottelun kuntopuntarissa toiseksi viimeisenä. Pahimmat ajat näyttävät kuitenkin olevan takana, sillä tällä hetkellä Kärpät porskuttaa kahden ottelun voittoputkessa ja tilillä on lauantailta arvokas kotivoitto sarjakärki Jokereista.

Ilonaiheet vähissä

Ässien tilanne on tällä hetkellä toivoton. Joukkueen pelissä ei toimi maalivahtipeliä lukuun ottamatta mikään. Pahiten on sekaisin hyökkäys- ja ylivoimapeli, minkä johdosta maalinteko on porilaisille silkkaa tuskaa.

Jotta porilaisten pulmat eivät olisi liian pieniä, ongelmia on myös henkisellä puolella. Ässäpelurit ovat esittäneet tahdottamia ja haluttomia otteita. Pelaajien turhautuneisuus on silmiinpistävää. Patapakka näyttää olevan sekaisin – valmennusporrasta myöten.

Ässien tilanne on siinä mielessä tukala, että porilaisten on pakko kaapia voittoja kasaan, mikäli patapaidat mielivät taistella sijoituksesta kymmenen parhaan joukossa. Pata on muutaman kerran tällä kaudella yllättänyt juuri silloin, kun siltä on odotettu kaikkein vähiten. Jatkaako tiistai tätä kaavaa?

Apua puolustukseen

Kärppien tilanne on sen sijaan huomattavasti positiivisempi. Joukkue pystyi siipirikkoisena kaapimaan voitot sekä TPS:stä että Jokereista, vaikka erityisesti narripaitoja vastaan oululaiset olivat vaikeuksissa kaksi ensimmäistä erää. Jokerit-ottelun ratkaisi lopulta Kärppien onnistunut erikoistilannepelaaminen.

Oman mausteensa vierasjoukkueen pelaamiseen tuo Johan Backlundin paluu tositoimiin. Ruotsalaisvahti oli kokoonpanossa jo Jokereita vastaan, mutta ei tuolloin ollut vielä torjuntavastuussa. Meneekö Backlundin ensimmäinen ottelu vielä totutteluun, sillä ruotsalaisen edellinen ottelu on marraskuun lopulta?

Kärppien suurin murheenkryyni eli puolustus saa tervetulleen vahvistuksen, kun Ville Pokka tekee paluun vierasjoukkueen takalinjoille. Erityisesti Nico Lehto on ollut suurissa vaikeuksissa liigavauhdin kanssa, ja oululaiset ovatkin menettäneet useampia pisteitä puolustuspään virheisiin.

Kokoonpanot

NHL:n työsulun päättyminen tarkoittaa sitä, että Jesse Joensuun, Jussi Jokisen ja jo aiemmin loukkaantuneen Jason Demersin SM-liigapelit ovat tältä osin pelattuja.

Patapaidat saavat tarvittavaa helpotusta maalinteko-ongelmaan, sillä Joel Armia palaa porilaisten vahvuuteen nuorten MM-kisojen jäljiltä. Armian kanssa samassa kentässä viilettävät Aki Uusikartano sekä Dragan Umicevic. Juha Järvenpää jatkaa porilaisten maalinsuulla. Sami Lähteenmäki pysyy vielä porilaisten sairaslistalla.

Kärppien laaja poissaololista supistuu, kun Ville Pokka, Johan Backlund ja Tomi Karhunen palaavat Kärppien sotisopaan. Mikko Lehtonen, Vladimir Eminger, John Norman ja Toni Kähkönen lähestyvät pelikuntoa, mutta eivät ole vielä tiistaina Kärppien kokoonpanossa. Tämän lisäksi nuorten MM-kisoissa Suomea edustanut Miikka Salomäki ei pelaa Ässiä vastaan.

Pitkäaikaispotilas Oscar Eklundin paluu sen sijaan ei tapahdu vielä lähiviikkoina.

Seuraa Heitä

Joel Armia #40 | Montreal

Laitahyökkääjä

Viime vuonna Armia syttyi nuorten MM-kisojen jälkeen. Toistuuko sama tänä vuonna? Ässät tarvitsee Armian maaleja enemmän kuin koskaan.

Julius Junttila #13 | Kärpät

Laitahyökkääjä

Loistavasti liikkuva nuori hyökkääjä on iskenyt tällä kaudella jo kunnioitettavat 13 osumaa. Jatkuuko maalitahti Ässiä vastaan?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Ässät M S P
1.Stephen Dixon 0 5 5
2.Veli-Matti Savinainen 3 1 4
3.Michael Ryan 3 1 4
4.Jyri Marttinen 1 2 3
5.Eero Elo 2 1 3
Kärpät M S P
1.Juho Keränen 1 1 2
2.Simon Suoranta 1 1 2
3.Joonas Komulainen 0 2 2
4.Ivan Huml 0 2 2
5.Juha-Pekka Haataja 1 1 2

» Lähetä palautetta toimitukselle