Kanadan voittomaalikilpailusankari iloitsi maalistaan

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Barzal niittasi Kanadan voittomaalin.
Kanadan Mathew Barzal oli tyytyväinen mies Sveitsi-ottelun jälkeen. Kanada sai kellistettyä keskieurooppalaiset tiukan taistelun jälkeen lukemin 3-2 voittomaalikilpailussa ja Barzal onnistui itsekin kertaalleen maalinteossa.

Sveitsi aloitti ottelun vahvasti ja karkasi reilussa 15 minuutissa kahden maalin johtoon Damien Riatin ja Dario Meyerin maaleilla. Kanada ei tästä kuitenkaan häkeltynyt, vaan nousi tasoihin ensimmäisen ja toisen erän maaleillaan, joista vastasivat Dylan Strome ja Joe Hicketts. Barzal oli tyytyväinen kokonaisesitykseen.

− Tämä oli hyvä peli. Sveitsi aloitti vahvasti ja meille oli kova paikka joutua kahden maalin takaa-ajoasemaan. Mielestäni meillä oli kuitenkin hyvä kolmas erä.

Myös Sveitsi sai kanadalaishyökkääjältä kehuja. Pohjoisamerikkalaiset eivät taitaneet aivan olla valmiita sveitsiläisten vahvuuteen heidän kahden huonomman pelinsä jäljiltä.

− He pelasivat vahvasti, nopeasti ja kovaa. He yllättivät meidät ottelun alussa, kun emme olleet valmiita. Meidän täytyy kunnioittaa heitä enemmän.

Barzal nousi Kanadan sankariksi voittomaalikilpailussa. Mies iski ottelun voittomaalin kolmannessa parissa.

− Tämä oli tiukka peli ja joskus täytyy löytää keinoja pelin kääntämiseen. Ja jos se hetki sattuu tulemaan voittomaalikilpailussa, niin silloin täytyy astua esiin. Niin sitten tein.

Hyviä tehoja iskemään tottuneen hyökkääjän puntti ei tutissut oman vuoron koittaessa.

− Olin melko itsevarma, kun luistelin jäälle. Ratkaisussa ei ollut mitään sen ihmeempää, harhautin ja onnistuin maalinteossa. Iloitsin maalista, sillä se myös helpotti taakkaa harteillani, Barzal iloitsi.

Kanada kohtaa seuraavaksi Ruotsin torstaina pelattavassa lohkon päätöspelissä. Barzal odottaa kyseisestä ottelusta kovatasoista.

− Peli Ruotsia vastaan tulee olemaan kova. En tiedä, kenet tulemme kohtaamaan sen jälkeen, mutta keskitymme nyt vain Ruotsi-peliin, sillä se ei ole helppo.