Junttila yllättyi maajoukkuekutsusta

LIIGA, MAAJOUKKUE / Haastattelu
Tuuletteleeko Julius Junttila leijonapaidassa Helsingin turnauksessa?
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Eilen julkistettu Helsingin turnaukseen valittu Suomen jääkiekkomaajoukkue sisälsi yhden ensikertalaisen. Hän on Kärppien 23-vuotias laitahyökkääjä Julius Junttila.

Oulun Kärppien kantava voima alkukauden ajan on ollut joukkueen kolmoskenttä, jossa pelaavat Joonas Kemppainen, Joonas Donskoi ja nyt maajoukkueeseen Helsingin turnaukseen valittu Julius Junttila.

Kultakypärä on kulkenut ketjun pelaajien päästä toiseen kauden liigakamppailuissa. Niinpä suurena yllätyksenä ei tullut se, että ketjun kaksi hyökkääjää pukevat leijonapaidan päälleen reilun viikon kuluttua Helsingin turnauksessa.

− Itse asiassa olisimme voineet valita koko ketjun Donskoi mukaan lukien, mutta emme halunneet rasittaa yhtä seuraa liikaa pelaajavalinnoilla, Oulussa Kärppien harjoituksia tiistaina seurannut maajoukkueen päävalmentaja Kari Jalonen totesi Jatkoajalle.

Minkälaisen pelaajan maajoukkue saa käyttöönsä Junttilan astuessa kaukaloon?

– Kyllähän me saamme todella mielenkiintoisen pelaajan. Hän on noussut Suomen liigahuipulle Lauri Marjamäen tultua Kärppiin. Pidän erityisesti hänen ahkerasta työn teosta ja erittäin vahvasta luistelusta sekä kamppailukovuudesta, Jalonen vastaa.

Keskushyökkääjä Kemppainen debytoi maajoukkueessa jo viime kaudella. Sunnuntaina päävalmentaja Jaloselta valinnastaan kuullut Junttila pukee maajoukkuepaidan päälleen luonnollisesti innostuneena ja suurin odotuksin.

− Varmasti on täysi Hartwall-areena Helsingissä, joten ei paljon parempaa paikkaa voi olla, valinnasta omien sanojensa mukaan yllättynyt Junttila makustelee.

Omasta roolistaan turnauksessa Junttila ei osaa sanoa mitään vielä tässä vaiheessa. Jalosella on kuitenkin suuntaviivat piirretty kärppäkaksikon suhteen.

 Tietysti peluutamme heitä yhdessä ja annamme pelata ihan samoja rooleja, joita he pelaavat täällä Kärpissäkin. He ovat pelanneet täällä esimerkiksi alivoimaa todella hyvin, Jalonen kertoo.

Kuten koko kärppäjoukkueella, myös Junttilalla oli heikompi vaihe lokakuun alun peleissä. Se sisälsi yhdeksän ottelun jakson, jossa hyökkääjän pistetili karttui vain yhdessä ottelussa.

− Viime viikon kolmessa voitokkaassa pelissä oli jo itseltäkin jälleen parempaa tekemistä, joten nousujohteisia ovat omatkin esitykset, Junttila miettii.

Maajoukkuepelit olivat yksi Junttilan henkilökohtaisista tavoitteista tälle kaudelle. Paineitakin onnistumisesta varmasti on, mutta päävalmentajalta löytyy luja luotto kärppähyökkääjään.

− On mielenkiintoista nähdä, miten homma toimii leijonakannattajien edessä. Minä uskon, että toimii oikein hyvin, Jalonen päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle