Divariaikojen kärkikamppailu

LIIGA / Ennakko
Nopeasti luistelurytmiä vaihtava Julius Junttila ansaitsi syksyn esityksillään maajoukkuepaikan.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Vaasan Sport pelasi runkosarjaa Raksilassa edellisen kerran vuoden 2000 helmikuussa. Tuolloin sekä Sport että tiistain kotijoukkue Kärpät olivat divarin eliittiä. Tämän kauden Liigassa kummankaan pistetahti ei ole kuitenkaan ollut kehuttava.

Oulun Kärppien syksy on ollut hankala. Viime viikolla joukkue onnistui kuitenkin korjaamaan kurssiaan, kun se voitti kotonaan Ilveksen sekä Ässät ja haki lopuksi vielä kaksi pistetä Jyväskylästä.

Vaasalaisten lokakuu on ollut ikävä. Kahdeksasta pelistään joukkue on voittanut ainoastaan yhden. Peleistä monet ovat olleet tasaisia, mutta se on laiha lohtu, kun pisteitä ei kerry.

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa Raksilassa viimeksi helmikuussa 2000, jolloin Kärpät voitti I-divisoonaottelun lukemin 3-2. Noista ajoista ei kummankaan pelaajilla juuri ole enää mielikuvia, sillä ainoastaan kärppäkapteeni Lasse Kukkonen oli tuolloin mukana kuvioissa.

Sport piipahti Oulussa ennen runkosarjan alkua harjoituspelissä, jonka Kärpät vei näytöstyyliin maalein 3-0. Kuparisaaressa oululaiset kävivät syyskuun lopussa ja hakivat 4-0 -voiton.

Molempien verkko heilunut

Tiistaina vastakkain on kaksi paljon maaleja päästänyttä joukkuetta. Kärpät on tosin tahkonnut sarjassa eniten pelejä, mutta silti verkkoon on uponnut 2,63 maalia per ottelu. Vaasalaisten lukema on vielä paljon surullisempi 3,69. Kummatkin ovat maalierossa pakkasen puolella.

Toinen huomionarvoinen seikka on erikoistilannepeli. Kärppien osalta on sapiskaa aiheestakin saanut ylivoimapeli, joka on Liigan kolmanneksi huonointa. Sportin murheet ovat enemmän alivoimassa, joka on ollut heikkoa.

Oululaisten valmennuksen puolelta on annettu viestiä, että pieni helpotus otteluruuhkaan on helpottanut sekä viisikkopelin että erikoistilanteiden harjoittelua.

Sportille haaste Oulussa on iso, kun jatkuva häviäminen nakertaa itseluottamusta. Sportin mahdollisuus piilee siinä, jos Kärppien peli ei tälle kaudelle tyypilliseen tapaan pysy kasassa täyttä 60 minuuttia.

Seuraa Heitä

Julius Junttila #13 | Kärpät

Laitahyökkääjä

Kärppien syksyn parhaan ketjun laituri pääse mukaan marraskuun maajoukkueturnauksaan. Poikiiko luottamus lisävirtaa myös seurajoukkueen puolelle?

Tomi Körkkö #21 |

Laitahyökkääjä

Hyökkääjä ei mahtunut Kärpissä juurikaan pelaamaan ja lähti hakemaan vastuuta muualta. Pääsee nyt pelaamaan tuttujensa edessä kotkapaidassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle