Jere Seppälästä kasvanut tärkeä palanen Bluesin puolustukseen

LIIGA / Haastattelu
Puolustaja Jere Seppälä on nopeasti vakiinnuttanut paikkansa espoolaisten kokoonpanosta.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Kesällä Jyrki Aho pyysi Jere Seppälää liigajoukkueen harjoituksiin. Nyt ennakkoluulottomasti hyökkäyssuuntaan pelaava sekä ketterästi liikkuva nuorukainen on vakiinnuttanut paikkansa espoolaisten ykköpuolustajaparissa. Hänestä on myös tullut monien fanien suosikkipelaaja.

Jere Seppälä on 20-vuotias Kemissä syntynyt Espoon Kiekkoseuran kasvatti, joka pelaa ensimmäistä liigakauttaan Espoon Bluesissa. Seppälä on edustanut Espoon Bluesin nuorten edustusjoukkueita aina C-nuorista A-nuoriin asti.

Runkosarjakaudella 2012-2013 hän oli espoolaisten tehokkain puolustaja pistein 6+22=28. Seppälä on voittanut B-nuorten Suomen mestaruuden keväällä 2011 sekä SM-hopeaa A-nuorissa keväällä 2013. Pikkuveli Joonas vei silloin mestaruuden HPK:n paidassa.

Seppälä pelasi C-nuoriin asti hyökkääjänä, minkä jälkeen hän siirtyi puolustajaksi. Sille tielle hän on myös jäänyt.

– Taisi olla C-nuorten try-outit, kun valmentaja tuli sanomaan, että mitä jos kokeilisit pelata yhden pelin puolustajana. Taisi mennä sen verran hyvin, että jäin sitten sille tielle. Toki se hyökkääminen tulee vielä takaraivosta, Seppälä naureskelee.

Elokuussa 2013 Seppälä solmi Espoon Bluesin kanssa 1+1-vuotisen sopimuksen. Liigadebyyttinsä nuorukainen teki kuluvalla kaudella neljännessä ottelussa JYPiä vastaan.

– Oma peli on sujunut ihan hyvin, olen tyytyväinen. Joukkue on parantanut koko ajan, olemme menossa oikeaan suuntaan.

Nuorukaisen liigauran avausmaali syntyi marraskuussa Turun Palloseuraa vastaan. Seppälä on pelannut hyvän alkukauden omilla vahvuuksillaan.

– Niitä ovat ainakin hyvä liike sekä hyökkäyssuuntaan pelaaminen.

Seppälä kertoo oman heikkoutensa olevan puolustuspelaaminen, sillä hän on pienikokoinen puolustaja. Koko tulee korvata esimerkiksi liikkumisella. Välillä puolustajalupauksen valtavaa hyökkäysintoa saa tosin pelätäkin. Nuorukainen ei pelkää haastaa Liigan isompikokoisia hyökkääjiä, joten Seppälältä nähdäänkin monesti myös hienoja taklauksia.

Loppukauden tavoitteenaan hänellä on päästä pelaamaan mahdollisimman paljon sekä nauttia pelaamisesta.

» Lähetä palautetta toimitukselle