Bluesin välitodistukset 2013-14

LIIGA / Artikkeli
Bluesin pelaajien yhteistyö on toiminut sitä paremmin, mitä pidemmälle kausi on edennyt.
Kuva © Jarno Hietanen
Blues oli kahden pelatun ottelun jälkeen sarjakärjessä, ennen kuin suunta muuttui ja joukkue oli jonkun aikaa jopa pahnanpohjimmaisena. Lokakuun lopulla alkanut nousu on vienyt joukkueen Liigan keskikastiin, kun joulutaukoa vietetään. Joukkueessa on onnistujia ja epäonnistujia jokaisella pelipaikalla. Arvosanan ovat saaneet vähintään viisi ottelua pelanneet, jotka eivät ole siirtyneet toiseen Liiga-joukkueeseen.

<h3 style="margin-bottom: 10px; text-align: left; font-family: AgencyGothicCT-Bold; font-size: 40px; font-weight: normal; color: #333333; text-transform: uppercase; line-height: 40px;">Maalivahdit</h3>

Lars Volden

Kausi alkoi surkeasti, ja näytti että Blues ei voi luottaa norjalaisvahtiin alkuunkaan. Marraskuusta eteenpäin otteet ovat kuitenkin parantuneet selvästi, eikä Bluesin tarvitse enää pelätä Voldenin ollessa maalilla.

Jani Nieminen

Pitkä pelitauko saattoi näkyä aivan ensimmäisissä peleissä. Nousujohteinen syyskausi, mutta parantamisenkin varaa on.

<h3 style="margin-bottom: 10px; text-align: left; font-family: AgencyGothicCT-Bold; font-size: 40px; font-weight: normal; color: #333333; text-transform: uppercase; line-height: 40px;">Puolustajat</h3>

Jere Seppälä

Nousi puskista Blues-kokoonpanoon ja on lunastanut paikkansa hienosti. Kiekollisen puolustajan heikkoudet ovat vielä omassa päädyssä. Liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä uran suunnasta ei voi kuitenkaan vetää ensimmäisten kuukausien perusteella.

Joonas Valkonen

Siinä missä ikätoverinsa Seppälä on hyökkäävä puolustaja, Valkonen on profiloitunut peruspakiksi. Muutamia virheitä lukuun ottamatta on hoitanut tonttinsa kelvollisesti. Kehittymisen varaa on edelleen, mutta Valkosen tapaisilla pelaajilla nousu tapahtuu usein hitaammin.

Joonas Jalvanti</span>

Viime kaudella Jalvanti oli Blues-puolustuksen eliittiä, mutta tämä kausi on ollut hivenen vaikeampi. Virheitä on sattunut aikaisempaa enemmän, eikä tehojakaan ole löytynyt. Jäähymäärä on aikaisempiin kausiin verrattuna suuri.

Mikko Kuukka

Selvä tasonnosto, ja kuulunut Bluesin tärkeimpiin pelaajiin alivoimalla sekä otteluiden loppuhetkillä puolustettaessa johtoasemaa. Sai myös pitkän maalittoman putkensa poikki joulukuun alussa.

Joni Tuominen

Palasi Bluesiin kesken kauden vaihtokaupassa hyökkääjä Teemu Rinkiseen. Ei ole vakuuttanut otteillaan, eikä rooli ole kovinkaan suuri. On kuitenkin joukkueen ainoa oikealta ampuva puolustaja, mikä voi antaa peliminuutteja jatkossakin.

Jani Honkanen

Tuli pätkätyöläiseksi ennen kauden alkua paikkaamaan loukkaantumisia. Ei pettänyt, mutta ei esittänyt myöskään mitään sellaista, että häntä olisi tarvittu pidempään. Siirtyi Mestis-seura HCK:hon.

Arto Laatikainen

Teholukemat pahasti pakkasella viime kauden tapaan, mutta itse peliesityksissä on menty askel parempaan. Loukkaantumiset ovat kuitenkin vaivanneet sen verran, että joukkueen kärkipakiksi Laatikaisesta ei enää ole.

Niklas Tikkinen

Kausi on tähän mennessä ollut pettymys, ja suuri osa ajasta on kulunut Mestiksen puolella. Ei pystynyt esittämään sellaista kiekollista peliä, mitä häneltä odotettiin. Puolustuspäässä ongelmissa. Toki heikkoa suorittamista selittää osittain koko joukkueen sekava tilanne alkukaudesta, jolloin Tikkinen kauden tämänhetkiset Liiga-ottelut pelasi.

Kalle Kaijomaa

Missasi ensimmäisen Liiga-kuukauden, ja pelituntuman löytyminen otti aikansa. Sen jälkeen suunta parempaan, ja Kaijomaa onkin noussut Bluesin puolustajien pisteykköseksi.

Olli Malmivaara

Monen muun puolustajan tapaan hankala alkukausi, mutta sen jälkeen suunta parempaan. Tärkeässä roolissa joukkueen alivoimapelissä, eikä arvoa voi mitata tehopisteillä.

<h3 style="margin-bottom: 10px; text-align: left; font-family: AgencyGothicCT-Bold; font-size: 40px; font-weight: normal; color: #333333; text-transform: uppercase; line-height: 40px;">Hyökkääjät</h3>

Robert Rooba

Virolaisnuorukainen on ikäisekseen varsin fyysinen pelaaja. On pysynyt liigavauhdissa mukana, mutta kestävyys ei riitä vielä pidempiin jaksoihin vakiokokoonpanossa.

Philip McRae

Tapparasta tullut hyökkääjä ei esiintynyt aluksi kovinkaan lupaavasti, mutta päästyään sisään joukkueeseen löysi paikkansa. Maaleja olisi kuitenkin pitänyt syntyä paikkoihin nähden enemmän.

Miro Aaltonen

Kausi alkoi hattutempulla, mutta sen jälkeen tahti rauhoittui. On kuitenkin edelleen tärkeimpiä hyökkääjiä joukkueessa. Viime vuonna kausi katkesi joulutaukoon, nyt pelit jatkuvat toivottavasti kauden loppuun asti.

Jussi Makkonen

LeKistä tullut keskushyökkääjä paransi joukkueen peliä. On jo varsin kokenut pelaaja, joka tuo rauhallisuutta joukkueen tekemiseen.

Nico Nyberg

Saanut varsin paljon vastuuta. On pelannut ihan hyvin, mutta ei kuitenkaan niin hyvin, että isot minuutit ykkösketjussa olisivat oikea rooli.

Peter Tiivola

Bluesin tulokashyökkääjistä se, joka on parhaiten päässyt Liigassa vauhtiin. Isokokoisen hyökkääjän vahvuuudet ovat puolustuspelissä.

Tomi Sallinen

Raataa esimerkillisesti joukkueen eteen illasta toiseen, ja se palkittiin myös maajoukkuekutsulla Venäjän turnaukseen. Onnistui onnenkin avustuksella iskemään yhden hattutempun.

Daniel Widing

Puoli kautta meni pitkälti varjojen mailla, eikä näyttänyt olevan millään tapaa hyödyllinen joukkuelleen. Jokerit-ottelun maalit vapauttivat peliä ja onnistui myös seuraavassa ottelussa.

Kim Hirschovits

Kuului jo etukäteisarvioissa joukkueen suurimpiin kysymysmerkkeihin, ja ainakin siltä osin riskit ovat myös realisoituneet. Ei ole pystynyt jakamaan kiekkoa parhaiden vuosiensa tapaan.

Tommi Huhtala

Bluesin paras maalintekijä ja muutenkin tärkeässä roolissa. Suurempi muutos on pelissä kuitenkin se, että on onnistunut jättämään typeryydet pois, eikä se ole vienyt vahvuuksia.

Matti Järvinen

Ei ole pettänyt, mutta ei myöskään ottanut tarvittavia kehitysaskeleita. Pysyy liigavauhdissa mukana, mutta ei erityisemmin säväytä.

Siim Liivik

Raataa vahvasti joukkueen eteen. Rangaistuksia tulee pelityylillä paljon, mutta kaikesta huolimatta joukkueen toimivimman ketjun sentteri kuuluu ehdottomasti Bluesin kauden onnistujiin.

Ilmari Pitkänen

Ei ole erityisemmin esillä tilastoissa, mutta on osa tärkeää Liivikin johtamaa ketjua.

Eetu Pöysti

Sallisen ohella joukkueen tärkeimpiä alivoimahyökkääjiä. Viime kaudella ei saanut millään onnistumisia hyökkäyspäässä, mutta nyt niitä on tullut kuin liukuhihnalta. Samalla myös puolustuspään roolit ovat hoituneet juuri halutulla tavalla.

» Lähetä palautetta toimitukselle