Ikonen muisteli aikaansa Kazakstanissa: "Ei ole Kouvola betonia nähnytkään"

MESTIS / Haastattelu
Illan vastustaja oli Ikoselle varsin tuttu.
Kuva © Miikka Jääskeläinen
Ossi Ikonen palasi Jyväskylään puolentoista vuoden tauon jälkeen, mutta tällä kertaa valko-oranssissa peliasussa. Alkanut kausi on Ikoselle ensimmäinen kaikista Suomessa vietetyistä kausista, jolloin värikkäänä persoonana tunnettu puolustaja ei viiletä hurrikaaninuttu päällään.

Kausilla 2012-13 ja 2013-14 Kazakstanissa viilettänyt Ossi Ikonen palasi täksi kaudeksi Suomeen ja KooKoon paitaan. Kaudet Kazakstanissa sujuivat ainakin pisteiden valossa kohtalaisesti, mutta 24-vuotias puolustaja päätti palata takaisin Suomeen. Ikonen avasi hieman kazakstanilaista kiekkokulttuuria KooKoon 3-6-voittoon päättyneen ottelun jälkitunnelmissa.

− Se on todella erilaista. Pelaajat ovat pääosin Venäjältä, joten peli on todella nopeaa suuren luisteluvoiman takia.

− Vauhdikkuuden kääntöpuolena on se, että peli ei ole läheskään niin organisoitua.

Paluu Jyväskylään oli Ikoselle erityinen hetki. Jyväskyläläisorganisaatiossa kahdeksan vuotta viettänyt Ikonen pelasi ensimmäistä kertaa Hippoksella ilman tuttua ja turvallista hurrikaaninuttua. Ikosen osalta tätä pystyikin kutsumaan ikäänkuin kotiotteluksi, sillä tutun ympäristön lisäksi paikalle oli saapunut bussilastillinen äänekkäitä KooKoon kannattajia.

− Tosi hyvä fiilis oli palata tänne. Eri joukkueessa ensimmäistä kertaa, joten tietty vähän erilainen tilanne kuin yleensä, tuumi Ikonen.

Paluu tuttuun kaupunkiin herätti ottelun alla pientä ylimääräistä jännitystä. KooKoon puolustuskaluston kiekollisiin johtajiin kuuluva Ikonen pelasi kuitenkin vahvasti keräten ottelusta kauden ensimmäisen maalinsa ja syöttöpisteen ottelun voittomaaliksi jääneeseen 2-4-maaliin.

− Ottelun alla oli vähän ylimääräisiä perhosia vatsassa. Tuttuja jätkiä vastassa ja tuttuja naamoja katsomma, joten tietty siinä sellainen oma säväys tuli mukaan, kertasi Ikonen.

− Ei tullut kautta ilman maalia. Mukavaa päästä sentään silloin tällöin kihauttamaan.

Ikonen pelasi ottelussa Liigastakin tutun Pauli Levokarin puolustajaparina. Mielenkiintoiseksi parin tekee se, että yhteen on laitettu kouvolalaisjoukkueen pienin ja suurin pelaaja. Roolitus on varsin selvä, sillä Ikonen pelaa huomattavasti hyökkäävämmällä pelityylillä. Erilaisilta kommelluksilta ei kuitenkaan taideta välttyä.

− No siinähän pelaa todellinen Pekka Puupää ja Pätkä. No ei, hyvä on pelata Paulin kanssa. Ei löydy mitään moitittavaa, huikkasi Ikonen.

Kun Ikonen liittyi KooKoon riveihin, toimintatavat ja joukkuekaverit olivat täysin tuntemattomia. Sopeutuminen KooKoon joukkueeseen ei Ikosen mukaan ole kuitenkaan tuottanut vaikeuksia.

− Tosi hyvin olen viihtynyt. Hyvin on otettu vastaan, kun uutena pelaajana tulin ja en ketään tuntenut.

Sopeutuminen KooKoon riveihin on sujunut hyvin, mutta entä betoniviidakoksi kutsuttuun Kouvolaan?

− Kouvolaa ja Kazakstania jos vertaa, niin ei Kouvola ole betonia nähnytkään. Sen verran ankea paikka tuo Kazakstan oli, naurahti Ikonen.

» Lähetä palautetta toimitukselle