HPK-sentteri ei luovuta

LIIGA / Haastattelu
HPK sai torstaina peräti kuudennen kerran peräkkäin kuonoonsa. Tappioputkensa venymisen myötä hämeenlinnalaisten pääsy pudotuspeleihin vaikuttaa jo liki mahdottomalta, sillä piste-ero viimeiseen playoffspaikkaan kasvoi kymmeneen pisteeseen.

Tukalasta tilanteesta huolimatta Kerhon ykkössentteri Arsi Piispanen ei lakkaa haaveilemasta pudotuspeleistä.

– Turha tässä on enää luovuttaa. Ei tässä ole muutakaan tekemistä kuin pelata niin pitkään, kun se on mahdollista. Ei tässä enää niin montaa peliä jäljellä ole, ettemme jaksaisi yrittää loppuun asti, Piispanen sivaltaa.

Torstaina HPK kärsi tappion Lukolle luvuin 2-5. Häviö oli kova taka-isku Kerhon pudotuspelihaaveilulle, sillä sen myötä sarjataulukon toiseksi viimeisenä oleilevalta joukkueelta karkasi pudotuspeliviiva jo kymmenen pisteen päähän.


Piispasen edellisestä osumasta on aikaa 21 peliä. Lukkoa vastaan mies ei sivaltanut edes läpiajosta.

Piste-ero vaikuttaa mahdottomalta kurottavaksi kiinni, sillä Pallokerholla on otteluita jäljellä enää kuusi kappaletta. Hämeenlinnalaisille häviö Lukkoa vastaan maistuikin kitkerältä.

– Tappio maistuu pahalta, kun tuntuu, että olimme pelissä hyvin mukana koko ajan. Taas on silti tuollaiset lukemat taululla, Piispanen noituu.

Sentteri ei kuitenkaan osaa kertoa, miten hämeenlinnalaisittain murheelliset numerot taululle päätyivät.

– En tiedä, mistä lukemat johtuvat. Tuntuu, että olimme niskan päällä koko ajan, mutta kaverit pääsivät tekemään maalit. En edes muista, mistä ne maalit tulivat. Tuntui, että toisessa erässä olisi vähän väliä soinut omissa.

Hyökkääjän tuntoaisti ainakin toimii, sillä raumalaiset heiluttelivat Kerhon maaliverkkoa toisessa erässä kolmesti. Maalikimaransa johdosta kettupaidat sinetöivät voittonsa ja pidensivät oranssipaitojen tappioputken jo kuuteen matsiin.

Lauantaina Pallokerholle tarjoutuu Kärppiä vastaan mahdollisuus putkensa katkaisemiseen, mutta paluu voittojen tielle vaatii kovan uurastamisen. Jo peliin motivoituminen tulee olemaan hankalaa, sillä panosta ei Kerholle ole juurikaan loppukaudelle jäljellä.

– Siellä pitäisi olla ammattilaisia joukkue täynnä. Meille kuitenkin maksetaan siitä, että joka pelissä yritämme, Piispanen muistuttaa.

Piispanen on yksi niistä joilta etenkin HPK-leirissä tsemppaamista kaivataan. Joukkueen ykkössentteriltä odotetaan Hämeenlinnassa rutkasti enemmän onnistumisia kuin mihin hän on viime aikoina kyennyt.

Mies on kymmeneen viime otteluun merkkauttanut ainoastaan kolme syöttöpistettä. Edellisen kerran maaliverkkoa sentteri heilutteli kaksikymmentäyksi peliä sitten.

– En ole tyytyväinen kauteeni. On ollut liian ailahtelevaa. Enemmän pitäisi saada itsestään irti, pitäisi vain yrittää, Piispanen surkuttelee.

» Lähetä palautetta toimitukselle