Happo kaipasi taistelupariaan

MESTIS / Haastattelu
Kajaanin Hokin kapteeni Kimmo Happo oli joukkueensa parhaimmistoa 4-2-voittoon päättyneessä Sport-ottelussa. Kaksi maalia entisen seuransa verkkoon iskenyt Happo kertoi ottelun jälkeen kaivanneensa jäälle taistelupariaan Patrik Westerbackia.

- Minulta puuttui tärkeä taistelupari Westerback. Hänen kanssaan on kaukalossa taisteltu ja jouduinkin keskittymään otteluun eri tavalla kun Westerback ei ollut mukana, Happo kommentoi ottelun jälkeen.

Hapon mukaan kaksikon taisteluasetelma on pelikentältä lähtöisin.

- Minä en anna periksi eikä hän anna periksi.

- Westerback tuo taitavana pelaajana vaasalaisille taisteluhengen päälle. Tänään hän ei ollut mukana eikä peli ollut niin kuuma kuin se on joskus aikaisemmin ollut, Happo jatkoi.

Happo oli Sportin kaadossa suuressa roolissa, sillä mies iski Hokin ensimmäisen ja neljännen maalin.

- Heinonen tiputti kiekon ja se oli helppo pistää maaliin. Samoin kuin viimeinenkin.

Ensimmäisen maalinsa Happo iski oman laukauksensa jälkeen, kun hän pääsi lyömään Sami Heinosen hukkaaman irtokiekon maaliin vain pari minuuttia Sportin avausmaalin jälkeen. Illan toisen osumansa Happo viimeisteli alivoimalla tyhjään Sport-maaliin Aniket Dhadphalen kiekonmenetyksen jälkeen.

Kahden osuman myötä Happo nousi linnapaitojen sisäisen pistepörssin ykköseksi ja hankki koko kauden Markus Haverisen päässä olleen punaisen kypärän itselleen. Happo on iskenyt 17 ottelussa neljä maalia ja antanut kymmenen maaliin johtanutta syöttöä. Kakkoseksi nousseen Teemu Virtalan tehot ovat 2+12 ja kolmanneksi pudonneen Haverisen 7+6.

Happo kommentoi taiston tauottua myös ottelun voittomaaliksi jäänyttä Juha Silvanderin 3-2-osumaa.

- Silulta kauden hienoin maali. Mies syöttää kiekon kädellä itselleen, kiertää maalin ja iskee takatolpalta kiekon tyhjiin.

Silvander nousi osumiensa myötä jo kahdeksaan maaliin. Syöttöpisteitä miehellä on tilillään neljä.

Hokki pelasi läpi ottelun kolmella ketjulla ja kolmella puolustajaparilla. Hapon mukaan kuormituksen ei pitäisi näkyä nuoressa kajaanilaisjoukkueessa, vaikka vauhtia kaukalosta löytyykin.

- Jos ei tule hirveästi katkoja, niin kuormitus näkyy enemmän. Mutta erä kerrallaan mennään ja onneksi on erätauot. Ei sen pitäisi kyllä meidän joukkueessa näkyä, olemme tehneet sen verran kovasti töitä, kapteeni sanoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle