Haataja Jacobssonin jäähystä: "Tuomari tuli viiden minuutin päästä sanomaan, ettei osunut päähän"

LIIGA / Haastattelu
Haataja oli perjantaina pelipäällä.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Juha-Pekka Haataja oli muun joukkueensa tapaan ottelun jälkeen tyytyväinen mies, kun KooKoo kaatoi JYPin Jyväskylässä jatkoajalla. Päähänkohdistuneet taklaukset puhuttivat silti perjantainakin.

Jyväskylässä nähtiin ottelun toisessa erässä paljon puhuttanut tilanne, kun KooKoon Robin Jacobsson sai 2+10 minuutin rangaistuksen päähänkohdistuneesta taklauksesta, kun ruotsalainen kolasi oman maalin edessä kotijoukkueen Sami Nikun levyksi. 

− Sehän oli puhdas taklaus, tuomari tuomitsi nopeasti siitä 2+10 minuuttisen, mutta tuli viiden minuutin kuluttua sanomaan, että taklaus ei osunut päähän, oli jostain käynyt sen tarkistamassa. Sanoi sen olleen heidän moka, kommentoi tilanteen jälkeen kuumana käynyt Juha-Pekka Haataja.

− Eihän niitä jäähyjä saa enää tekemättömäksi, mutta minun mielestäni pääasia että myöntää virheet, koska kaikkihan me tehdään virheitä. Se ele, minkä tuomari tuli sen jälkeen tekemään, on minun mielestä hatunnoston arvoinen. Noita tuomareita on harvassa liigassa, mies lisäsi.

KooKoo nappasi Jyväskylästä kauden ensimmäisen vierasvoittonsa, kun Josh Green kiepautti jatkoajalla maalin edestä kiekon JYPin verkkoon.

− Saatiin sen viimeisen kotipelin (Ilves) voiton jälkeen jatkuvuutta, ei jäänyt hyvä vire pelkästään yhteen peliin. Pelattiin yksi kauden parhaista peleistä, oltiin alusta asti valmiina ja taisteltiin sitkeästi.

− Totta kai pelin sisällä tulee vielä lapsuksia, mutta isossa kuvassa kun katsoo alkukauden pelejä, tämä oli parasta kiekkoa meiltä tällä kaudella. Tästä on hyvä rakentaa. 

Haataja itse vastasi ottelun KooKoon toisesta osumasta, kun mies naulasi kiekon toisessa erässä Pekka Tuokkolan selän taakse. 

− Saatiin hyvä riisto hyökkäysalueella kulmassa, JYPin pelaajat varmaan unohtivat minut maalille, harvinaista nykyliigassa, että on noin vapaana maalin edessä. Josh (Green) löysi hyvin minut maalin edestä, ja siitä oli helppo laittaa kiekko pussiin.

Haataja on tunnettu aikaisempien kausien perusteella vahvana maalintekijänä, mutta miehen mukaan rooli on Kouvolassa hieman muuttunut.

− Meillä on tosi hyvä ketju siinä. Josh on hyvä aloittaja ja tunnollinen puolustuspäässä, pelaa vahvasti hyökkäyspäässä maalin edessä. Anrei Hakulinen on vahvajalkainen luistelija. Minun roolini on muuttunut aikaisempien vuosien hyökkäyksien päättäjästä enemmän pelinrakentajaksi. Ei passaa silti valittaa, mukava niitä maalejakin on tehdä, päätti Haataja.

» Lähetä palautetta toimitukselle