D Team kovimpaan mahdolliseen testiin

MESTIS / Haastattelu
Mestiksen tulokasjoukkue D Team joutuu pudotuspelien avauskierroksella tiukan paikan eteen. Sarjan kovimpiin lukeutuva Vaasan Sport ei varmasti anna mitään helpolla, mutta D-valmentaja Jukka Ahvenjärvi luottaa joukkojensa iskukykyyn.

Puolivälieräpari Sport-D Team on eittämättä kuin Daavidin taistelu Goljatia vastaan. Mestiksen isoimmalla budjetilla operoivan vaasalaisjoukkueen tähtäin on selkeästi liigakarsinnassa, kun taas D Teamin monille pelaajista alkavat pudotuspelit ovat ensimmäiset laatuaan aikuisten sarjoissa. Kovan paikan edessä on myös päävalmentaja Jukka Ahvenjärvi punoessaan juonia Sportin pään menoksi.

D Team pelasi liki sensaatiomaisen syyskauden, mutta runkosarjan loppua kohden pelaamisen taso ailahteli huomattavasti. Valmennusjohdossa on tiedostettu kehitettävät kohdat, jotta Sport pystyttäisiin haastamaan tosissaan.

- Liike pitää saada sellaiselle tasolle mitä se oli tuossa hyvällä jaksolla. Neljällä kentällä pitää pystyä pelaamaan noita pelejä. Ylivoimapelaamiseen pitää löytää tehoja. Siinä olisi sellaiset kolme isoa linjausta, joihin pitää saada parannusta, Ahvenjärvi toteaa.

Erityistä ongelmaa tuotti kevätpuolella vieraspelaaminen. Maalinteko oli ajoittain kohtuuttoman vaikeaa, ja toisaalta puolustuspäässä sattui helpohkoja virheitä.

- Vieraspelaamisen ongelmiin oli selkeät syyt. Tämä on kova sarja, ja vastustajat ovat kovia. Varmaan jokainen pelasi meitä vastaan vähän tarkemmin tuossa sarjan puolen välin jälkeen. Scouttasivat ja pelasivat tarkemmin, kun huomasivat ettemme olekaan mikään tähdenlento tai heittopussi, vaan olimme valmiina peliin, Ahvenjärvi analysoi.

Vaikean runkosarjan lopun jälkeen pudotuspelit alkavat nopealla tahdilla. Ihmetemppuihin ei usko Ahvenjärvikään. Enemmän hän luottaa siihen, että jo opitut taidot löytyvät kauden tärkeimmällä hetkellä.

- Syyskuun alusta asti olemme tehneet asioiden kanssa töitä. Samalla tavalla jatketaan edelleen, koska tämä ei toimi niin, että päätetään vaan tehdä jotain ja napsautetaan sormia ja homma on huomenna valmis. Jotain asioita painotetaan ja tehostetaan, mutta niiden pitää olla selkäytimessä. Meillä on vahva usko, että ne asiat tulevat sieltä.

D-leiristä löytyi iloisia ilmeitä kun vastustaja puolivälieriin varmistui. Sport on nuorelle joukkueelle paras mahdollinen haaste ja mittari. Vaasalaiset olivat runkosarjan lopussa kuntopuntarin kärkipäätä, joten ennakkosuosikin viittaa tuskin on vaikea arvata. Nöyristelemään ja kuvia kumartelemaan ei D-leirissä lähdetä, vaan tarkoituksena on mennä tulta päin.

- Olemme nousijajoukkue edelleen, ja jokaista joukkuetta lähdemme haastamaan. Sport on tällä hetkellä kuumin joukkue sarjassa. Se on kokenein, suurin ja siellä on huippuvalmentaja. Heillä on asiat sikäli kunnossa, ja koettavat vastata huutoon, mitä ovat luvanneet. Emme lähde kiusaamaan, vaan lähdemme pelaamaan omilla vahvuuksillamme ja sillä tavoin haastamaan. Heidänkin täytyy voittaa meidät. Lähtökohta on, että voita kolme viidestä, Ahvenjärvi muistuttaa.

Isolla pelaajaringillä pelannut D Team koki runkosarjan lopulla pahoja menetyksiä, kun JYP keräsi omat sopimuspelaajansa riveihinsä. Lisäksi D-miehistöä vaivasivat flunssa-aalto ja erinäiset loukkaantumiset. Runkomiehiä oli parhaimmillaan sivussa liki kentällisen verran. Pudotuspelien alkaessa tällä osastolla näyttää huomattavasti valoisammalta, sillä sairastupa on tyhjentynyt.

- Kokoonpano on terve tällä hetkellä. Myös Ari Kovanen on täysillä kehissä. Näillä mennään, Ahvenjärvi vahvistaa.

Ensimmäinen kivi heitetään lauantaina 28.2., kun joukkueet aloittavat taistelun välieräpaikasta Vaasassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle