Aloittava maalivahti Rask: "Ei draamaa"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Tuukka Rask aloittaa Suomen maalilla lauantaina.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Lauri Marjamäki vahvisti lauantaina, että Tuukka Rask pelaa Leijonien maalilla lauantaina. Bruins-vahti oli komennuksesta mielissään.

Tuukka Rask, 29, on yksi maailman parhaista maalivahdeista. Kevään 2011 Stanley Cup -voittajalla on kuitenkin takanaan pari laihemman menestyksen kautta, kun Boston Bruins on jäänyt kahdesti peräkkäin kokonaan ulos pudotuspeleistä.

Yhdessä Pekka Rinteen ja Mikko Koskisen kanssa Suomen kivikovan maalivahtikolmikon muodostava Rask olikin lauantaina innoissaan siitä, että pääsee pelaamaan.

Päävalmentaja Lauri Marjamäki on tehnyt jo aiemmin selväksi, että niin Rinne kuin Rask saavat näytönpaikan World Cupin esiotteluissa. Rinne pelasi Helsingissä torstaina, joten Göteborgissa tulessa on Rask. 

− On jo aikakin päästä taas pelaamaan! Harjoitella voi niin paljon kuin haluaa, mutta tämä on ihan muuta. Tauko on venähtänyt aivan liian pitkäksi, tyytyväisen oloinen Rask kommentoi median tentissä aamujäiden jälkeen.

Suomen maalivahtikolmikko on poikkeuksellisen kovatasoinen, ja vielä tässä vaiheessa niin Rinteellä kuin Raskillakin on mahdollisuus napata ykkösvahdin paikka itselleen. 

− Tämä on erilainen kilpailutilanne, jota ei voi verrata seurajoukkueen tilanteisiin. Tämä on niin lyhyt turnaus, että ei ole aikaa olla itsekäs. Molemmat yrittävät vain pelata hyvin ja saada voiton, ja sitten katsotaan, kuka pelaa seuraavaksi. Ei tässä mitään draamaa ole, Rask hymyili. 

Savonlinnalaislähtöinen Rask tarkkaili Leijonien ja Tre Kronorin otteita penkiltä torstaina. Kokenut maalivahti osasikin analysoida, miten ensimmäinen esiottelu sujui.

− Ensimmäinen erä oli hyvä meiltä, tulimme kovaa. Toisen erän alkuun saimme jäähyn, emmekä oikein ikinä päässeet rytmiin mukaan. Kolmannessa erässä hyvää oli se, että tulimme takaa tasoihin ja voitimme. Jokainen skaala ehdittiin nähdä pelin aikana.

Sen tarkempia muistiinpanoja Rask ei tehnyt taitavasta vastustajajoukkueesta.

− Tuttuja pelaajiahan ruotsalaiset ovat. He tykkäävät pitää kiekkoa, jos sen saavat. Maalilla ja takatolpilla näytti olevan välillä vapaita äijiä, ja sen kaltaisia pieniä juttuja katselin. Ei kummempia.

» Lähetä palautetta toimitukselle