Komarov vitsikkäänä: "USA:n presidentinvaalit ovat kaksipiippuinen juttu"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Leo Komarov on kiinnostunut USA:n presidentinvaaleista.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Leijonat valmistautuivat lauantai-illan Ruotsi-otteluun Göteborgissa vauhdikkailla aamujäillä. Torstaina tyylilleen uskollisen värikkäästi pelannut Leo Komarov luottaa, että Suomi pystyy parantamaan suoritustaan.

Leijonat olivat haastateltavissa heti aamujäiden jälkeen. Leo Komarovin haastattelu alkoi mielenkiintoisesti, sillä pelaaja tutki kännykästään Eliteprospects -sivustoa yhdessä Sami Vatasen kanssa. Jokin oli herättänyt leijonapelaajien mielenkiinnon.

− Tutkin tässä Yhdysvaltain presidentinvaalien ennakoituja äänimääriä, Komarov kertoi pilke silmäkulmassa.

− Ne ovat mielenkiintoiset vaalit, Vatanen säesti.

− Nämä vaalit ovat kaksipiippuinen juttu, Komarov heitti ja sulki kännykän.

Leijonien lyhyet aamujäät olivat intensiiviset ja tehokkaat. Komarovin mukaan mitään varsinaisia pelillisiä asioita aamuharjoituksista ei haettu.

− Tärkeintä oli, että sain hyvän hien päälle. Minulle aamujäät ovat tärkeät, että saan illaksi hyvän rytmin päälle.

Torstaina Ruotsia vastaan Suomi oli vastaantulija varsinkin toisessa ja kolmannessa erässä. Komarov löysikin joukkueensa otteista parannettavaa.

− Kaikissa pienissä asioissa on parannettavaa, meidän täytyy pelata laadukkaammin. Kaikkien on nyt varmasti helpompi lähteä pelaamaan, kun ensimmäinen peli on pelattu. Toivottavasti nyt pelaamme jo paremmin.

− Syötöt, syötön vastaanotot ja ehkä tiviimpi viisikkopeli kokonaisuudessaan, niihin pitää tänään keskittyä. Ensimmäinen peli kesän jälkeen on aina hankala. Ajatus ei pysynyt ihan siinä, missä sen olisi pitänyt.

Torstaina Komarov pelasi jälleen suomalaisfanien sydämeen, kun hän hämmensi pariin otteeseen ruotsalaispelaajia. Suomalaislaiturin mielestä pelitilanteiseen kuuluneita vääntöjä liioiteltiin.

− Sitä asiaa on liioiteltu paljon. Siinähän ei ollut minun mielestä ihmeellistä, todella rauhallinen peli, jossa ei ollut mitään poikkeavaa.

− Me olemme Erik Karlssonin kanssa hyvät ystävät. Olemme pelanneet sekä samassa joukkueessa että vastakkain. Vähän ruotsiksi siinä juteltiin, ei sekään todellakaan mitään erikoista, normaalia peliä.

Valmistautumisjakso turnaukseen on lyhyt. Leijonilla haastetta lisää uusiutunut valmennusjohto sekä päivitetyt systeemit niin kaukalossa kuin sen ulkopuolella.

− On tämä totta kai erilaista. Olemme onneksi saaneet olla hyvin rauhassa ja keskittyä tulevaan. Kaiken kaikkiaan hyvältä näyttää!

Komarovin rooli Leijonissa on rouhia neloskentässä. Torontossa suomalaishyökkääjä on pelannut huomattavasti kiekollisemmassa roolissa ja suuremmalla peliajalla. Komarov uskoo kuitenkin olevansa valmis ottamaan tutun vanhan roolin.

− Rooli tässä joukkueessa on hieman erilainen kuin se oli minulla Torontossa. Se vaatii taas hieman totuttelua, vaikka tätä roolia olen maajoukkueissa monta vuotta pelannut. Toisaalta rooli kuin rooli, pääasia on se, että onko riittävän hyvä rooliinsa, Komarov pohti.

» Lähetä palautetta toimitukselle