Noora Tuluksen rinnalla viilettää kaksi vauhdikasta pelaajaa: "Täytyy vain itse yrittää pysyä perässä ja jakaa heille kiekkoa"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Noora Tuluksen mielestä kakkosketjun kemiat toimivat, mutta tehokkuutta voisi olla silti enemmän.

Kakkosketjun keskellä pelaava Noora Tulus on jäänyt pisteiden valossa pienempään rooliin, mutta keskushyökkääjä on kuitenkin erittäin tärkeä pala toimivaa ketjua. Tulus on antanut hyviä syöttöjä ja rakentanut peliä, jolloin ketjukaverit Elisa Holopainen ja Viivi Vainikka ovat päässet iskemään kiekon reppuun.

– Minulla on siinä kaksi vauhdikasta pelaajaa molemmilla puolilla, niin täytyy vain itse yrittää pysyä perässä ja jakaa heille kiekkoa. He ovat todella maalinälkäisiä ja haluan auttaa heitä näyttämään omat parhaat puolensa.

Ketjun yhteistyö on näyttänyt toimivan ja kehitystä tapahtuu koko ajan eteenpäin.

– Kemia toimii välillämme todella hyvin, löydämme toisemme paremmin jäällä ja kiekkokin on alkanut liikkua hyvin. Tiedän kuitenkin, että voisimme olla vielä tehokkaampia.

Tulus on päässyt juhlimaan jäällä ketjukavereidensa maaleja, mutta oma täysosuma antaa edelleen odotuttaa itseään. Hyökkääjä ei ole ottanut asiasta painetta, sillä hyvän pelin voi pelata myös ilman pisteitä.

– Yritän löytää pelistäni muita positiivisia asioita, jotta voin ajatella pelanneeni hyvän pelin. Maalit ja syötöt ovat ekstraa. Olen ihan yhtä iloinen toisen tekemästä maalista, kuin olisin omastani.

Aiemmin turnauksessa Yhdysvaltoja vastaan Tulus loukkasi hieman itseään, mutta on pystynyt jatkamaan kisoja normaalisti. Myös päivän Sveitsi-ottelussa teki hetkittäin kipeää.

– Pientä kolhua on tässä tullut, mutta ehjänä ollaan. Jos menen jäälle, niin silloin myös pystyn antamaan sataprosenttia itsestäni joukkueelle.

» Lähetä palautetta toimitukselle