Krista Parkkosen maalitili auki ensimmäisissä naisten arvokisoissaan: "Koko ajan olen tiennyt, että pystyn iskemään kiekon sisään"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Ensimmäinen osuma vapautti Parkkosen pelaamista.
Kuva © Tiina Puputti/Suomen Jääkiekkoliitto
Krista Parkkosen avausosuma Naisleijonissa jää puolustajan mieleen, vaikka kiekko ei olekaan vielä päätynyt pelaajalle muistoesineeksi. Suomen puolivälierävastustajaksi varmistui Tšekki ja Parkkosen mukaan joukkueen tulee olla valmiita otteluun heti alusta lähtien.

Naisleijonien ensikertalainen puolustaja Krista Parkkonen onnistui iskemään ensimmäisen naisten arvokisamaalinsa Sveitsin verkkoon. Iloinen ja hymyilevä pelaaja saapui Jatkoajan haastatteluun pelin jälkeen.

Yleensä tapana on, että ensimmäisen arvokisamaalinsa tehnyt pelaaja saa pitää kiekon itsellään. Haastatteluhetkellä Parkkosen kiekko oli vielä teillä tietämättömillä.

– Maalin jälkeen oli todella hyvät fiilikset, kyseessä oli kuitenkin ensimmäinen maali naisten tasolla. Kiekko ei ole vielä ainakaan päätynyt minulle asti, en ole aivan varma onko se tallessa.

Tehty maali oli merkityksellinen Parkkoselle. Jatkoa ajatellen osuma tuli juuri oikeaan paikkaan.

– Kyllä se onnistuminen vapautti omaa pelaamista. Koko ajan olen tiennyt, että pystyn iskemään kiekon sisään. Nyt kun maalihanat aukesivat, niin se tuntui hyvältä.

Suomi varmisti voitolla kolmannen sijan A-lohkossa, mikä tarkoittaa, että puolivälierässä vastaan luistelee B-lohkoa johtava Tšekki. Puolustaja uskoo Tšekin tulevan heti alusta lähtien kovaa päälle.

– Odotan vauhdikasta ja fyysistä peliä, joten meidän täytyy olla heti alusta lähtien valmiita pelaamaan kovaa. Tšekki ei tule antamaan meille mitään ilmaiseksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle