Niklas Nordgren tähtää takaisin Liigaan loukkaantumisten jälkeen – "Se aika koetteli henkisiä voimiani"

MESTIS / Haastattelu
Loukkaantumiset ovat vaikeuttaneet Nordgrenin uraa, mutta nyt hän on pysynyt kunnossa.
Niklas Nordgren on kärsinyt useista loukkaantumisista, mutta nyt hänen terveystilanteensa on hyvä. Tällä hetkellä Nordgrenin pelipaikkana on Mestis, mutta tulevaisuutta ajatellen katseet ovat Liigassa.

Niklas Nordgren joutui sivuun kaukaloista loukkaantumisten ja kuntoutusten takia. Nordgrenin kausi keskeytyi vuosina 2019 ja 2020. Loukkaantumiset jatkuivat vielä kaudella 2022–23.

Pitkät tauot olivat vaikeita, ja varjostivat Nordgrenin kehittymistä, mutta nyt hänen terveystilanteensa on hyvä. Tällä kaudella Nordgren on tehnyt tehot 18+24=42 Kiekko-Vantaan riveissä.

− Loukkaantumiset on nyt selätetty. Olen pysynyt pitkään kunnossa ja toivottavasti pysyn loppukaudenkin.

Jatkuvat kuntoutukset olivat nuorelle pelaajalle raskaita.

− Oli vaikeaa, kun en tiennyt, milloin olisin taas kunnossa. Se aika koetteli myös henkisiä voimiani.

Loukkaantuminen hidasti kehitystä ja vaikeutti uralla etenemistä.

− Melkein alusta jouduin aloittamaan. Peruskunto oli huono ja jouduin rakentamaan melkein kaiken uudestaan, koska en pystynyt tekemään mitään pitkään aikaan.

"Tarvitsemme enemmän kiekkovarmuutta peleihin"

Loukkaantumisten jälkeen paluun kaukaloihin tehnyt 23-vuotias hyökkääjä on ollut viime aikojen peleihin tyytyväinen, mutta hänen mukaansa kehitettävääkin on.

− Alkukausi oli haastavampi, mutta viime aikoina peli on alkanut kulkemaan paremmin. Pitäisi silti saada paremmin kiekkoa pussiin. Joukkueena tarvitsemme enemmän kiekkovarmuutta peleihin.

Tulevaisuudessa Nordgren haluaa tähdätä ensin Liigaan, ja sitä kautta vielä parempiin sarjoihin. Hänellä on jo Liiga-kokemusta HIFK:n ja Pelicansin riveistä.

Nordgren on pelannut HIFK:n paidassa vuodesta 2017 vuoteen 2021. Samaan aikaan hän pelasi myös HIFK:n A-nuorissa. Liiga-otteluita Helsingissä kertyi yhteensä 44. Hän on myös HIFK:n kasvatti. 

Lahdessa Nordgren on pelannut yhteensä 36 Liiga-ottelua kausina 2020–2023, aluksi lainalla ja sitten kaksivuotisella sopimuksella. Kaudella 2021–22 Nordgren tahkoi myös 26 Mestis-ottelua lainasopimuksella Peliitoissa tehoin 3+19=22. Viimeisimpänä kautena Pelicansin riveissä Nordgren pelasi 14 ottelua tehden tehot 0+3.

− Liiga kiinnostaa. Haluan päästä eteenpäin ja tehdä tulosta myös paremmissa sarjoissa, Nordgren päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle