Maajoukkuematkojen huonekaveri Leo Komarov auttoi Antti Pihlströmiä sopeutumaan HIFK:hon – "En tiedä mitä se puhuu ja millä kielellä"

LIIGA / Haastattelu
Antti Pihlström erottuu jäällä paitsi pelityylilään, myös valkoisella mailallaan.
Kuva © Ville Tohka
Antti Pihlström pelasi keskiviikkona toisen ottelunsa HIFK:ssa ja ensimmäistä kertaa uuden kotiyleisönsä edessä. Joukkueeseen saapuminen oli helppoa, mutta turhautuneiden helsinkiläiskannattajien edessä pelaamiseen oli vaikeampi asennoitua.

HIFK katkaisi tappioiden kierteensä keskiviikkona Helsingin jäähallissa, kun se kaatoi vakuuttavan esityksen jälkeen JYPin 5−2. Ottelun ensimmäiset viisi minuuttia kotijoukkue pelasi tuppisuuna seisseen kannattajajoukkonsa edessä, joka protestoi hiljaisuudella ja lakanoilla joukkueensa viimeaikaisia otteita.

Viime viikolla HPK:n oranssin pelipaidan HIFK:n punaiseen vaihtanut Antti Pihlström kertoi ottelun jälkeen, että uuden kotiyleisön edessä pelaamiseen valmistautuminen ei ollut helppoa.

− Vaikea oli asennoitua, kun en ole itse ollut mukana. Onneksi näytimme tänään, hyvällä suorituksella tuli hieno voitto ja paljon maaleja. Näytimme, että kyllä meiltä löytyy paljon. Itse yritän pelata omaa peliäni ja tuoda energiaa jätkille, että saataisiin sitä kautta fiilistä ja onnistumisia, Pihlström kertoi.

Uuteen joukkueeseen saapuminen kesken kiireisimmän pelitahdin on aina uniikki kokemus. HIFK:hon on 39-vuotiaan EVU-kasvatin ollut helppo päästä sisälle.

− On se jännä fiilis. Menee hetki aina tottua uuteen. Mutta nyt oli tosi helppoa, kun oli paljon tuttuja jätkiä, eikä joutunut sitä jännittämään tuolla kopissa. Helposti pääsi joukkueeseen mukaan. Ainahan uudessa joukkueessa on eri systeemit ja eri äijät vierellä kuin mihin tottunut, mutta kyllä se siitä lähtee pikkuhiljaa.

Kotiutumisessa apuna on monta tuttua pelaajaa Pihlströmin pitkän uran varrelta. Leo Komarov oli ennestään Pihlströmille tutuin.

− Leksan tunsin parhaiten. Ollaan huonekavereita oltu aina maajoukkueessa ja muuallakin. Helppoa oli tulla tänne.

En tiedä mitä se puhuu ja millä kielellä. Sitä ei tiedä kukaan!

Pihlström ja Komarov nähtiin eilen HIFK:n neloskentässä yhdessä Miro Väänäsen kanssa. Helsinkiläisfanien mielenilmauksessa kysyttiin, että "missä meidän IFK?". Kovaa pelannut nelosvitja näytti kotiyleisölle, että asennetta löytyy.

− Tänään oli hyvää meininkiä meiltä aina kun pääsimme vastustajan alueelle. Tuota yritämme jatkossakin. Kovaa päälle, annetaan painetta ja mennään kovaa maalille. Nyt saimme yhden onnistumisen sitä kautta. Tuosta on hyvä jatkaa ja varmasti parannamme vielä.

Komarovista kysyttäessä Pihlström naurahtaa, ja kertoo mitä HIFK:n toiselta arvokisakonkarilta voidaan odottaa.

− Sieltä voi tulla ihan mitä vaan. Hän pelaa kovaa, menee maalille ja tekee paljon voittavia asioita joukkueelle.

Komarov on tunnettu siitä, että kentällä suu käy. Pihlströmin mukaan se käy sekä omille että vastustajille.

− Heh, puhuu se kaikille varmaan, myös omille. En tiedä mitä se puhuu ja millä kielellä. Sitä ei tiedä kukaan!

Painetta valkoisesta mailasta

Pihlström erottuu kaukalossa epätyypillisellä valkoisella mailallaan. Valkoinen väri on Pihlströmille tottumiskysymys.

− Olen aina maalannut spraylla lavan valkoiseksi, vaikka on ollut musta maila. Joskus sitten pyysimme, että voisiko tehdä kokovalkoisen mailan, niin sitten tuli noita. Muillekin jätkille on näköjään tullut samanlaisia.

HIFK:ssa valkoinen maila ei kuitenkaan ole harvinaisuus, sillä JYPiä vastaan myös Kristian Vesalainen pelasi valkoinen CCM työkalunaan. Aiemmin myös Eetu Koivistoinen käytti samanlaista, mutta keskiviikoksi Koivistoinen oli hukannut valkoiset mailansa.

Pihlströmin mukaan Koivistoisen on syytä palata pelaamaan valkoisilla mailoillaan.

− Tämä oli eräänlainen vahinko, että hän vaihtoi mustaan. Hänellä on kyllä valkoisia, että kyllä hän ne ottaa sieltä takaisin kohta, ehkä. Annetaan painetta!

Eetu Koivistoinen ja kateissa oleva valkoinen maila.

» Lähetä palautetta toimitukselle