Maajoukkueen ja Coloradon taikuri Mikko Rantanen: "En tullut tänne esittämään mitään sirkustemppuja vaan kokonaisvaltaista peliä"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Mikko Rantanen pettyi Coloradon kauteen, mutta lähti innolla maajoukkueen mukaan.
Kuva © Getty Images
Mikko Rantaseen kohdistuu valtavat odotukset tämän kevään MM-kisoissa. 105 tehopistettä kaudella tehoillut Rantanen tunnistaa odotukset, mutta ei ota paineita menestyksestä. Rantanen korostaa klassisesti olevansa osa joukkuetta ja pyrkivänsä auttamaan mahdollisimman paljon.

Mikko Rantanen takoi huikeat pisteet Coloradossa tällä kaudella, mutta joutui pettymään joukkueen pudotessa jo pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Seattle Krakenille.

− Pettymys oli valtava, kun putosimme, mutta heti seuraavana päivänä aloin miettimään maajoukkueen mukaan tulemista, kertoi Rantanen maajoukkueen lehdistötilaisuudessa Hotelli Ilveksessä Tampereella.

− Pystyin pelaamaan kaudella kaikki pelit. Terveys oli tietysti tärkein asia miettiessäni kisoihin tulemista. Kun mies on kunnossa, niin onhan tässä vielä hieno jatkaa kautta. Mielummin pelaan merkityksellisiä pelejä kuin hikoilen punttisalilla.

Rantanen kertoi soittaneensa muutamalle tutulle pelaajalle ja halusi varmistaa, että pelaajilla on varmasti nälkää useamman hienon mestaruudenkin jälkeen.

− Soitin muun muassa kaverilleni Lehtosen Mikolle ja kyselin menestysnälästä sekä ilmapiiristä yleensä. Mikko vakuutteli, että kaikilla riittää nälkää ja ilmapiiri on loistava.

Rantanen viestitteli myös Patrik Laineen kanssa silloin, kun vielä näytti, että hän pystyisi pelaamaan. Pettymys oli tietysti suuri, kun selvisi, ettei Lainetta kisoissa nähdä.

Suomen kansalla on valtavat odotukset Rantasta ja maajoukkuetta kohtaan. Rantanen tiedostaa odotukset ja sanoo itsekin odottavansa menestystä, mutta ei halua mennä vielä asioiden edelle.

Colorado aloitti kautensa Nokia Areenalla ja nyt Rantanen päättää kautensa samalla areenalla.

− Tampereella on hieno halli ja puitteet Tiedän, että viime vuonna Tampereella oli melkoinen kansanjuhla koko kisojen ajan.

Omista odotuksistaan Rantanen sanoo tuttuun tyyliin, että joukkueen menestys on pääasia ja hän pyrkii tuomaan muun muassa ylivoimaosaamisella joukkueeseen vahvistusta.

− En ole mikään McDavid, joka vetää neljää ukkoa vipuun ja sitten kiekon yläpeltiin. Yritetään ketjuna, kenen kanssa pelaankaan, pelata hyvin yhteen ja saada paljon hyvää aikaan, toteaa Suomen ykköstähti Mikko Rantanen.

» Lähetä palautetta toimitukselle