Joona Ikonen Ilveksen paikallispelin jälkeen: "Hyvällä jalalla tulimme peliin, mutta pahat puolustusvirheet kostautuivat"

LIIGA / Haastattelu
Joona Ikonen teki kaksi maalia Tapparan verkkoon, mutta se ei tällä kertaa riittänyt voittoon.
Ilves on ollut tällä kaudella Tampereen herra paikallispeleissä ja nytkin siltä näytti, kun Ilves meni reilussa kymmenessä minuutissa jo 3–0-johtoon. Pahat virheet kuitenkin koituivat Ilveksen kohtaloksi ja Tappara voitti 5–3. Ilveksen parhaimistoa oli Joona Ikonen, joka ei ymmärrettävästi ollut juttutuulella pelin jälkeen.

Tampereen Ilveksen maalitykki Joona Ikonen manasi joukkueen pahoja virheitä, kun hyvin ensimmäiset 19 minuuttia hallussa ollut peli Tapparaa vastaan hajosi pahemman kerran.

Ilves ei ollut päästänyt tällä kaudella kertaakaan viittä maalia ja nytkin joukkue vyörytti peliä vaihto vaihdolta ja sai vielä onnekkaita pomppumaaleja.

− Huilasimme viime viikonlopun ja itsenäisyyspäivän, joten tuntui, että virtaa kyllä riittää. Vielä, kun tuntui, että pomputkin ovat suosiollisia, niin kaikki näytti hyvältä.

Ikonen harmitteli, että hyvän alun jälkeen tuli virheitä, jotka maksoivat kalliin hinnan. Tapparan 1−3-kavennus, jonka Petri Kontiola teki, oli seurausta Oula Palven virheestä, kun hän 4–1 ylivoimahyökkäyksessä syötti huolimattomasti ja Tappara pääsi tekemään ylivoimahyökkäyksestä tärkeän kavennuksen. Tuo maali oli ottelulle hyvin käänteentekevä niin sanottuna pukukoppimaalina.

Toisen erän lopulla Ilvekselle sattui samantapainen ylihyökkäys, josta Tappara käänsi pelin nopeasti ja Ilveksen alimpana pelaajana ollut hyökkääjä Matias Mäntykivi joutui rikkomaan rangaistuslaukauksen arvoisesti. Tuon "rankkarin" Petteri Puhakka pisti tyylikkäästi rannelaukauksella sisään ja näin toiseenkin erään joukkue sai henkeä nostattavan viimeisten minuuttien maalin.

Ilves sai useita ylivoimia, mutta peli meni enemmän pyörittelyksi ja vedot puuttuivat ylivoimilla.

− Kyllä meillä ylivoimalla oli hyvin paikkojakin, mutta se on totta, että enemmän olisi pitänyt ampua. Tapparallekin toki pitää antaa positiivista palautetta, että hyvin he myös ottivat meiltä laukauspaikkoja pois. Ehkä vain olisi pitänyt pystyä syöttämään nopeammin, niin paikkoja olisi tullut vielä enemmän.

Ilveksellä vain ykkösketju on ollut pidempään kasassa, mutta muut kentälliset ovat eläneet edelleen melkoisen paljon.

− Minulla ja Mäntykivellä on esimerkiksi ollut vaikeampi jakso 5 vs. 5 pelissä ja erilaisia koostumuksia on senkin vuoksi haettu. Edellisessä pelissä tuli onneksi maali ja nyt kaksi, joten toivottavasti peli lähtee taas enemmän aukeamaan.

Ilveksen hyvä sijoitus on tietenkin Ikosen mieleen.

− Hyvin on saatu pisteitä, mutta ei peli silti mitenkään loisteliasta ole ollut. Onneksi vasta puolet sarjasta on pelattu, mutta vähitellen pitää saada peliä korkeammalle tasolle. Jos ei näin käy, niin olemme pian keväällä jälleen maksimissaan pronssiottelussa, toteaa Ikonen.

− Onneksi seuraava peli eli Pelicans-kamppailu on vuorossa heti lauantaina, joten ei muuta kuin uutta matoa koukkuun, huikkaa Ikonen  lähtiessään loppuverryttelyn pariin.