Jokereiden junioreissa pelanneella Ville Gallella on lämpimät muistot isänpäivän Ruotsi-klassikosta

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Isoilla lavoilla esiintynyt artisti oli onnellinen päästessään Nokia-areenan jäälle muiden tähtien kanssa.
Kuva © Topi Lainio
Karjala-turnauksen välipäivänä järjestetyssä ilmaistapahtumassa kaukalossa pyörähti myös JVG-yhtyeen Ville Galle. Jokereiden junioreissa kiekkouraa tehnyt artisti arvostaa EHT-turnausta ja kehui päivän tapahtumaa.

Karjala-turnauksen välipäivänä järjestettiin ilmaistapahtuma, joka sisälsi muun muassa kiekko- ja viidemaailman tähtien pipolätkäturnauksen. Jokainen kaukalossa pyörähtänyt pelaaja oli tyytyväinen tapahtumaan, kuten myös JVG-yhtyeen Ville Galle.

Ville Gallen ja muiden viihdetähtien johdosta katsomossa oli paljon junioreja, jotka tulivat seuraamaan niin viihdetähtiä kuin entisiä Leijonat-pelaajiakin.

– Se, että me voidaan urheilun kautta tuoda nuoria mukaan ja innostaa heitä, se on minulle todella tärkeä asia. Nuoret liikkuvat tänä päivänä todella vähän. Jos pystyn jollakin tavalla saamaan muutaman nuoren liikkumaan, niin koen, että olen tehnyt jotain oikein.

Ville Galle arvostaa EHT-turnausta

Karjala-turnauksesta on Ville Gallella lämpimät muistot, sillä hän on muun muassa käynyt isänsä kanssa katsomassa isänpäivänä Leijonien Ruotsi-ottelua.

Istuin isäni kanssa kyseisessä ottelussa ja tuo kappale pärähti ottelussa soimaan. Se oli hieno tunne.

– Olen Jaren (Brandin) kanssa tehnyt ensimmäiselle JVG-levylle Faija-kappaleeen. Istuin isäni kanssa kyseisessä ottelussa ja tuo kappale pärähti ottelussa soimaan. Se oli hieno tunne. Tuo on päälimmäinen muisto tästä tapahtumasta.

EHT-turnauksia on parjattu, sillä ne ovat joidenkin mielestä turhia. Ville Gallen mielestä turnaukset ovat hyvää pelituntuman ylläpitoa.

– Suomalainen jääkiekko kiinnostaa kansaa. Välillä näiden otteluiden tärkeyttä mietitään, mutta näissä turnauksissa pelaa Euroopassa pelaavia pelaajia, jotka haluavat antaa lisää näyttöjä Leijonissa ja sitä kautta saada uraa eteenpäin.

Nokia-areenan katsomot olivat artistille tuttuja

Nokia-areenan turnausta varten Ville Galle oli käynyt harjoittelemassa muilla jäillä, mutta kiekkokausi ei pääty kirkkaisiin valoihin.

– Olen nuoresta pojasta saakka unelmoinut NHL-urasta ja sitä kun ei sattumalta tullut, niin olen kiitollinen, että pääsen tällaisiin tapahtumiin mukaan pelaamaan muun muassa Petri Kontiolan ja Pekka Rinteen kanssa.

Olen nuoresta pojasta saakka unelmoinut NHL-urasta

– Olen monia hienoja areenoita päässyt testaamaan ja kun en ole Nokia-areenalla koskaan päässyt luistelemaan, niin nyt tämäkin on koettu. Hatarat muistikuvat on, että kävin katsomassa edelliskevään MM-kisoja loppuottelussa.

Gilla FC:n kanssa kausi jatkuu vielä europeleissä

Jääkiekon lisäksi kiinnostaa myös jalkapallo, sillä Ville Galle on pelannut Gilla FC:n riveissä. Joukkue nousi kutosdivisioonasta vitoseen ja joukkueen kausi jatkuu europeleissä. Gillasta tuttu Tuomas Mönkkönen oli Ville Gallea vastassa pipolätkässä.

– Noh, sanotaan, että isoihin saappaisiin meidät on asetettu. Sieltä tulee aika kovia porukoita meitä vastaan. Pelasimme viime sunnuntaina kolmosdivisioonan joukkuetta vastaan tasapelin, Ville Galle kommentoi tulevia europelejä. 

Joukkueen suosio on yllättänyt Ville Gallen.

– Kyllä tässä jotenkin on pää pyörällä kuinka isoksi Gillan touhu on kasvanut. En edes ymmärrä, mitä europelit ovat, mutta ne kuulostavat hienolta.

Pelejä pelataan rennoissa tunnelmissa.

– Ainahan urheilussa pitää pilke silmäkulmassa mennä. Eihän kukaan tykkää hävitä, en ainakaan itse. Vaikka leikkimielisesti pelattiinkin pipolätkää, niin voi silti hämmentää puheilla myös vastustajaa.

Artistilla on kiekko paremmin hallussa

Jokereiden junioreissa pelannut Ville Galle on enemmän kiekkomiehiä, vaikka Gillan myötä isoja asioita on myös jalkapallossa tapahtunut.

– En ole pelannut 20 vuoteen jalkapalloa, joten siinä on paljon haasteita. Jääkiekkoa olen pelannut nuoresta pojasta asti melkein päivittäin.

JVG käväisi elokuussa esiintymässä loppuunmyydylle Olympiastadionille. Ville Gallen ilme kirkastuu musiikista puhuttaessa ja hänestä tuntuu, että keikasta olisi aikaa vain muutama päivä.

– En ole itse uskaltanut mitään tallennetta siitä katsoa. Ihmisten palautteiden mukaan on tärkeää, että he viihtyivät. Itselle se keikka oli iso projekti. Kaikki ympärilläni itkivät, kun keikka oli ohi. Itse oli hämmästynyt, että mitä tässä oikein tapahtui.

» Lähetä palautetta toimitukselle