Ilveksen Petr Kodýtek harmitteli turnausvoiton jälkeen: "Suomea vastaan olisin kyllä halunnut pelata"

LIIGA, MAAJOUKKUE / Haastattelu
Vain 168-senttinen Kodýtek ei tarvitse paljoa ylimääräistä tilaa kentällä maalintekoon.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
Tšekkihyökkääjä Kodýtek kiekkoili Karjala-turnauksessa kaksi ottelua tehoin 0+1. Leijonat-kohtaaminen jäi häneltä väliin.

Kevään 2024 MM-kotikisoihinsa valmistautuva Tšekin maajoukkue marssi Karjala-turnauksen puhtaaseen voittoon, kun se otti kolmesta ottelusta täydet pisteet.

Ilves-hyökkääjä Petr Kodýtek pelasi Tšekin riveissä kahdessa ottelussa.

– Ilmeisesti meiltä muutama pelaaja lepäsi yhden pelin siksi, koska meillä on pian CHL-pelit tulossa. Valitettavasti olin pois juuri Suomea vastaan. Siinä olisin kyllä halunnut pelata, Kodýtek virkkoi.

Eilen Tšekki pyöritteli Leijonista 7–3-voiton, mutta tänään Sveitsiä vastaan irtosi vain nihkeä 1–0-voitto.

– Voitimme todella vaikeat pelit Ruotsia ja Suomea vastaan. Tänään Sveitsiä vastaan kummallakin joukkueella oli useita maalintekopaikkoja. Ansaitsimme silti tänäänkin voittomme.

Omaan turnaukseensa Kodýtek oli tyytyväinen. Tämä on hänelle neljäs kausi A-maajoukkueen mukana.

– Yritin auttaa joukkuettani kaikin tavoin. Ruotsia vastaan meidän ketjumme teki kaksi maalia. Tuntui tosi hyvältä. Olisi toki voinut mennä omalta osalta paremminkin, mutta ei mennyt huonostikaan.

MM-kisat pelataan ensi keväänä Tšekin Prahassa ja Ostravassa. Kodýtek on totta kai kiinnostunut kisapaikasta, mutta myöntää realiteetit.

– Kotikisat on unelmani. Toki joukkueen kokoonpano riippuu paljolti siitä, montako NHL-pelaajaa Tšekki saa. MM-kisat on kaukana tulevaisuudessa, nyt Ilves on tärkein.

Ilves veti kesällä siirtomarkkinoilla pisimmän korren

168-senttinen Kodýtek siirtyi täksi kaudeksi Ilvekseen yhden kauden mittaisella sopimuksella. Hyökkääjä pelaa ensimmäistä kauttaan ulkomailla, mutta 25-vuotias taituri johtaa heti Liigan maalipörssiä 12 täysosumallaan.

– Täytyy antaa paljon kiitosta ketjukavereilleni, koska en olisi tässä ilman heitä. Olen iloinen, että voin auttaa Ilvestä maalien ja kovan työn kautta.

Kodýtekin suurimpia vahvuuksia on laukaus, joka lähtee pienestäkin tilasta.

– Tunnen itseni tosi vahvaksi pienessä tilassa. Yritän saada laukauksen aikaan todella nopeasti.

Kesällä Kodýtekiä tavoitteli tiettävästi lukuisat eurooppalaiset seurat, mutta Ilves valikoitui vahvan organisaationsa vuoksi uudeksi seuraksi.

– Minulla oli muitakin seuravaihtoehtoja Suomessa, mutta juttelin pitkään Ilveksen entisen maalivahdin Marek Langhamerin ja nykyisen puolustajan Dominik Mašínin kanssa. He suosittelivat minulle Ilvestä.

Ensi keskiviikkona Kodýtek jatkaa otteluitaan Ilveksen mukana CHL:n neljännesvälierissä. Tampereella vastaan astelee Tšekin Extralígan sarjajohtaja Dynamo Pardubice, joka on tamperelaisille tuttu jo CHL:n runkosarjasta. Tuolloin Ilves haki vieraissa 3–1-voiton.

– Olen nähnyt Pardubiceltä muutaman Extralígan pelin. Tulee todella kova sarja. He ovat nopeita ja vahvoja, mutta niin olemme mekin.

» Lähetä palautetta toimitukselle