”Uskotko itsekään mitä sanot?”

LIIGA / Haastattelu
Jormakan hymy ei hyydy.
Kuva © Jarno Hietanen
Maajoukkuemies. Pisteitä tulee, eikä kiekkokaan ole koskaan osunut pahasti naamaan. Pekka Jormakalle kuulunee oikein hyvää.

– Onneksi ei Jormakalle käynyt pahemmin siinä Markkasen syöksyssä, puuskahti Tapparan valmentaja Jukka Rautakorpi perjantain SaiPa-ottelun jälkeen.

Pekka Jormakka ilmestyi vierasjoukkueen pukuhuoneesta tyypillinen virnistys naamallaan, eikä tuntunut oireilevan 4–2-maalia edeltäneen kolaroinnin takia. Kaikilla joukkuetovereilla ei käynyt yhtä hyvä onni.

– Se tuli suoraan siihen otsaan, näytti olevan muutama tikki, Jormakka kuvaili Antti Erkinjuntin kiekosta saamaa osumaa.

– Ei ole [omaan] naamaan ikinä tullut, ja hyvä vain, voi käydä pahastikin.

Voitto oli Tapparalle ensimmäinen vieraissa tällä kaudella, ja Jormakka korosti sen tärkeyttä. Hyökkääjä näki Tapparan kurssin myös kääntyneen viikon aikana – ensin kaatui sarjakärki Pelicans ja heti perään myös neljän parhaan joukossa kärkkynyt SaiPa.

– SaiPa kyllä pääsi hyvin painostamaan. Tulevat täällä sellaisella ryminällä päälle, että siinä tuntuu siltä, ettei pääse alta pois, Jormakka kuvaili iltapuhdetta ja keksi nopeasti, mistä joukkue sai lisäpotkua.

– Tultiin eilen niin hyvin Pelicansia vastaan, että me uskottiin siihen, että pystytään tulemaan tänäänkin.

Myös tupsukorvainen päänahka kelpaisi.

– Sitten kun Ilves tulee seuraavan kerran vastaan, minä vähän luulen, että me ei niille toista kertaa hävitä.

Suunta hukassa?

Jormakka siirtyi Tapparan riveihin Lahden Pelicansista. Lappeenrannan jäillä vastaan luisteli niin ikään lahtelaislaivan jättänyt Janne Tavi. Alkulämmittelyjen päätteeksi pelaajat huikkailivat toisilleen, mutta pidempään jälleennäkemiseen ei ollut aikaa.

– Muutama sana ehdittiin vaihtaa tuossa aloituksessa. Kyselin Jannelta, että miten on mennyt, ei mitään ihmeitä, Jormakka totesi olkiaan kohauttaen.

Vaikka taakse jätetty joukkue porskuttikin perjantai-iltana Liigan kärjessä, Jormakka uskoi sekä oman että Tavin urakehityksen olevan hyvällä mallilla. Maajoukkuepaidassakin vieraillut mies ei kuitenkaan osannut sanoa, mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

– Minä en oikein tiedä sitä itsekään, se on vähän auki. Pyrin kehittymään pelaajana ja sitä kautta eteenpäin.

Joku ei Jormakan kanssa ollut samaa mieltä, sillä pukuhuoneen ovelta kajahti selvästi:

– Uskotko itsekään mitä sanot?

» Lähetä palautetta toimitukselle