Sharks hakee uomiaan

NHL / Artikkeli
Sharks on mainittu lännen viidenneksi joukkueeksi neljän suuren jälkeen. Tämän hetkinen menestys kielii vielä latujen aukomisesta. Vahvana plussana on monet nousut tappioasemasta jopa voittoon saakka.

Vaikka Sharks ei ole vielä tällä kaudella hävinnyt varsinaisella peliajalla yhtään ottelua on joukkueen otteet olleet ailahtelevia. Joukkueen ykköstykit, Nolan ja Selänne etunenässä ovat olleet pimennossa ja pisteet on piilaaksoon haalittu lähinnä roolipelaajien voimin. Tässä toisaalta kulminoituu Sharksien vaarallisuus. Mikäli tähtiin kohdistetaan tarkka vartiointi jää roolipelaajille enemmän tilaa ja Sharksien roolipelaajat ovat lajissaan liigan huippua. Kun joukkueen pisteiden tekeminen on tällä kaudella jakautunut tasaisesti eri pelaajien kesken saa tappiottomuus uuden lähtökohdan.

Sharksien otteluohjelma on ehkä helpoin joukkueen kymmenvuotisen historian ajalla. Kausi alkoi neljällä kotiottelulla. Kauden ensimmäinen ottelu päättyi jatkoajalla Brendan Shanahanin hattutemppuun onnenkantamoisen avulla. Ottelussa Sharks painosti vain harvoin ja Detroit myllytti hyökkäyksiä voimalla kohti Nabokovin maalia. Detroit ja Shanahan teki ottelussa kaksi alivoimamaalia. Detroitin uusi pelityyli toi ongelmia Sharksien joukkueelle ja vain armoitettu taistelu ja peräänantamattomuus takasi Sharkseille pisteen avausottelusta. Maalintekijöinä kunnostautivat kolmos- ja neloskentän miehet, Matteau, Thornton ja Harvey.

Toinen ottelu päättyi 0-0 tasapeliin Minnesotaa vastaan. Ottelu oli jääkiekkopainajainen. Minnesota puolusti kynsin ja hampain tunnetusti tylsällä mutta tehokkaalla taktiikallaan ja Sharks kerta toisensa jälkeen löi päätään seinään. Kaikki kunnia kuitenkin Minnesotan maalivahti Dwayne Rolosonille joka torjui 36 laukausta. Laukaukset kuitenkin ammuttiin pääasiallisesti kaukaa tai olemattomista kulmista sillä Minnesota esti tehokkaasti pääsyn omalle maalilleen. Ottelussa kuitenkin nähtiin maalipaikkojakin. Selänne kilautti tulisella lämärillään takatolppaa ja varsinaisen peliajan päätteessä Adam Graves oli yllättää Rolosonin ja vastahyökkäyksestä Andrew Brunette oli lähellä tehdä voittomaalin kaksi sekuntia ennen summeria. Lopulta kuitenkin nuhjattiin täydet 65 minuuttia maaleitta.

Kolmas ottelu toi Tampa Bayn vieraaksi. Tampa pelasi rohkeampaa hyökkäyspeliä kuin Minnesota. Mike Rathjen poissaolo sopimusongelmien takia näkyi Sharksien puolustuksessa. Tampa pääsi useasti lähes ilmaiseksi maalintekopaikkoihin mutta Sharksien maalilla Nabokov onnistui tekemään Tampan aikeet tyhjiksi. Ottelu oli jo kolmas jonka Sharks pelasi samoilla kentällisillä ja vihdoin myös ykkös- ja kakkoskenttä löysivät yhteistä juonta. Damphousse teki kaksi maalia, Selänne ja Nolan saivat saldot 1+1. Myös tulokaspakki Jeff Jillson pääsi kahteen pisteeseen kahdella maalisyötöllään. Sharks luuli jo päässeensä pinteestä kun joukkue teki tyhjiin neljännen maalinsa mutta Tampa jatkoi peliä ilman maalivahtia ja onnistuikin kaventamaan vielä kertaalleen ennen summeria mutta lopulta loppukiri ei riittänyt ja kauden ensimmäinen voitto Sharkseille.

Neljänteen peliin Sharks sai vieraakseen uudistuneen Boston Bruinsin. Boston oli aikaisemmissa otteluissaan takonut ykköskenttänsä avulla roppakaupalla maaleja. Sharks näyttikin kauan altavastaajalta ja vielä kolmannessa erässä Sharksien maalisarake näytti nollaa. Boston pelasi ottelun alun erittäin aggressiivisesti ja Sharks ei löytänyt aseita Bruinsien paineen rikkomiseksi. Boston kuitenkin sortui luovuttamiseen liian helposti kahden maalin johdossa. Brad Stuart teki maalin viisi minuuttia ennen loppua ja Owen Nolan tasoitti pari minuuttia ennen loppua ylivoimalla. Tilanteessa 2-2 edettiin kunnes viime sekunneilla maalinedustan hässäkästä Marco Stürm nosti kiekon rystyltä maaliin. Toisen kerran tällä kaudella Sharks nousi tappiosta voittoon. Ja jälleen kerran Sharkseille tehtiin maali alivoimalla. Kauden hyvin aloittanut Brian Rolston kävi nöyryyttämässä haipaitoja. Ottelussa maalilla vartioi Miikka Kiprusoff ja torjuntoja kertyi 23. Boston-otteluun Sharks vaihtoi koostumuksia koska Scott Thornton oli loukkaantuneena.

Kauden ensimmäinen vieraspelimatka suuntautui Minnesotaan. Aikaisemmin pelattu ottelu pelattiin lukuihin 0-0 eikä helpompaa ottelua ollut luvassa tälläkään kerralla. Wild pelasi kotonaan kuitenkin paljon hyökkäävämpää kiekkoa kuin aikaisemmin San Josessa ja maalilla Nabokov oli täystyöllistetty. Ottelu alkoi Minnesotan painostuksella mutta pitkin ottelua Sharks pääsi paremmin ja paremmin jyvälle ja kolmanteen erään Sharks sai hallinnan itselleen. Jälleen kerran Sharks oli kahden erän jälkeen tappiolla mutta kolmannessa erässä roolipelaajat iskivät jälleen. Neloskentän Mark Smith teki kavennuksen ja Mike Ricci teki tasoitusmaalin alle kolme minuuttia ennen loppua. Teemu Selänne oli siirretty pelaamaan yhdessä Mike Riccin ja Stephane Matteaun kanssa mutta Teemun peliaika jäi vähäiseksi sairastelun takia.

Jakson kuumat pelaajat

Jeff Jillson - Vaikka tulokaspakki on omassa päässä ollutkin hieman ongelmissa on Jillson tuonut Sharksien hyökkäyspeliin uutta potkua, varsinkin ylivoimalla kova rightin laukaus on tervetullut.

Niklas Sundström - Pelannut usean eri ketjukaverin kanssa, tästä huolimatta pelannut tutun tasaista peliään, +/- nollassa ja 1+2 tehoina.

Evgeni Nabokov - Ollut työllistetty usein mutta tästähän Kazakhstanin poika pitää.

Jakson kylmät pelaajat

Teemu Selänne - Vasta 1+1 saldoina ja tehotilasto -4:ssä. Ei totuttua Teemua mutta toivottavasti uusien ketjukavereiden kanssa löytyy hyvä vire piakkoin.

Gary Suter - Pelaa ylivoimassa viivalla ja San Josea vastaan on isketty monesti alivoimalla. Rupeaako vanha herra näyttämään jo väsymisen merkkejä?