Mikko Koivun joukkue - Olympialeijonat pelaaja pelaajalta

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Mikko Koivu on Suomen joukkueen johtohahmo.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Erkka Westerlund esitteli Suomen joukkueen Sotšin olympialaisiin tiistaina 7. helmikuuta. Jatkoaika esittelee joukkueen pelaaja pelaajalta.

Maalivahdit

#31 Antti Niemi

San Jose Sharks

38. 22-6-9 | 2,46 | 91,1%

Syksy

Niemi on torjunut kuutta vaille kaikki San Jose Sharksin ottelut tällä kaudella, mikä tekee hänestä NHL:n eniten pelanneen maalivahdin. Hänellä on myös sarjan toiseksi eniten voittoja tilillään.

Rooli ja maajoukkuehistoria

Niemi kamppaillee Kari Lehtosen kanssa kakkosvahdin paikasta. Verrattain korkeassa iässä huipulle noussut Niemi ei ole edustanut Suomea yhtä EHT-turnausta enempää maajoukkuetasolla.

Vahvuudet

Niemen suurimpana vahvuutena pidetään hänen rauhallisuuttaan, eikä hän sorru paineen alla. Hänen fyysiset ominaisuutensa ovat myös huippuluokkaa.

Heikkoudet

Niemi pelaa hyvin paljon jään kautta, mikä tuottaa suhteellisen paljon paluukiekkoja. Tämä luo haastetta puolustajille.

.

#32 Kari Lehtonen

Dallas Stars

34. 16-7-10 | 2,68 | 91,4%

Syksy

Urallaan useista loukkaantumisista kärsivä Lehtonen on päässyt pelaamaan suhteellisen ehjän syksyn Dallas Starsin ykkösvahtina.

Rooli ja maajoukkuehistoria

Lehtonen lienee Niemen ohella toinen vaihtoehto Suomen kakkosvahdiksi. Hän on pelannut aloittavana maalivahtina kahdet MM-kisat, joista 2007 tuliaisina oli hopeamitali.

Vahvuudet

Lehtonen liikkuu isokokoiseksi maalivahdiksi erittäin hyvin, ja on maailman parhaita maalivahteja lähes jokaisella maalivahtipelin osa-alueella.

Heikkoudet

Ailahtelu vaivaa Lehtosta edelleen. Kaipaisi tasaisuutta otteisiinsa.

.

#40 Tuukka Rask

Boston Bruins

34. 21-2-10 | 2,05 | 93,0%

Syksy

Rask on Boston Bruinsin kiistaton ykköstorjuja. Hän johtaa NHL:n nollapelitilastoa neljällä nollapelillä, ja on kaikissa muissakin merkittävimmissä tilastoissa sarjan kärkipäässä.

Rooli ja maajoukkuehistoria

Rask on Suomen joukkueen todennäköinen ykkösvahti. 26-vuotias Ilveksestä NHL:ään lähtenyt mies ei ole aiemmin edustanut Suomea aikuisten maajoukkuetasolla yhtä EHT-edustusta lukuun ottamatta.

Vahvuudet

Kaikki maalivahtipelin osa-alueet. Rask on yksi maailman parhaita maalivahteja. Hän lukee peliä erittäin hyvin, eikä ajaudu helposti ulos pelistä. Hänen sijoittumisensa on aivan huippuluokkaa.

Heikkoudet

Rask on hyvä jokaisella osa-alueella, eikä isoja heikkouksia ole lainkaan. Mailapeli ei ole sekään huonoa, mutta sillä osa-alueella on hieman kehitettävää.

.

Puolustajat

#3 Olli Määttä

Pittsburgh Penguins

44. 3+11=14 | +4 | 8min

Syksy

Määttä vakiinnutti hieman yllättäenkin paikkansa Penguins-puolustuksessa. Vasta 19-vuotias jyväskyläläinen on pelannut parhaimmillaan huimia minuutteja joukkueen taistellessa loukkaantumissuman keskellä.

Rooli ja maajoukkuehistoria

Määttä on yksi Suomen neljästä NHL-puolustajasta, ja saa vastuuta sen mukaan. Ykkös- tai kakkosparissa. Määttä on käynyt läpi kaikki juniorimaajoukkueikäluokat. Hän pelaa Sotšissa uransa ensimmäiset A-maaottelut.

Vahvuudet

Määttä on modernin yleispuolustajan prototyyppi. Hänen pelinlukutaitonsa puolustettaessa on maailman huippuluokkaa, ja hän osaa antaa helpon avauksen hyökkääjälle lähes virheettömästi.

Heikkoudet

Kokemattomuus näkyy edelleen ajoittain Määtän pelissä. Se näkyy välillä hätäilynä erityisesti hyökkäyspäässä.

.

#4 Ossi Väänänen

Helsingin Jokerit

30. 0+2=2 | +4 | 22min

Syksy

Väänänen pelaa neljättä kauttaan Jokerien kapteenina. Väänänen on pelannut keskimäärin yli 20 minuuttia ottelua kohden, mutta hyökkäystehot ovat jääneet aiempia vuosia vaatimattomammiksi.

Rooli ja maajoukkuehistoria

33-vuotias Väänänen on Westerlundin luottomies jo usean vuoden ajalta. Hän kantaa isoa vastuuta Leijonien oman pään pelissä erityisesti alivoimalla. Väänänen oli mukana Suomen joukkueessa jo Salt Lake Cityn olympialaisissa 2002. Sen lisäksi hän on edustanut Suomea seitsemissä MM-kisoissa, kruununa vuoden 2011 MM-kulta.

Vahvuudet

Väänänen on yksi Suomen parhaita puolustavia puolustajia. Häntä vastaan ei ole yhdenkään hyökkääjän mukava pelata, ja erityisesti maalin edustaa Väänänen hallitsee isännän ottein. Luistelu on isokokoiseksi puolustajaksi yllättävänkin sujuvaa.

Heikkoudet

Kiekollisessa pelissä Väänänen ei ole Suomen muiden puolustajien tasolla. Myös luistelukilpailussa maailman huippuja vastaan voi tulla kiire.

.

#5 Lasse Kukkonen

Oulun Kärpät

37. 11+10=21 | +13 | 32min

Syksy

Kukkonen palasi täksi kaudeksi kasvattajaseuraansa Kärppiin ja nimettiin samalla kapteeniksi. Hän pelaa pisteiden valossa uransa parasta kautta, ja johtaa Liigan puolustajien maalipörssiä.

Rooli ja maajoukkuehistoria

Kukkonen lienee mukana kolmessa kärkipakkiparissa. Liigasta poiketen ylivoima-aikaa ei ole juuri luvassa, vaan tehtävänä ovat peruspuolustajan hommat. Sotšin kisat ovat Kukkoselle jo kolmannet peräkkäiset olympialaiset. Hän on lisäksi edustanut Suomea kahdeksissa MM-kisoissa. Hän oli Suomen kapteeni kevään 2013 kisoissa.

Vahvuudet

Kukkonen on vahva yleispuolustaja, jonka tinkimätön asenne peliä ja joukkuetta kohtaan ei jää katsojallekaan epäselväksi. Hän on tänä syksynä osoittanut jopa oivaa maalintekijäntaitoa Liigassa.

Heikkoudet

Kukkoselle voi tulla ongelmia vastustajan fyysisimpien pelaajien kanssa.

.

#6 Sami Salo

Tampa Bay Lightning

36. 1+6=7 | +5 | 10min

Syksy

Jopa koomisen usein loukkaantumisten kanssa paininut Salo on saanut pelata pitkästä aikaa lähes täysin ehjän syksyn, ja hän onkin ollut yksi Lightningin tärkeimmistä puolustajista.

Rooli ja maajoukkuehistoria

Salo on Kimmo Timosen ohella toinen Suomen kokeneista NHL-puolustajista ja vastuuta on luvassa sen mukaan. Salolla on Suomen kovin lyöntilaukaus, jota nähdään varmasit myös ylivoimalla. Olympialaiset ovat Salon uralla jo neljännet. MM-kisoja TPS-kasvatti on pelannut kahdet.

Vahvuudet

Isokokoinen ja kokenut Salo lukee peliä hyvin, ja on tarvittaessa myös fyysinen. Kova laukaus on vastustajalle vaarallinen ylivoimapelote.

Heikkoudet

Salon loukkaantumisherkkyydestä kerrotaan rapakon takana vitsejäkin. Ehjänä ollessaan heikkouksia ei juuri ole.

.

#18 Sami Lepistö

Avtomobilist Jekaterinburg

43. 6+14=20 | +7 | 51min

Syksy

Lepistöllä on menossa toinen kausi KHL:ssä. Hänet valittiin Avtomobilistin varakapteeniksi, ja pisteitä on syntynyt lupaavalla tahdilla. Lepistö on KHL:n puolustajien pistepörssin kärkikymmenikössä.

Rooli ja maajoukkuehistoria

Lepistö kamppailee pelaavaan kuusikkoon pääsystä Kukkosen ja Väänäsen kanssa. Hän on käyttökelpoinen myös ylivoimalla. Sotšin kisat ovat Lepistön uran toiset olympialaiset. MM-kisoja miehellä on takanaan kolmet.

Vahvuudet

Kiekolliset taidot ja luistelu ovat ehdottomasti Lepistön suurimmat vahvuudet. Itseluottamus ei lopu kesken tiukassakaan paikassa.

Heikkoudet

Lepistö jää kamppailupelaamisessa turhan usein toiseksi. Hän ottaa myös välillä kiekollisena turhiakin riskejä.

.

#38 Juuso Hietanen

Torpedo Nižni Novgorod

36. 6+11=17 | +2 | 16min

Syksy

Kolmatta kauttaan Torpedossa pelaava Hietanen kuuluu joukkueen luottopuolustajiin. Vastuuta tulee erityisesti ylivoimalla.

Rooli ja maajoukkuehistoria

Hietanen aloittanee kisat katsomon puolella varapuolustajana. Häntä voidaan hyödyntää erityisesti ylivoimalla, jos tarvetta on. Sotšin kisat ovat Hietasen ensimmäiset olympialaiset. MM-kisoja miehellä on takanaan kolmet.

Vahvuudet

Hietasen vahvuudet ovat kiekollisessa pelissä. Luistelu on erittäin hyvää ja pelinluku riittää olympiatasollekin.

Heikkoudet

Pienikokoisena pelaajana Hietanen on vaikeuksissa fyysisten hyökkääjien kanssa.

.

#44 Kimmo Timonen

Philadelphia Flyers

44. 2+12=14 | +4 | 24min

Syksy

Jo viidettätoista kauttaan Pohjois-Amerikassa pelaava Timonen pelaa vielä 38-vuotiaanakin isoja minuutteja Flyersin takalinjoilla. Vastuuta tulee niin yli- kuin alivoimallakin.

Rooli ja maajoukkuehistoria

Timonen on Leijonien ehdoton ykköspakki, ja pelannee varsinkin ratkaisuotteluissa lähes puoli tuntia ottelua kohden. Olympialaiset ovat Timosen uralla jo viidennet. Hän on ollut mukana myös seitsemissä MM-kisoissa.

Vahvuudet

Timosen luistelu ja kiekollinen peli ovat maailmanluokkaa. Sijoittuu ja lukee peliä erinomaisesti.

Heikkoudet

Pienikokoisena joutuu paikkaamaan fyysisiä rajoitteitaan muilla avuilla.

.

#45 Sami Vatanen

Anaheim Ducks

34. 4+6=10 | +1 | 16min

Syksy

Ensimmäistä täyttä kauttaan NHL:ssä pelaava Vatanen on saanut Ducksin takalinjoilla kiitettävästi vastuuta. Tulokset ovat olleet lievästi odotettuja heikommat.

Rooli ja maajoukkuehistoria

Vatasella on iso rooli Suomen kakkosylivoiman viivamiehenä. Pystyy myös tasakentällisin tukemaan hyökkäyksiä vahvasti.

Vahvuudet

Vatasen luistelu ja pelirohkeus hakevat Suomessa vertaistaan. Itseluottamus on korkealla, ja kiekolliset taidot ja laukaus ovat huikeita.

Heikkoudet

Joutuu välillä vaikeuksiin isompien hyökkääjien kanssa pienen kokonsa vuoksi. Ottaa myös välillä turhia riskejä kiekon kanssa.

.

Hyökkääjät

#8 Teemu Selänne

Anaheim Ducks

35. 4+9=13 | +4 | 8min

Syksy

Selänne pelaa pisteiden valossa uransa heikointa kautta NHL:ssä. Erityisesti ylivoimamaalit ovat olleet tiukassa, niitä on tilillä vain yksi.

Rooli ja maajoukkuehistoria

Selänteen rooli tasakentällisin on aiemmista turnauksista poiketen pienehkö. Todennäköisesti kakkosylivoimassa b-pisteen kaarella tutulla paikallaan. Selänne pelaa jo kuudennet olympialaisensa.

Vahvuudet

Kuivasta kaudesta huolimatta maalivainu on edelleen maailmanluokkaa. 43 vuoden iästään huolimatta pystyy edelleen kiertämään puolustajia myös suoralla luistelulla.

Heikkoudet

Ikä tekee tehtävänsä, eikä räjähtävyys ole enää entisensä. Puolustuspäässä on välillä jopa yllättävän pahasti hukassa.

.

#9 Mikko Koivu

Minnesota Wild

44. 8+27=35 | -4 | 18min

Syksy

Wildin paras pistemies ja matkalla kohti jälleen uutta 60-70 pisteen kautta. Nilkkamurtuma vuodenvaihteen jälkeen pakotti kuukauden sairaslomalle. Toipuminen ajoissa Sotšiin pieni kysymysmerkki.

Rooli ja maajoukkuehistoria

Suomen joukkueen kapteeni, kiistaton johtaja ja ykköstähti. Monivuotinen maajoukkuekapteeni, joka pelaa nyt kolmansissa olympialaisissaan. Muistetaan kevään 2011 maailmanmestarijoukkueen kapteenina.

Vahvuudet

Isokokoisena, mutta hyvin liikkuvana pelaajana Koivua on todella vaikea pitää kurissa kaukalossa. Kiekolliset taidot huippuluokkaa. Johtaja isolla jiillä.

Heikkoudet

Hyökkäyspelaaminen erityisesti maalipaikoissa saisi olla terävämpää.

.

#12 Olli Jokinen

Winnipeg Jets

46. 11+17=28 | -10 | 24min

Syksy

Winnipeg Jetsin kakkosketjun sentteri. Päässyt yhden hiljaisemman kauden jälkeen taas pisteidenkin makuun. Pelaa yhdessä NHL:n huonoimmista joukkueista.

Rooli ja maajoukkuehistoria

Jokisen rooli Westerlundin sapluunassa on vielä avoinna. Se voi löytyä mistä tahansa 2.-4. ketjujen keskeltä tai jopa laidalta. Yksi joukkueen parhaista maalintekijöistä. Sotšin kisat ovat Jokisen neljännet olympialaiset.

Vahvuudet

Luontainen maalintekijätyyppi. Isokokoisena osaa käyttää kokoaan hyväksi, ja on hyvä aloittaja. Osaa pelata sekä keskellä että laidassa.

Heikkoudet

Huonona päivänä vaipuu varjojen maille. Saattaa vaikuttaa kentällä laiskalta. Hieman ailahteleva.

.

#15 Tuomo Ruutu

Carolina Hurricanes

38. 4+8=12 | -14 | 26min

Syksy

Ruutu ei päässyt koko syksynä kunnolla vauhtiin, ja ketjukaveritkin vaihtelivat tiuhaan. Vuodenvaihteen jälkeen on iskenyt muutamia tehopisteitä.

Rooli ja maajoukkuehistoria

Ruutu ottanee tutun paikkansa ykkösketjusta jo junioriajoilta tutun keskushyökkääjänsä Mikko Koivun rinnalta. Osallistuu nyt toisiin olympialaisiinsa. Ruutu on edustanut Suomea nuorisoikäluokat huomioiden kymmenessä arvoturnauksessa, ja jokaisella kerralla tuliaisina on ollut mitali.

Vahvuudet

Monipuolinen ja monikäyttöinen hyökkääjä, joka voi pelata mitä roolia tahansa. Pelaa voimahyökkääjälle tyypillisesti itseään säästelemättä, ja taklaa kovaa sekä usein. Ruudulla on myös kohtalaisen hyvät kiekolliset taidot ja laukaus.

Heikkoudet

Ruutu on erittäin loukkaantumisherkkä pelaaja. Hän ajaa välillä isoa taklausta hakiessaan itsensä ulos tilanteesta.

.

#16 Aleksander Barkov

Florida Panthers

43. 7+15=22 | -2 | 6min

Syksy

Barkov otti 18-vuotiaana tulokkaana heti paikan Florida Panthersin kärkiketjuista. Hän on noussut joukkueensa parhaaksi pistemieheksi, ja pelaa isoja minuutteja saaden vastuuta sekä yli- että alivoimalla.

Rooli ja maajoukkuehistoria

Barkovin rooli joukkueessa on vielä avoinna. Monikäyttöisenä pelaajana hän voi pelata sekä hyökkäävässä että puolustavassa roolissa. Tilanteesta riippuen pelipaikka voi löytyä jopa kakkosketjusta. Barkov pelaa Sotšissa uransa ensimmäiset A-maaottelut.

Vahvuudet

Erinomainen pelintekijä. Dominoi koko kaukaloa lähes poikkeuksetta pelatessaan, ja kontrolloi pelin tempoa halunsa mukaan. Tekee ketjukavereistaan parempia. Barkov on erittäin luotettava myös alivoimalla ja puolustuspäässä.

Heikkoudet

Luistelussa on parantamisen varaa, mutta ei silti jää jalkoihin kentällä.

.

#21 Jori Lehterä

Sibir Novosibirsk

37. 7+25=32 | +8 | 16min

Syksy

Lehterä on tehnyt pisteitä kovalla tahdilla ja on Sibirin ykköshyökkääjä. Pelaa jo neljättä kauttaan Venäjällä.

Rooli ja maajoukkuehistoria

Lehterää voi käyttää sekä laidalla että omimmalla paikallaan keskushyökkääjänä. Taistelee paikasta pelaaviin neljään ketjuun. Sotšin kisat ovat Lehterän uran ensimmäiset olympialaiset. Hän on edustanut Suomea yksissä MM-kisoissa vuonna 2010.

Vahvuudet

Lehterän pelikäsitys ja syöttötaito ovat hyvällä tasolla. Maalintekokaan ei ole vierasta. Lehterä lukee peliä hyvin myös puolustuspäässä.

Heikkoudet

Luistelussa ja fyysisessä pelissä on puutteita verrattaessa maailman huippuihin.

.

#27 Petri Kontiola

Traktor Tšeljabinsk

41. 9+17=26 | -11 | 28min

Syksy

Kontiola on Traktorin ykköshyökkääjä. Pisteitä on tullut huonossa joukkueessa aiempia kausia vähemmän.

Rooli ja maajoukkuehistoria

Kontiola ottanee paikan Suomen nelossentterinä puolustavassa roolissa. Tarvittaessa pystyy siirtymään myös hyökkäävämpään rooliin. Kontiola on matkalla ensimmäisiin olympiakisoihinsa. Hänet muistetaan kevään 2013 MM-kisoista koko kisojen pistepörssin voittajana.

Vahvuudet

Taitava ja monipuolinen hyökkääjä, joka lukee peliä hyvin. Mailankäsittely ja luistelu hyvällä tasolla.

Heikkoudet

Fyysisessä pelissä parantamisen varaa. Voisi käyttää hyvää laukaustaan enemmän.

.

#28 Lauri Korpikoski

Phoenix Coyotes

26. 6+7=13 | +2 | 12min

Syksy

Korpikoski on päässyt hiljaisen alkukauden ja pienen loukkaantumisen jälkeen hyvään vireeseen. Viimeisessä kymmenessä ottelussa pisteitä on syntynyt kymmenen.

Rooli ja maajoukkuehistoria

Korpikoski on monikäyttöinen pelaaja, jota voi käyttää kaikissa ketjuissa kummallakin laidalla. 27-vuotias hyökkääjää valmistautuu ensimmäisiin olympialaisiinsa. MM-kisoissa hän on edustanut Suomea aiemmin kahdesti.

Vahvuudet

Työmoraali ja kunto ovat kohdallaan. Erittäin nopea pelaaja, jota voi käyttää tilanteessa kuin tilanteessa. Kohtalaisen hyvä maalintekijä.

Heikkoudet

Kiekollisissa taidoissa on parantamisen varaa.

.

#36 Jussi Jokinen

Pittsburgh Penguins

45. 12+20=32 | +1 | 6min

Syksy

Päässyt pelaamaan Penguinsissa suuren osan kaudesta Jevgeni Malkinin laidalla. Pisteitä on syntynyt hyvään tahtiin, ja Jokinen on matkalla kohti yhtä parhaimmista kausistaan.

Rooli ja maajoukkuehistoria

Jokinen on monipuolinen pelaaja, jota voi käyttää roolissa kuin roolissa. Pelipaikka löytyy todennäköisesti joko 1. tai 2. ketjun laidalta. Osallistuu toisiin olympialaisiinsa. MM-kisoissa Jokinen on esiintynyt viisi kertaa.

Vahvuudet

Erittäin monipuolinen pelaaja. Peliäly ja mailankäsittelytaito ovat huippuluokkaa. Yksi NHL:n kaikkien aikojen parhaita rangaistuslaukausten laukojia.

Heikkoudet

Fyysisessä pelissä olisi parantamisen varaa. Ailahtelu on suuri ongelma, pitkiä tehoputkia voi seurata tukku huonoja otteluita.

.

#41 Antti Pihlström

Salavat Julajev Ufa

39. 10+8=18 | +12 | 24min

Syksy

Ollut yksi vahvan Salavat Julajevin joukkueen runkohyökkääjiä. Joukkueen neljänneksi paras maalintekijä.

Rooli ja maajoukkuehistoria

Nelosketjun laidalla energiahyökkääjän roolissa tai katsomossa. Käyttökelpoinen alivoimalla. Sotšin kisat ovat Pihlströmin uran ensimmäiset. MM-edustuksia on vyöllä viisi.

Vahvuudet

Eräs joukkueen nopeimmista, ellei nopein luistelija. Kokoonsa nähden vahva pelaaja, osaa taklata.

Heikkoudet

Kiekollisessa pelissä suuria puutteita. Laukaus ja peliäly Suomen hyökkäyskaluston heikoimmat.

.

#50 Juhamatti Aaltonen

Oulun Kärpät

27. 11+12=23 | +12 | 36min

Syksy

Pelatessaan ollut Kärppien ja koko Liigan parhaita hyökkääjiä. Ollut välillä pois loukkaantumisten vuoksi.

Rooli ja maajoukkuehistoria

Aaltonen aloittanee kisat joko nelosketjussa Kontiolan laidalla tai katsomon puolella. Hyödytön puolustavassa roolissa, vaatii hyökkäysvastuuta. Aaltosen ensimmäiset olympialaiset. MM-edustuksia kolme, oli mukana voittamassa MM-kultaa 2011.

Vahvuudet

Aaltosella on hyvä pelisilmä ja hän on erittäin taitava käsistään. Yksi harvoista maalintekijätyypeistä Suomen joukkueessa.

Heikkoudet

Isoimmat ongelmat fyysisessä pelissä ja puolustamisessa. Ajoittain flegmaattinen ja laiskanoloinen. Taitotason riittävyys maailman huippuja vastaan kysymysmerkki.

.

#51 Valtteri Filppula

Tampa Bay Lightning

43. 17+17=34 | +4 | 12min

Syksy

Pelaa uransa parasta kautta NHL:ssä. Steven Stamkosin loukkaannuttua nousi joukkueensa ykkössentteriksi. Suomalaisista paras maalintekijä tällä kaudella NHL:ssä.

Rooli ja maajoukkuehistoria

Filppula on Mikko Koivun ohella Suomen tärkein hyökkääjä. Ottaa ison roolin ykkösketjun laidalla tai kakkosketjun keskellä, ja saa suuren vastuun maalinteosta. Sotšin kisat ovat Filppulan uran toiset. MM-kisoissa hän on esiintynyt kertaalleen kotikisoissa 2012.

Vahvuudet

Erittäin hyvä luistelija ja maailmanluokan pelintekijä. Loistavan pelikäsityksensä turvin on jatkuvasti oikealla paikalla kentällä. Pystyy ratkaisuihin kovassakin vauhdissa.

Heikkoudet

Saattaa hävitä kaksinkamppailuja isokokoisemmille pelaajille.

.

#64 Mikael Granlund

Minnesota Wild

32. 3+15=18 | -2 | 12min

Syksy

Pelaa toista kauttaan NHL:ssä. Parantanut peliään kauden edetessä, ja Mikko Koivun loukkaannuttua saanut ison vastuun Wildin hyökkäyksessä.

Rooli ja maajoukkuehistoria

Ottaa todennäköisesti paikkansa kakkosketjun laidalta. Saa myös ylivoimavastuuta. Granlund tekee olympiadebyyttinsä Sotšissa. Muistetaan kultakevään 2011 unohtumattomasta ilmaveivimaalista.

Vahvuudet

Erittäin taitava mailankäsittelijä, jolla on maailmanluokan pelisilmä.

Heikkoudet

Luistelu on keskinkertaista. Kaksinkamppailuissa pärjääminen tuottaa välillä tuskaa. Saisi laukoa enemmän.

.

#71 Leo Komarov

Moskovan Dinamo

40. 10+18=28 | +12 | 34min

Syksy

Palasi NHL-kauden jälkeen Moskovaan, ja pelaa nyt viidettä kauttaan Dinamon paidassa. Komarov on joukkueen tärkeimpiä hyökkääjiä ja saa vastuuta niin yli- kuin alivoimallakin.

Rooli ja maajoukkuehistoria

Todennäköisesti kolmos- tai nelosketjun laidan rouhijan roolissa. Ärsyttää vastustajia ja saattaa siinä sivussa tehdä muutaman pisteenkin. Komarov ei ole vielä urallaan esiintynyt olympialaisissa, mutta MM-kisoja on takana neljät.

Vahvuudet

Asenne ei lopu kesken. Pelaa joukkueelle viimeiseen asti. Ärsyttää vastustajat usein hermoromahduksen partaalle. Osaa myös pelata, pelisilmä ja laukaus ovat yllättävän hyvät.

Heikkoudet

Ottaa joskus turhia jäähyjä. Maajoukkueessa tätä ei tosin ole liiemmin nähty.

.

» Lähetä palautetta toimitukselle