Kokenut Hahl kilpenä ja tukena - HPK:lla edelleen verkot vesillä

LIIGA / Artikkeli
Jarruttelun sijaan Hahl potkii jatkossa muiden muassa Joni Tuulolalle vauhtia.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
HPK sai kaivatun vahvistuksen sentteriosastolleen, kun oma kasvatti Riku Hahl palaa Hämeenlinnaan. Hyökkääjistöön odotellaan myös lisävahvistuksia ulkomailta.

Edellisen kerran NHL:n työsulkukaudella 2004-2005 HPK:ssa pelanneen Riku Hahlin, 34, paluusta kotikaupunkiin oli liikkunut huhuja jo aiempina vuosina. Tänä keväänä huhut olivat kenties voimakkaampia kuin aiemmin, mutta silti Hämeenlinnassa jouduttiin odottelemaan heinäkuun lopulle.

− HPK malttoi odottaa kärsivällisesti. Kävimme tästä keskusteluja jo viime kaudella. Tässä on ollut tänä kesänä henkilökohtaisesti asioita, jotka ovat laittaneet miettimään vähän muutakin kuin jääkiekkoa, Hahl kertoi.

Hahlin liigauran alkutaipaleen ketjukaveri Antti Miettinen teki sopimuksen Kerhoon jo keväällä. Hänellä olikin vaikutusta myös Hahlin päätökseen.

"Kokemukseni avulla voin antaa organisaatiolle omat näkemykseni"

− Miettisen kanssa keskustelimme tästä jo keväällä ja kesän aikana vielä enemmänkin. Se vahvisti käsitystäni siitä, että tämä on hyvä juttu.

− Ei ole itsestäänselvyys, että jokaisella paikkakunnalla pelattaisiin liigakiekkoa. Haluan omalla tekemiselläni luoda sen turvan, että Hämeenlinnassa pelataan liigakiekkoa myös jatkossa.

Vuonna 2001 HPK:sta NHL:ään lähtenyt Hahl pelasi työsulkukauden jälkeen vielä kuusi kautta Sveitsissä ja Ruotsissa ennen paluutaan Suomeen. Tuolloin hän pelasi kuitenkin Helsingin Jokereissa. Viime kaudella myös KHL tuli tutuksi Jokereissa.

− Olen nähnyt eri toimintamalleja niin valmentajista, organisaatioista kuin liigoistakin. Kokemukseni avulla voin antaa organisaatiolle omat näkemykseni, vaikka ensisijainen tehtäväni on pelata ja auttaa organisaatiota pelillisesti.

Päävalmentaja Pasi Arvonen uskoo kokeneiden paluumuuttajien auttavan myös valmennuksen urakkaa saada ryhmä toimimaan.

− Koppijohtaminen ja pelillisen esimerkin näyttäminen ovat valmennukselle iso apu. Hahl ja Miettinen auttavat nuoria pelaajia eteen päin, Arvonen totesi.

Myös Hahl on päävalmentajan kanssa samoilla linjoilla.

− Pyrin olemaan nuorille pelaajille niin sanotusti kilpenä, että he voivat saada kaiken potentiaalin itsestään irti. Kotikaupunki ja sen luomat odotukset ovat sellaisia asioita, joita itsekin mietin, Hahl myönsi.

Kerhossa jännitetään tulevaa viikkoa

Kesän aikana HPK:lla on ollut verkot vesillä etenkin Pohjois-Amerikan pelaajamarkkinoilla, mutta toistaiseksi ainoastaan kanadalainen Patrick Holland on laittanut puumerkkinsä sopimukseen.

Muutama lähellä sopimusta ollut pelaaja on lopulta saanut joko NHL-sopimuksen tai jäänyt AHL:ään. Hyökkäykseen HPK kuitenkin odottaa vahvistusta lähiaikoina. Arvosen mukaan kaksi ulkomaalaishyökkääjää saattavat liittyä joukkueeseen heinäkuun viimeisellä viikolla. 

Hollandin tapaan myös mainitut uudet pelaajat voivat pelata sekä keskushyökkääjän että laiturin paikalla.

» Lähetä palautetta toimitukselle