Keskustelupalsta on tällä hetkellä alhaalla, ongelmaa korjataan parhaillaan. Pahoittelut käyttökatkosta!

Hanskaajien puolivälieräkattila: TOP-5 ihan pojat vielä

LIIGA / Artikkeli
Ikä on vain numero. Juuse Saros on maalilla kuin raavas mies.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi

Lauri Lehtinen ja Solmu Salminen listaavat ennen puolivälieriä Liigan kovimmat pelaajat viidessä eri kategoriassa Kaiken kattavassa pudotuspelibarometrissään. Hanskaajien puolivälieräkattilassa tislataan isoimmat kultakimpaleet esiin, ei säälitä rannallejääneitä ja katsotaan, kuka osaajista kiiltää eniten. Keskustele listoista ja perusteluista Facebookissa ja Twitterissä hashtagilla #Hanskaajat!

#1 Juuse Saros, HPK

Pelatut ottelut 44 9.
Voitot 16 11.
Nollapelit: 7 4.
Maalikeskiarvo: 1,76 2.
Torjuntaprosentti: 92,82 3.

Lehtinen: Saros jätettiin pois maalivahtilistalta, muttei HPK;n nuori prinssi ole meiltä kuitenkaan unohtunut. Kuuluu Pasi Arvosen nuorisojulkkiksiin yhdessä Teemu Rautiaisen ja kumppaneiden kanssa. Itseluottamuksen kasvu on tehnyt Saroksesta tulikuuman. Jos nollaa vielä Kärppien tähdet, on pian mukana MM-kisoissa.

Salminen: U20-kisojen Kulta-Juuse on jatkanut keväällä samalla osakekäyrällä. Sai olla rauhassa jättimäisiltä paineilta, kun Kerho kynsi. Ei enää. Nöyrä, vaatimaton luonnonlapsi. Nashvillen NHL-organisaatiossa tuuletellaan draftin neloskierroksen lotto-osumaa.

#2 Ville Pokka, Kärpät

Peliaika/ottelu 21,50 26.
Maalit 6 18.
Pisteet: 27 7.
Tehotilasto: +32 1.
Laukaukset: 212 7.

Lehtinen: Herranjumala, mikä kausi 19-vuotiaalta pakilta! Hyökkäyspäähän sairaat 27 pojoa ja puolustuspäätä kuvaa hyvin plusmiinustilaston(+32) voitto. Kymmenen täpän erolla! Kehittynyt pelin jokaisella osa-alueella. Kultakimpale ei pelkästään Kärpille vaan suomalaiselle jääkiekolle.

Salminen: Poikkeuksellisen vahva jäärä 19-vuotiaaksi ja koko uransa Suomessa pelanneeksi. Pystyy korvaamaan pituutensa edelleen lisääntyvällä voimalla. Se, että puhumme NHL:stä, kertonee jo kieltään liigaympyröissä pärjäämisestä: taitoa piisaa ja kykenee syöttämään nopeasti.

#3 Markus Nenonen, JYP

Maalit 14 29.
Syötöt 5 155.
Pisteet: 19 80.
Tehotilasto: -1 145.
Jäähyminuutit: 28 70.

Lehtinen: Tulokkaiden pistekurkon kelpaa olla listan "wanhus", ainoa -92-syntyinen. Kaamea rannelaukaus, joka lähtee terävästi ja tarkasti asennosta kuin asennosta sekä paikasta kuin paikasta. Maalivahtien painajainen jo noin nuorena. 14 maalin tulokaskausi. Tuleva maalikuningas. SaiPa erinomainen testi.

Salminen: Löi läpi vähän vanhemmalla iällä, mutta tulokasstatuksella silti. Märkäkorvien pörssivoittaja. Veto lähtee napakasti ja putki kulkee, mutta miinuspuolena ajoittaiset katoamistemput. Nenonen kaipaisi suurempaa vastuuta, mutta valahti nelosketjuun runkosarjan loppukierroksilla.

#4 Joni Nikko, Lukko

Maalit 10 57.
Syötöt 9 102.
Pisteet: 19 81.
Tehotilasto: -1 151.
Jäähyminuutit: 12 144.

Salminen: Pää ylhäällä ensi kesän varaustilaisuudessa. Jämäkierroksilla napsahtaa. Nikon pitäisi päättää, aikooko olla maalipyssy vai duunari. Bluesin raivojuoksukiekko laittaa laiturin kovaan näytön paikkaan.

Lehtinen: Helkkarin isokokoinen ikäisekseen. 190/90 voimahyökkääjä, joka osaa jo nyt käyttää kokoaan hyväkseen. Pudonnut loppukaudesta yhä useammin Lukon kolmoskenttään. Ominaisuudet kuin luodut pudotuspeleihin.

#5 Miro Aaltonen, Blues

Maalit 13 36.
Syötöt 16 46.
Pisteet: 29 45.
Tehotilasto: +4 58.
Jäähyminuutit: 12 151.

Salminen: Kahden markan Paul Kariya, Bluesin taitavin kaveri. Kädet pelaavat ja avojäällä tekee mitä huvittaa. Kulmapeleissä tulee turskaa, kun keskivartalon voimatasot rajalliset. Roolipelaaja, joka tähyää KHL:ään.

Lehtinen: Bluesin vähiten bluesmainen pelaaja. Ensimmäinen täysi kausi ja 29 pistettä -93-syntyiselle hyökkääjälle. Tooodella taitava, tykkää rakentaa ajokoirien keskellä myös ei-pystysuunnan jääkiekkoa. Muistetaan kauden ensimmäisen pelin hattutempustaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle