Keskustelupalsta on tällä hetkellä alhaalla, ongelmaa korjataan parhaillaan. Pahoittelut käyttökatkosta!

Hanskaajien puolivälieräkattila: TOP-5 viivojen vetelijät

LIIGA / Artikkeli
Nick Bailen - pudotuspelien ykkösviivatykki.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net

Lauri Lehtinen ja Solmu Salminen listaavat ennen puolivälieriä Liigan kovimmat pelaajat viidessä eri kategoriassa Kaiken kattavassa pudotuspelibarometrissään. Hanskaajien puolivälieräkattilassa tislataan isoimmat kultakimpaleet esiin, ei säälitä rannallejääneitä ja katsotaan, kuka osaajista kiiltää eniten. Keskustele listoista ja perusteluista Facebookissa ja Twitterissä hashtagilla #Hanskaajat!

#1 Nick Bailen, Tappara

Peliaika/ottelu 18,54 67.
Maalit 11 2.
Pisteet: 32 3.
Tehotilasto: +8 19.
Laukaukset: 278 1.

Salminen: Let the show begin. Bailen tykkää laukoa ja ottaa roolia kiekon kanssa. Räpylään päätyneiden ammusten jälkeen raivoaa kolme sekuntia apinatiltissä. Erätauolla katolinen Bailen lukee kymmenen avemariaa, loppumetreillä kiekko löytää nuottaan. Hoosianna, Daavidin poika!

Lehtinen: Bailen on ollut etenkin kevätkaudella Liigan kuumin viivapyssy. Tämän vuoden puolella 22 peliä, 20 pistettä. Ei omista kovinta lämäriä, mutta veto on tarkka ja kädet käyvät. Luonnetta piisaa, oli Markus Kankaanperä pakkiparina tai ei.

#2 Petteri Nummelin, Lukko

Peliaika/ottelu 23,35 8.
Maalit 5 23.
Pisteet: 22 17.
Tehotilasto: -6 120.
Laukaukset: 136 25.

Salminen: Jos TPS:n seurajohto olisi kirjoitus- tai lukutaitoinen, tähän voisi hieman heittää kuittia. Harmi sinänsä. Nummelinin laserpassit ovat edelleen rautaa ja pyhän siniviivan mies miinoittaa ylivoimalla murhaavasti.

Lehtinen: Kiekollisien puolustajien Scott Stevens. Aivot, silmät ja kädet jumalaisessa koordinaatiossa keskenään. Tarvitsee vain nanosekunnin, jolloin syöttöpaikka on auki ja kiekko löytää perille. Laukaus riittävän hyvä luodakseen tilaa syötöille viivalla. Tyylikäs niin kentällä kuin sen ulkopuolella.

#3 Brian Salcido, JYP

Peliaika/ottelu 21,14 33.
Maalit 3 38.
Pisteet: 15 33.
Tehotilasto: -2 93.
Laukaukset: 118 33.

Salminen: Salcido tarvitsee kovat pudotuspelit hypätäkseen takaisin ruplakaukaloihin. Maaleja on tultava enemmän, mutta potentiaali on olemassa. Rikkoo puristien mielestä koodia, kun pelaa Mario Lemieux'n numerolla.

Lehtinen: 24 peliä JYPissä, 15 pistettä. Hyvä alku KHL:n palaamisen kannalta! Monipuolinen, mutta kantaa isoa kiekollista vastuuta JYPissä. Yksi kaukaloiden persoonista, jota kannattaa seurata.

#4 Kristian Näkyvä, JYP

Peliaika/ottelu 21,28 31.
Maalit 7 9.
Pisteet: 26 8.
Tehotilasto: +5 30.
Laukaukset: 211 8.

Lehtinen: Jätän Lotta Hintsa -huutelut sulle, Solmu. Nuori, suomalainen kiekollinen profiilipakki. Ei näitä montaa ole. Puhjennut Jyväskylässä maajoukkuetasolle ja voittanut mestaruuden. Tyni & co keräilee pian KHL-ruplia.

Salminen: Pidetään missit poissa keskustelusta, sillä Näkyvän laukausten on syytä olla tarkkoja jatkossakin. (Ole hyvä, Pertti Jarla. Anteeksi, ihmiset.) Näkyvä ei ole mikään 60 minuutin Erik Karlsson, mutta ylivoima-ase silti.

#5 Juha Leimu, Pelicans

Peliaika/ottelu 20,13 50.
Maalit 10 3.
Pisteet: 20 18.
Tehotilasto: +6 28.
Laukaukset: 164 17.

Lehtinen: Hauska ajatella, että Leimu oli vielä neljä vuotta sitten LeKissä dominoinut raksamies. Uskomaton kaveri kopissa, melkoinen huulenheittäjä. Hyökkääjä puolustajan pelipaikalla. Oli viime keväänä vaikeuksissa Tapparassa, mutta pelannut hyvin Pelicansissa. Pudotuspelit testaavat jälleen oman pään pelaamista.

Salminen: Nyt päästiin siihen Erik Karlsson -moodiin. Hyökkäyspäässä sattuu ja tapahtuu, niin hasardeja kuin tähtihetkiäkin. Tekee maaleja ja menettää kiekkoja hymy huulilla. Miksi edes alkoi pelata pakkina?

» Lähetä palautetta toimitukselle