Päävideotuomari käyttöön SM-liigassa

LIIGA / Uutinen
Jääkiekon SM-liiga tiedotti ottavansa ensi kaudeksi käyttöön päävideotuomarin, jonka tehtävänä on päättää viime kädessä siitä, mitkä rikkeet ja tuomiot viedään kurinpitäjälle. Samalla liiga tiedotti, että talouden tervehdyttämiseksi pelaajapalkkoja pyritään leikkaamaan jopa neljänneksen verran.

Liigan tiedotteen mukaan jäällä olevat tuomarit tuomitsevat ensi kaudesta alkaen suurista rikkeistä vain viisi minuuttia ja pelirangaistuksen, ellei sääntökirja muuten määritä ottelurangaistusta.

Käytännössä uudistus poistaa tuomarin harkinnan pelirangaistuksen ja ottelurangaistuksen välillä. Tietyistä rikkeistä tuomitaan sääntökirjan mukaan automaattisesti ottelurangaistus myös jatkossa. Tällaisia rangaistuksia ovat potkaiseminen ja puskeminen sekä niiden yrittäminen sekä vastustajan loukkaantuessa keihästämisen, mailan päällä lyömisen, selästä taklaamisen tai päähän kohdistuvan taklauksen seurauksena. Lisäksi tuomarin ja toimihenkilöiden koskemattomuuden loukkaamisesta tuomitaan ottelurangaistus.

Samalla liigahallitus ilmoitti esittävänsä pelaajayhdistykselle 20-30 prosentin palkanalennuksia ensi kaudesta. Sopimuksissa pyritään jatkossa myös entistä yhtenäisempään käytäntöön. Hallituksen näkemyksen mukaan taloudellinen taantuma on iskenyt niin nopeasti, että ensi kauden henkilöstökuluihin ei ole ehditty vaikuttaa riittävästi.

Lisäksi liigahallitus hyväksyi toimitusjohtaja Jukka-Pekka Vuorisen valmisteleman liigalisenssikäytännön. Sen on tarkoitus astua voimaan kaudella 2010-2011.

» Lähetä palautetta toimitukselle