Kai Nurminen HPK:n riveihin

LIIGA / Uutinen
Kokenut laitahyökkääjä Kai Nurminen tekee paluun Hämeenlinnan Pallokerhon ritarinuttuun 13 vuoden tauon jälkeen. 38-vuotias maalitykki on tehnyt HPK:n kanssa yksivuotisen sopimuksen, johon sisältyy myös optio toisesta kaudesta.

Nurminen on tullut tunnetuksi TPS:n paidassa, mutta todellisen liigatason läpimurtonsa hyökkääjä teki juuri HPK:n paidassa kaudella 1994-95. Liigan maalikuninkuus ja 55 tehopistettä nostivat Nurmisen kerralla turkulaisten jämämiehestä huippupelaajaksi.

Jo kypsään ikään ehtineen veteraanin tie vei seuraavilla kausilla niin NHL- ja AHL-jäille, Ruotsin Elitserieniin kuin Jokereidenkin paitaan. Kaudella 1999-2000 Nurminen takoi SM-liigassa TPS:n paidassa peräti 78 pistettä. Viimeiset kuusi kautta erityisesti hurjasta rannelaukauksestaan tunnettu maalinsylkijä on pelannut turkulaisseurassa keskimäärin 20 maalin tahdilla per kausi.

HPK:n joukkueeseen liittyy myös toinen uusi hyökkääjä, kun Ranskan jääkiekkomaajoukkueen kapteeni Laurent Meunier siirtyy Pallokerhoon try out -sopimuksella. 28-vuotiaan keskushyökkääjän koejakso ulottuu elokuun loppuun asti. Meunier on urallaan Ranskan liigan lisäksi pelannut Yhdysvaltain yliopistosarjassa, ECHL:ssä sekä viime kauden Sveitsin A-liigassa. Vuosi Servetten joukkueessa tuotti 24 tehopistettä 43 ottelussa.

Pallokerho sai ilouutisia myös valmennusosastolla, kun pitkään seuran maalivahtivalmentajana toiminut Jari Kaarela jatkaa ryhmityksessä tulevallakin kaudella. Kaarelan sopimus HPK:n kanssa on kaksivuotinen.

» Lähetä palautetta toimitukselle