Sakari Pietilä Ilveksen valmentajaksi

LIIGA / Uutinen
Ilveksen uusi päävalmentaja on selvillä. Chicago Blackhawksin kykyjenetsijänä toiminut Sakari Pietilä palaa valmennustehtäviin Ilveksen penkin taakse. (Päivitetty 11.45)

SM-liigavalmentajana uransa nimenomaan Ilveksessä syksyllä 1987 aloittanut Pietilä on valmentanut viimeksi kaudella 1998-1999 jolloin hän toimi loppukauden ajan Bluesin valmennusryhmässä. Sen jälkeen Pietilä on toiminut Chicago Blackhawksin Euroopan kykyjenetsijänä.

- Chicagon GM Dale Tallon antoi luvan lähteä, kun sanoin, että minulla on palo valmentaa, Pietilä kommentoi.

- Olen nähnyt muutaman pelin harjoituskaudella ja nyt puolentoista viikon aikana kaksi peliä. Joukkueen perusilme pitää saada paremmaksi, taistelupeliä ja uskallusta pelata sekä tehdä myös virheitä, kiekkoprofessori jatkaa.

Pietilän sopimus kattaa kuluvan kauden ja kauden 2007-2008. Kakkosvalmentajana Kari Elorannan aikana toiminut Petteri Hirvonen jatkaa kakkosvalmentajana myös Pietilän alaisuudessa.

- Selvitimme monta nimeä, kotimaisia ei ollut hirveästi tarjolla, mutta ehdokkaina oli kovia NHL:stä päävalmentajakokemusta omaavia. Halusimme kuitenkin pitkäaikaisemman ratkaisun, eli ajattelimme myös tulevaisuutta, Ilveksen toimitusjohtaja Esa Honkalehto kommentoi.

Pietilä toimi Ilveksen päävalmentajana kolmen kauden ajan vuosina 1987-1990. Tuolloin seura saavutti yhden pronssimitalin, 1989, sekä oli finaalissa keväällä 1990. Tuolloin joukkueen kakkosvalmentajana toimi Matti Kaario, joka on nyt Ilveksen joukkueenjohtajana ja on toiminut apuna väliaikaisvaiheessa.

Ilveksen edellinen päävalmentaja Kari Eloranta erotettiin tehtävistään reilu viikko sitten. Väliaikaisvalmentajana toimineen Hirvosen alaisuudessa Ilves on voittanut kolme neljästä pelaamastaan ottelusta.

Lisää Ilveksen tiedotustilaisuudesta luvassa keskiviikon aikana.

» Lähetä palautetta toimitukselle