Jokerit testaa Tim Stapletonia

LIIGA / Uutinen
Jokerit on solminut kuukauden mittaisen testisopimuksen keskushyökkääjä Tim Stapletonin kanssa. Yhdysvaltalainen Stapleton saapuu Suomeen tänään ja on mukana joukkueen harjoituksissa tiistaista lähtien.

SM-liigakauteen valmistautuva Jokerit hakee vahvistusta keskushyökkääjäosastolleen 24-vuotiaasta Tim Stapletonista. Edelliskaudet Minnesota-Duluthin yliopistojoukkueessa pelannut Stapleton on toimitusjohtaja Matti Virmasen mukaan riskitön hankinta.

- Santalan lähdön myötä oli yksi paikka periaatteessa vapaana. Kun Virtakin on loukkaantuneena, katsottiin, että tarvetta olisi hyökkääjälle, Virmanen kertoo.

- Kaveri suostui vielä kuukauden tryout-jaksoon, niin sehän on meille ideaalitilanne. Meillä on koesopimuksen aikana kahdeksan ottelua, joissa näemme varmasti hänen tasonsa. Koko kauden kattavan sopimuksen ehdoista on jo sovittu, mikäli päätämme pitää hänet joukkueessa.

Pienikokoinen (175 senttiä ja 75 kiloa) Stapleton nakutteli koko nelivuotisen yliopistouransa ajan tasaisesti joukkueensa kärkipään pistelukuja. 162 ottelussa syntyi 152 pistettä, joista 63 maaleja ja 89 syöttöjä.

- Hän on pienikokoinen rightin puolen keskushyökkääjä. Hänen pitäisi olla hyvä luistelija ja ylivoimapelaaja, mutta katsotaan nyt rauhassa, toppuuttelee Virmanen.

Mikäli Stapleton onnistuu vakuuttamaan Jokerit kyvyistään, helsinkiläisseura saattaa lopettaa pelaajahankinnat toistaiseksi tähän.

- Periaatteessa paikkoja on auki, mutta emme me ole kiljuen ketään hankkimassa. Ehkä viime vuodestakin vähän viisastuneena katsomme rauhassa tilannetta. Haluamme antaa nuorille mahdollisimman pitkään mahdollisuuksia näyttää, Virmanen valottaa hankintalinjaa.

Ennen liigakauden alkua Jokereilla on ohjelmassa vielä harjoitusturnaukset Itävallassa ja kotihallissa. Stapletonin sopimus kattaa periaatteessa vielä kaksi ensimmäistä liigapeliäkin.

Ruotsista tuomisina mustelmia

Viikonloppuna Jokerit voitti Mästarcupen-turnauksen Ruotsin Norrtäljessä, vaikka se antoikin avainpelaajilleen lepoaikaa.

- Ruotsissa ykköskentällinen oli lepovuorossa yhden pelin ja kakkoskentällinen toisen. Tarkoituksena oli nimenomaan antaa omille nuorille näyttöpaikkoja. Viimeiseen peliin lähdettiin sitten parhaalla kokoonpanolla.

Sunnuntain ottelu Tukholman AIK:ta vastaan päättyi Jokerien 8-1-voittoon. Ottelun kolmas erä oli tapahtumarikas, sillä peräti seitsemän pelaajaa ajettiin suihkuun ennen päätössummeria. Jokereista nyrkkitalkoisiin ottivat osaa Tomek Valtonen, Simo Pulkki, Petri Varis ja Marko Tuulola.

Toimitusjohtaja ei itse ollut paikalla turnauksessa, mutta oli ehtinyt keskustella tapahtumista joukkueenjohtaja Hannu Nykvistin kanssa.

- 6-0-tilanteessa vastustaja oli turhautunut ja alkanut roikkua ja ronkkia, eikä meidänkään pelaajilla ymmärrettävästi ollut ehkä paras mahdollinen asenne pelaamiseen siinä vaiheessa, kertoo Virmanen kuulemastaan.

- Joku oli ensin kyllästynyt, ja sitten joku toinenkin ajatellut kokeilla. Eikä se haittaa, että näitä tulee tässä vaiheessa kautta.

» Lähetä palautetta toimitukselle