Liiga aukeaa

LIIGA, MESTIS / Uutinen
SM-liigan ja Jääkiekkoliiton hallitukset ovat päättäneet avata liigan ensi kaudesta lähtien. Päätös takaa Mestiksen voittajalle osallistumisen liigakarsintaan, mikäli se täyttää liiganousijan kriteerit.
haastattelu

Pikahaastattelussa Urpo Helkovaara
[lue lisää]

Liiga kertoo tiedotteessaan, että Mestiksen voittajan pitää täyttää taloudelliset ja olosuhteisiin liittyvät kriteerit. Taloudellisten kriteereiden keskeinen seikka on realistisesti tavoiteltavissa oleva kahden miljoonan liikevaihto vuositasolla. Myös hallin pitää olla liigan vaatimalla tasolla. Liiga ilmoittaa tarkemmista liigakriteereistä myöhemmin kevään aikana.

Liigakriteerien täyttämisen lisäksi SM-liigan päästäkseen Mestis-seuran pitää toimittaa edelliskauden tilinpäätös ja talousarvio tulevalle kaudelle 1.9.2006 mennessä. Joukkueiden taloudellisen tilanteen kehitystä tarkkaillaan joulutauolla laadittavalla välitilinpäätöksellä, joka tulee toimittaa SM-liigalle tammikuun loppuun mennessä.

Samassa SM-liigan ja jääkiekkoliiton yhteiskokouksessa päätettiin myös käynnistää suomalaisen huippukiekkoilun strateginen suunnittelu. Osapuolet pyrkivät saamaan kaudeksi 2008-09 käyttöön uudistuksia, joiden tarkoituksena on turvata suomalaisen kiekkoilun kansainvälinen kilpailukyky.

Mahdollisiksi uudistusten kohteiksi liigan tiedotteessa nimetään sarjajärjestelmät, mukaan lukien joukkueiden lukumäärä SM-liigassa, Mestiksessä ja A-nuorten SM-liigassa, sekä sarjatasojen järjestämisvastuuseen ja hallinnointiin liittyvät asiat.

» Lähetä palautetta toimitukselle