Jalonen orkestereineen jatkaa HPK:ssa

LIIGA / Uutinen
Hämeenlinnan Pallokerhon valmennuskolmikko Jukka Jalonen, Timo Lehkonen ja Jari Kaarela jatkaa seuran palveluksessa ensi kauden ajan.

HPK:ssa nykyisen valmennusjohdon kanssa on totuttu sopimaan valmentajien jatkosta seurassa syksyn loppupuolella. Hyvissä ajoin varmistettu valmennuskysymys helpottaa tulevan kauden joukkueen rakentamista, vaikka kuluva kausi on yhä vasta alussa.

HPK:n toimitusjohtaja Risto Korpela on tyytyväinen valmennusjohdon jatkopestiin. Samalla joukkue saa työrauhan ympärillä pyörivistä spekulaatioista Jalosen ensi kauden osoitteesta.

- Joukkuen pelaajat vaihtuvat, mutta valmennuksen energisyys säilyy, iloitsi Korpela hyvin päättyneitä sopimusneuvotteluja.

Jukka Jalosella ja Timo Lehkosella alkaa HPK:ssa jo kuudes kausi, ja maalivahtivalmentaja Jari Kaarelalla viides. Työrupeama on liigaseuran valmentajalle poikkeuksellisen pitkä.

- Täytyy olla ylpeä, että näin kauan on tehty yhteistyötä ja muistaa, että tangoon tarvitaan aina kaksi. Valmennuskolmikolla ja seurajohdolla on yhteneväiset tavoitteet ja ideat, eikä meidän siksi tarvinnut juuri edes neuvotella. Lähinnä sovittiin, että jatketaan, kertoo Jukka Jalonen.

Jalonen kehuu koko johtoryhmän yhteistyötä harvinaislaatuiseksi.

- Kommunikointi ja vuorovaikutus toimivat, ja meillä on hyvä tiimi eikä mikään yhden miehen show. Me tarvitsemme erikoisosaamista, jota Timo Lehkonen ja Jari Kaarela meille tuovat.

- Lehkosella on vanhana maalivahtina näkemys pakkien pelaamiseen ja iso kädenjälki joukkueen pelitapaan. Kaakku (Kaarela) taas ei varmaan kehtaa edes sanoa, miten monta maajoukkueveskaria tässä seurassa on. Niitä on seitsemän, paljastaa Jalonen, joka on myös viihtynyt kaupungissa erinomaisesti.

- Hämeenlinna on kiekkokaupunki viimeisen päälle, ja etenkin pienet lähikunnat ovat voimalla mukana kannustamassa. Näin on varmasti huomennakin, kun nähdään yksi kauden kohokohdista HIFK:n tullessa tänne. Vaikea kuvitella parempaa paikkaa valmentajalle, hehkuttaa Jalonen pienen seuran hyviä puolia.

- Vaikka materiaali onkin rajallinen, me pystymme haastamaan minkä tahansa eurooppalaisen joukkueen. Ensi kauden joukkue voi hyvinkin olla vahvempi kuin tämä. Eri tahoilla käydään keskusteluja koko ajan.

Seuran puheenjohtaja Harri Lintumäki huokui tyytyväisyyttä tiedotustilaisuudessa.

- Meillä on ollut aika hyviä valmentajia melkoinen liuta. Näiden aika on ollut pisin ja menestynein. Seuran johdon ja nykyisen valmennuksen välillä ei ole koskaan ollut riitaa. Kaikkien muiden kanssa oli jotakin - toki syynsä oli sysissä ja sepissä, muistelee Lintumäki.

- Jalosen aikainen runkosarjamenestys on medialta, etenkin niinsanotulta "asiantuntijamedialta", päässyt unohtumaan täysin. Häntä ei arvosteta sillä tavalla kuin kuuluisi.

- Rehellisyys on meidän toimintamme punainen lanka, kun puhutaan jääkiekosta ja muistakin asioista. Valmennus esittää toivomuksia pelaajamateriaalista, mutta ymmärtää samalla rajalliset resurssimme, Lintumäki paljastaa seuran menestyksen salat.

» Lähetä palautetta toimitukselle