Josef Boumedienne Zürichiin

LIIGA / Uutinen
Viime kaudella SM-kultaa Kärppien riveissä juhlinut Josef Boumedienne pelaa tulevalla kaudella Sveitsin liigassa ZSC Zürichin riveissä. Boumediennen sopimus on mallia 1+1-vuotta.

27-vuotias Boumedienne on New Jersey Devilsin neljännen kierroksen varaus vuodelta 1996. Tapparaa ja Kärppiä SM-liigassa edustaneen puolustajan ura ei Devilsissä auennut, vaan hän siirtyi kesken kauden 2001-02 Tampa Bayhyn ja seuraavaksi kaudeksi Washington Capitalsiin. Viimeisellä NHL-kaudella Boumedienne pelasi Capitalsin takalinjoilla 39 ottelua.

Boumedienne sai vuosi sitten Suomen kansalaisuuden, mutta ei voi toistaiseksi edustaa Suomea kansainvälisellä tasolla, koska on pelannut nuorten MM-tasolla Ruotsin paidassa.

Kärppien mestaruuteen päättyneellä kaudella räväkkäotteinen puolustaja keräsi runkosarjassa 32:ssa pelissä tehot 5+15 sekä 58 jäähyminuuttia. Pudotuspeleissä Boumedienne kuului joukkueensa kantaviin voimiin tekemällä tehot 1+5. Kauden päätteeksi hänet valittiin SM-liigan tähdistökentälliseen.

Boumediennella on sopimuksessaan NHL-pykälä, joka mahdollistaa hänen siirtymisensä Washingtoniin 1. joulukuuta mennessä. Boumedienne on neuvotellut viimeiset viikot tiiviisti NHL-sopimuksesta, mutta neuvottelut on keskeytetty ainakin toistaiseksi tuloksettomina.

Myös Kärpät oli kiinnostunut viime kauden mestarijoukkueen takuumiehestä, mutta Boumedienne valitsi lopulta rahakkaamman tarjouksen Sveitsistä.

» Lähetä palautetta toimitukselle