Jokerit kiinnitti Justin Mapletoftin

LIIGA / Uutinen
Helsingin Jokerit täydensi keskushyökkääjistönsä tekemällä vuoden sopimuksen kanadalaisen Justin Mapletoftin kanssa. 24-vuotias Mapletoft siirtyy Jokereihin New York Islandersin organisaatiosta.

Juniorivuosinaan Mapletoft nakutteli kovia pistemääriä, mutta ammattilaisurallaan hän on kehittynyt erinomaiseksi puolustavaksi keskushyökkääjäksi. Mapletoft on kiekkoillut edelliset neljä kautta varaajaseuransa New York Islandersin organisaatiossa. NHL-otteluita tilille on kertynyt 39 ja niissä pisteitä 3+6=9.

- Kolme viikkoa sitten sain tämän nimen käsiini. Siinä vaiheessa ei ollut selvää, pelaako NHL:ssä vai pelaako missä. Tässä oli useita pelaajia esillä, hän oli ensimmäinen, jonka kohdalla voitettiin tarjouskilpailu sveitsiläisten kanssa, kommentoi Jokerien toimitusjohtaja Matti Virmanen.

- Hän on kahden suunnan sentteri, ei puhdas hyökkäyspään pelaaja. Liikkuu hyvin ja hyvä leftin laukaus, päävalmentaja Waltteri Immonen kuvaili uutta pelaajaansa.

taustaa

Mapletoft halajaa nopeasti takaisin NHL:ään
[lue lisää]



Jokerit sai rauhoitettua tilanteen
[lue lisää]

Viime kaudella Mapletoft pelasi Sean Bergenheimin seurakaverina Bridgeport Sound Tigersin joukkueessa AHL:ssä. 61 ottelussa Mapletoft teki 11 ja syötti 24 maalia.

- Bergenheimiltä esimerkiksi kysyttiin, he kun sattuivat pelaamaan viime kaudella samassa ketjussa. Muutamalta muultakin henkilöltä on taustat tarkastettu, Virmanen kertoi Mapletoftin taustoista.

- Nyt on valmentajillekin helpompaa, kun alkaa olla joukkue kasassa. Pari viikkoa sitten oli 15 pelaajaa ringissä, Oulussakin käytiin kolmella ketjulla.

Mapletoftin hankinnan myötä Jokereilla on joukkueessaan viisi keskushyökkääjää, joista Brett Harkins poistuu riveistä lokakuun puolivälissä. Joukkueeseen haetaan edelleen yhtä lisävahvistusta.

» Lähetä palautetta toimitukselle