Justin Forrest Ässien riveihin

LIIGA / Uutinen
Justin Forrest jatkaa pelaamista SM-liigassa. Amerikkalaispuolustaja solmi vuoden mittaisen sopimuksen Porin Ässien kanssa. Ässien päävalmentaja Mika Toivola odottaa Forrestilta paljon.

SaiPan takalinjoilla viime kaudella luutinut Justin Forrest on allekirjoittanut ensi kauden kattavan sopimuksen Porin Ässien kanssa. Forrest tunnetaan taitavana ja juonikkaana kiekollisena puolustajana, jonka oivallukset tuottivat viime kaudella tehopisteet 7+12.

Ässien päävalmentaja Mika Toivola odottaa luonnollisesti uudelta hankinnalta paljon. Forrest värvättiin patapaitaan isoon rooliin.

- Viime kauden jälkeen tehtiin se johtopäätös, että tarvitsemme hieman lisää liikettä puolustukseemme. Kevytjalkaisena pelaajana Justin tuo meille sitä. Ja mies myös jaksaa urakoida isoja minuutteja.

Kotimaassaan Forrest pelasi viimeiset vuotensa Bostonin Collegen yliopistojoukkueessa. Yliopistosarjassa annetut näytöt vakuuttivat Carolina Hurricanesin, joka varasi Forrestin varaustilaisuuden kuudennella kierroksella vuonna 2000. Bostonissa Forrest kuului joukkueensa ehdottomiin johtajapelaajiin ja nautti runsaasta jääajasta.

Viime vuosi SaiPassa oli Forrestin uran ensimmäinen ammattilaiskausi, joka kului suurelta osin suomalaisen kiekkokulttuuriin totuttautumiseen. Forrest ei onnistunut missään vaiheessa saavuttamaan valmentaja Heikki Mälkiän täydellistä luottamusta ja myös katsomokomennukset tulivat tutuiksi. Forrest väläytteli SaiPassa erinomaista pelisilmäänsä useaan otteeseen, mutta pienikokoisen puolustajan heikkoudet puolustuspäässä tulivat myös tutuiksi.

- Pelaajana Justin on melko samantyyppinen kuin Olegs Sorokins. Taitava kiekollinen puolustaja, joka tulee isoon ruutuun. Mutta omassa päässä hän on kuitenkin Sorokinsia varmempi. "Lego" teki sellaisen määrän isoja virheitä omassa päässä, ettei sellainen tule kyseeseen, Toivola vertaili ulkomaanapuja.

Ässät ei hosu

Kauden avaavassa Pitsiturnauksessa Ässät tulee esiintymään kotimaisin voimin. Forrest saapuu Poriin vasta elokuun alussa, eikä muitakaan ulkomaalaisia ole kaupunkiin odotettavissa ainakaan aiemmin.

Ulkomaalaiskiintiössä porilaisilla on vielä kolme paikkaa auki. Toivolan mukaan Ässät seuraa markkinoita rauhallisesti, mutta luottavaisesti. Juuri tällä hetkellä pataseura ei ole erityisen lähellä sopimusta kenenkään kanssa.

- Ei tässä juuri nyt olla neuvotteluissa loppusuoralla kenenkään kanssa. Toisaalta tarjouksia on jätetty ja niitä voi olla sisällä tälläkin hetkellä, joten sikäli on tietysti vaikea sanoa ollaanko jonkun kanssa lähellä vai ei, kun ei tiedä millaisia vastauksia tulee, Toivola pyöritteli.

- Forrestinkin kanssa oltiin yhteydessä pitkin kevättä, mutta vasta nyt asiat nytkähtivät hänen puoleltaan siihen tilanteeseen, että hän oli valmis tekemään sopimuksen, patakoutsi kuvaili joukkueenrakentamisessa tapahtuvia nopeita käänteitä.

Ässien ostoslistalla on vielä yksi puolustaja ja vähintään kaksi hyökkääjää. Seura aikoo valita tulevat hankintansa maltilla.

- Kyllä me varmasti se ykkössentterikin oltaisiin jo saatu, mutta mieluummin parempia hieman hitaammalla aikataululla kuin hosumalla huonompia pelaajia. Pelaajamarkkinoille näyttää jatkuvasti tulevan entistä parempia miehiä vapaaksi, joten katsomme rauhassa, kuinka hyviä pelaajia meidän rahoilla on saatavissa, Toivola mietti markkinatilannetta.

- Ykkösketjussa on minun näkemykseni mukaan kaksi paikkaa auki. Todennäköisesti ne paikat täytetään ulkomaalaisilla. Niiden suhteen ei ole mikään kiire.

Puolustukseen Toivola haluaa pelaajan, joka on Ässien pakkikalustossa kärkipäätä. Mies kertoo, että sille paikalle on tyrkyllä lukuisten ulkomaalaisten lisäksi myös pari suomalaisvaihtoehtoa.

- Itse toivon, että saisimme kiinnitettyä kotimaisen, jotta ulkomaalaiskiintiöön jäisi yksi paikka auki. Viimeisellä puolustajahankinnallamme haluamme yhä vahvistaa liikkuvuutta ja kiekollista osaamista. Kokoa ja voimaa puolustuksessamme on mielestäni jo tarpeeksi, Toivola selvitti miehistönsä tarpeita.

» Lähetä palautetta toimitukselle