Juha Alen Ilves-paitaan

LIIGA / Uutinen
Cincinnati Mighty Duckseissa AHL:ää viimeiset puolitoista kautta pelannut puolustaja Juha Alen vahvistaa Tampereen Ilveksen puolustusta loppukauden ajan.

Isokokoinen, 191 senttiä ja 91 kiloa, Alen on Ilveksen juniorikoulun kasvatti, joka on nuoruusvuosinaan pelannut myöös KOO-VEE:n paidassa. Suomesta Alen lähti Pohjois-Amerikkaan ensin Northern Michicanin yliopistojoukkueeseen, josta Anaheim Mighty Ducks varasi miehen kolmannella kierroksella kesällä 2003.

- Alen vahvistaa meitä koolla, fyysisyydellä ja hyvällä liikkeellä eritoten puolustuspäässä, Ilveksen urheilupäällikkö Juha Hautamaa kommentoi.

Alen ei ole tällä kaudella pelannut Cincinnatin paidassa vielä yhtään ottelua loukkantumisen vuoksi, mutta pelasi viime kaudella 59 ottelua tehoin 2+3.

- Hän saapuu Suomeen perjantaina, mutta pelaa ensimmäisen ottelunsa todennäköisesti vasta tiistaina TPS:aa vastaan, selvitti Hautamaa tilannetta.

Hautamaa kertoi sunnuntaina MTV3:n haastattelussa, että haussa on puolustukseen hyvä kahdensuunnan pelaaja. Ykkösprioriteettina on kuitenkin maalivahti.

- Maalivahtikysymys ratkeaa tänään tai viimeistään huomenna perjantaina. Se riski on, ettei Riksman meillä jatka, Hautamaa jatkaa.

- Kun maalivahtiasia on selvitetty, katsomme riittääkö rahkeita muihin hankintoihin. Selvää on, ettei meillä ole missään vaiheessa kautta ollut, eikä tule olemaan tänä keväänä rahaa niin paljon kuin suurseuroilla ja on katsottava saadaanko käytettävissä olevilla varoilla pelaaja, joka todella pystyy meitä vahvistamaan.

Aiemmin torstaina tiedotettiin, että Mikko Suvanto pelaa seuraavat viisi ottelua SaiPan riveissä.

- Nyt kun kaikki ovat terveenä, niin Suvanto on meidän hyökkääjärankingissa sijoilla 11-14, ja kun kyseessä on tuossa vaiheessa uraa oleva kokenut pelaaja, ei ole mitään järkeä hänen itsensäkään kannalta pitää häntä katsomossa tai pienellä peliajalla, Hautamaa selvitti taustoja.

» Lähetä palautetta toimitukselle