TPS otti Viking Cupin voiton

LIIGA, MESTIS / Uutinen
Turun Viking Cup päättyi isäntäjoukkueen juhliin. Finaaliin selvinnyt Vaasan Sport teki loppuottelusta todellisen jännitysnäytelmän tasoittamalla ottelun viime hetkillä. Lopulta voittajaksi kuitenkin selvisi TPS rangaistuslaukauskilpailun jälkeen.

TPS - Sport 3-2 (1-1,1-1,0-0)rl.


9.20 Sport 0-1 Tatu Backman (Pasi Pieninkeroinen)

19.23 TPS 1-1 Kai Nurminen RL

32.08 TPS 2-1 Jiri Vykoukal

39.25 Sport 2-2 Mika Suoraniemi IM

Jäähyt

TPS 3 x 2 min

Sport 7 x 2, 1 x 10 min

Rangaistuslaukaukset

TPS Marko Kiprusoff 3-2

Maalivahdit

TPS Teemu Lassila

Sport Marko Härkönen

TPS:n olisi voinut kuvitella yrittävän hyödyntää pidemmän lepovuoronsa pitämällä finaalissa yllä korkeaa tempoa alusta asti. Tästä ei kuitenkaan nähty merkkejä, vaan turkulaisten luistimissa näytti olleen hieman ylimääräistä painoa. Alku oli muutenkin varsin tasainen, vaikka Joni Lius pääsikin yrittämään maalintekoa kahdesti hyvästä sektorista.

liekö takana ollut pitkä kiekkopäivä syynä vai mikä, ottelun toinen erä tuntunut sytyttävän sen enempää joukkueita kuin yleisöäkään. fandulin jäähyn aikana tps kykeni luomaan tilanteita, tärkein eli maali jäi uupumaan. lähimmäksi onnistumista pääsivät lius hulkkonen. juhani tamminen sentään jaksoi huvittaa paikalla olevia jatkuvalla heilumisellaan.

hieman erän puolivälin jälkeen osviittaa turnauksen voiton määränpäästä. jiri vykoukalin rannevippi yllätti härkösen, siirtyi maalin johtoon. tämän ottelu jo hieman farssin piirteitä tami-show´n käydessä liian suurilla kierroksilla. tuomari aleksi rantala palkitsikin tammisen esittämän rakentavan kritiikin kahden minuutin joukkuerangaistuksella. jos ottama rangaistus turha, niin voi kehua tps:n väärästä vaihdosta ottamaa
jäähyä kolmisen minuuttia ennen loppua. lähti hakemaan tasoitusta kuudella neljää vastaan, deja vu-tunne välieräottelusta Ässiä vastaan valmis, vaasalaisten loppuun asti yrittäminen palkittiin jälleen. mika suoraniemi nimittäin onnistui tasoittamaan pelin entistä seuraansa vain 35 sekuntia loppua, välittömästi tps-jäähyn loppumisen jälkeen. hetkeä kiekko lipunut noin 15cm tyhjän sport-maalin, joten jossiteltavaakin sitä kaipaaville. jatkoaika näennäisen tps-hallinnan värittämä. kiekkoa kuitenkaan saatu verkon perukoille viimeisen 4-3-ylivoimasta hyvästä pyörityksestä huolimatta. ratkaisuasemaan nousivat siis jälleen rankkarit.

sport otti edun ensimmäisellä laukauskierroksella, nurminen epäonnistui jämsä
puolestaan iski lassilan. vahalahden suoraniemen epäonnistuttua jari kauppila löysi mentävän reiän yläkulmasta tasoitti kilpailun. hjerpe epäonnistui, kiprusoff esitti identtisen kopion kauppilan maalista vei enää onnistumisia nähty, kuittasi itselleen isännöimänsä voiton.

Sport - Ässät 2-1 (0-0,1-1,0-0)rl.


27.36 Ässät 0-1 Oleg Sorokins (Pasi Tuominen, Kristian Kuusela) AV

29.20 Sport 1-1 Miika Jämsä (Vjatsheslav Fandul, Mika Suoraniemi) IM, TV

Jäähyt

Sport 5 x 2 min

Ässät 6 x 2 min

Rangaistuslaukaukset

Sport Kristian Hjerpe 2-1

Maalivahdit

Sport Aku Limnell

Ässät Scott Langkow

Sport lähti toiseen välierään ennakkoluulottomalla pelillä hakemaan finaalipaikkaa. Markus Jämsän jäähystä selvittyään vaasalaiset loivat useamman loistotilanteen johtomaalin tekoon. Mika Suoraniemen sihti oli kuitenkin samalla tasolla mitä Turkuhallissa on aiemminkin nähty, eikä tulosta syntynyt. Kehut Suoraniemelle kuitenkin yritteliäisyydestä ja onnistuneesta paikkoihin hakeutumisesta.

Avauserä jatkui tasaisena. Ässien paras tilaisuus maalintekoon koitti puhtaaseen läpiajoon päässeelle Pasi Tuomiselle, jonka aikeet kuitenkin torpedoi Sport-maalia vartioinut Aku Limnell. Myös Kristian Kuusela pääsi yrittämään maalintekoa loistopaikasta, kun Miika Jämsä unohti miehen maalin eteen. Limnell kuitenkin kesti. Kun myös Langkow oli Ässä-maalilla hereillä, siirryttiin erätauolle maalittomassa tasatilanteessa.

Toinen erä ei hienouksia tarjoillut. Kummankaan joukkueen puolustuspeli ei vaikuttanut betonista valetulta, mutta viimeistely oli molemmilla tätäkin huonompaa. Myös ylivoimapeliä riitti vuorotahdilla tuhlattavaksi, ja aika alkoi käydä vähiin.

Maalittomaksi ottelu ei kuitenkaan lopulta jäänyt. Tom Laaksonen nosti sekunnin kestäneen harkinnan jälkeen kätensä pystyyn, ja lähetti Pasi Peltosen jäähylle. Maalia ei kuitenkaan tehnyt ylivoimalle päässyt Sport, vaan sen sijaan porilaiset iskivät alivoimalla. Oleg Sorokins pääsi lähettämään kovan ja tarkan laukauksen Jämsän jaloista, ja Limnell oli ohitettu noin kaksi ja puoli minuuttia ennen ottelun loppua.

Ratkaisun makua oli ilmassa, mutta Sport ei jäänyt tuleen makaamaan. Valmentaja Tamminen otti aikalisän ja Limnellin vaihtopenkille, ja vaasalaiset lähtivät hakemaan tasoitusta. Tässä myös onnistuttiin, kun ottelussa aiemmin vaisuhkosti esiintynyt Jämsä osui siniviivan tuntumasta rannelaukauksella aivan maalin yläkulmaan.

Turnauksen säännöt selvenivät yleisölle ja toimittajille ottelun päätyttyä. Hallissa kuultiin hämmennyksen huokaus, kun odotettua rangaistuslaukauskilpailua ei ollut luvassa – vielä. Sen sijaan ohjelmassa oli viiden minuutin jatkoaika. Molemmilla oli tilaisuutensa maalintekoon, mutta onni ei taaskaan ollut myötä. Oli vihdoin rangaistuslaukausten aika.

Rankkarit vedettiin ns. pitkän kaavan mukaan, eli molemmilta joukkueilta nimettiin viisi laukojaa. Neljäs kierros toi ratkaisun. Ässiltä epäonnistuivat vuorollaan kaikki ampujat, järjestyksessä Classen, Kivenmäki, Niemi sekä Kuusela. Sportilta puolestaan maalasivat Jämsä ja Hjerpe. Kuilun partaalta nousseet vaasalaiset selvittivät siten tiensä turnauksen loppuotteluun.

TPS - Lukko 2-1 (0-1,2-0)


7.09 Lukko 0-1 Erik Hämäläinen (Steve Larouche, Toni Koivisto) YV

19.49 TPS 1-1 Antti Hulkkonen

25.15 TPS 2-1 Marko Kiprusoff (Ville Vahalahti)

Jäähyt

TPS 4 x 2, 1 x 10 min

Lukko 1 x 2 min

Maalivahdit

TPS Teemu Lassila

Lukko Mikael Vuorio

Lukolle ei paljoa huiliaikaa suotu, vaan lohkonsa toiseksi jääneenä joukkue joutui tuleen heti toiseen perättäiseen otteluun. Mitään silmiinpistävää väsymystä ei raumalaisista kuitenkaan alussa näkynyt, vaan joukkue otti sen sijaan aloitteen ottelussa TPS:aa vastaan. Maalia Lukko ei tosin kyennyt ensi minuuttien paikoistaan tekemään. Raumalaisittain paras anti olikin Juhamatti Yli-Junnilan hieno avojään taklaus, jonka alle jäi Markus Ojala.

Erän puolivälissä Markus Seikolan jäähyn aikana Lukko sai kaipaamansa onnistumisen. Rangaistusta ehti kulua vain viisi sekuntia, ennen kuin Erik Hämäläisen lyöntilaukaus painui ohi Lassilan. Maalin jälkeen myös isäntäjoukkue alkoi saamaan juonesta kiinni. Parhaat tilaisuudet tasoitukseen koituivat Mika Alatalolle, jonka onni ei kuitenkaan ollut myötäinen. Niinpä erätauolle siirryttiin Lukon maalin johdossa.

Toinen erä alkoi isäntien hallinnan merkeissä. Varsinaisia huippuvaarallisia maalintekotilanteita ei kuitenkaan nähty, kunnes Jari Kauppilan ketjulla onnisti. Kauppila levitti peliä hienosti, ja lopulta Hulkkonen pääsi vapaasti nousemaan maalille. Mies ei paikan saatuaan erehtynyt, ja tasoitus oli tosiasia. Kuitti oli tosin lähellä tulla heti seuraavassa vaihdossa, kun Lukon Shayne Toporowski oli vähällä onnistua maalinteossa.

Kai Nurmisen jouduttua istunnolle selästä taklaamisesta, haki Lukko vimmalla johtomaalia. Vain Lassilan valppaus ja rouva Fortunan avustus pitivät numerot tasoissa. Lukon ylivoimapeli teki jo Pitsiturnauksessa vaikutuksen, ja hyvin kiekko liikkui nytkin. Joukkueelta löytyy siniviivalta tulivoimaa ja erityismaininnan ansaitsevat maalin eteen hanakasti hakeutuvat hyökkääjät. Esim. TPS:n ylivoimassa olisi käyttöä samalle asenteelle kuin mitä Lukon maskimiehet jälleen osoittivat.

Kun Lukolle ei maalinteko maistunut, iski puolestaan TPS. Kauppila ja Kiprusoff pääsivät kahdella yhtä vastaan-hyökkäykseen, joka päättyi Kiprusoffin tarkkaan rannelaukaukseen. Peliväline löytyi ylänurkasta ja TPS siirtyi sitä myöden johtoon, hieman vajaat viisi minuuttia ennen loppua.

Loppua kohti vaikutti siltä, että edellinen Sport-ottelu alkoi painaa raumalaisten jaloissa. Liike ei tahtonut enää riittää, eikä TPS:lla lopulta ollut suuria vaikeuksia puolustaa johtoasemaansa menestyksellä. Lukko otti vielä lopussa maalivahdin pois ja haki tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla, mutta tuloksetta. TPS varmisti siten voitollaan paikkansa kotiturnauksensa loppuottelussa.

Lukko - Sport 0-1 (0-1,0-0)


7.12 Sport 0-1 Vesa Myllyaho (Turo Virta) SR

Jäähyt

Lukko 4 x 2, 1 x 10 min

Sport 1 x 2, 1 x 5, 1 x 20 min

Rangaistuslaukaukset

Sport Vjatsheslav Fandul 0-1

Maalivahdit

Lukko Petri Vehanen

Sport Marko Härkönen

Alkusarjan viimeisessä ottelussa ratkaistiin lohko B:n voitto Sportin ja Lukon kesken. Voitto olisi riittänyt molemmille tähän tavoitteeseen. Ottelun alussa vaikutti, että Sportilla olisi paljon enemmän työkaluja haastaa Lukko kuin lohkon auttamattomaksi jumboksi jääneellä KalPalla.

Molemmat joukkueet esittivät todella hirveää mailalla huitomista ja harrastivat aggressiivista mailahäirintää. Tuomari Aleksi Rantala salli tämän tasapuolisesti.

Sport siirtyi ottelussa johtoon siirretyn rangaistuksen aikana. Pitkän pyörityksen päätteeksi Vesa Myllyaho sai kunnian tökkäistä kiekon maaliin yli jäässä pötköttävän Petri Vehasen. Myös loppuerä kuljettiin tiukasti vaasalaisten komennossa.

Toisen erän alkuun Lukon Mikko Purontakanen ja Sportin Miikka Jäske ottivat nyrkeillä mittaa toisistaan. Selkeä pistevoitto Purontakaselle.

Vaikka Lukko sai loppuun vielä pienen painostuksen, se ei riittänyt. Sport voitti Lukon ja sitä myöten koko lohko B:n.

Lohkon tulosten kannalta täysin turhassa rangaistuslaukauskisassa Sport jatkoi Lukon nöyryyttämistä. Vaasalaisista Markus Jämsä epäonnistui ja Vjatsheslav Fandul onnistui. Lukosta epäonnistuivat Toni Koivisto ja Pasi Saarela.

Pelillisesti Sport oli kilpakumppaniaan KalPaa valovuoden edellä. Vaasalaiset voivat olla ylpeitä suorituksestaan Lukkoa vastaan, mutta sijoitus alkulohkossa lankesi Sportille kuin Manulle illallinen. Esim. TuTo olisi mennyt pomminvarmasti jatkoon tästä lohkosta.

Sportista esiintyivät edukseen terävä hyökkääjä Markus Jämsä sekä vahva möyrijä Pasi Pieninkeroinen. Sportin ainoan maalin tehnyt Vesa Myllyaho. Ottelun aikana epämääräisestä mölinästä Turkuhallissa vastasi Sportin valmentaja Juhani Tamminen. Teemu Sainonmaa oli kiekon kanssa varsin epävarma ja hän hukkasi lopussa monta sellaista paikkaa, jossa Sportilla olisi ollut mahdollisuus pelata aikaa.

Ässät - TPS 1-1 (0-1,1-0)


0.21 TPS 0-1 Mika Alatalo (Ville Vahalahti, Jari Kauppila)

26.38 Ässät 1-1 Greg Classen (Oleg Sorokins)

Jäähyt

Ässät 2 x 2 min

TPS 3 x 2 min

Rangaistuslaukaukset

Ässät Mika Niemi 1-0

Maalivahdit

Ässät Marko Tåg

TPS Tuomo Karjalainen

TPS:n ja Ässien keskinäisessä pelissä ratkaistiin lohko A:n lohkovoitto. Jatkopaikan molemmat olivat jo varmistaneet.

Ottelun avausmaali nähtiin kahdenkymmenen sekunnin pelin jälkeen. Ville Vahalahti heitti kiekon maalille ja Mika Alatalo iski kiekon vastustamattomasti Ässien maalia vartioineen Marko Tågin ohitse ylänurkkaan.

Porilaisten Aki Uusikartanolla oli paikka ottelun kuudennella minuutilla, mutta Tuomo Karjalainen Tepsin maalilla esitti paraatitorjunnan.

Alkoi vaikuttaa, että TPS tyytyi maalin johtoon, eikä Ässätkään mitenkään apinanraivolla hyökännyt.
Tasoitus tulikin pelin rytmin huomioon ottaen aivan yllättäen. Oleg Sorokins vapautti komealla pystysyötöllä Greg Classenin läpiajoon ja Classen polki Marko Kiprusoffilta karkuun ja latasi rannelaukauksen Karjalaisen hanskakäden puolelle.

Rangaistuslaukauskisassa Tepsin Lauri Korpikoski, Jari Kauppila, Mika Alatalo sekä Ässien Marko Kivenmäki, Greg Classen epäonnistuivat. Ainoastaan Ässien Mika Niemi onnistui. Lohkovoitto meni tosin silti maalieron turvin turkulaisille.

Ässiltä Greg Classen alkoi jo pikkuhiljaa väläytellä osaamistaan. Pitsiturnauksessa epäedukseen esiintynyt puolustaja Atte Pentikäinen pelasi huomattavasti paremmin tässä turnauksessa. Varsinkin miehen vauhti ja ajoitus on parantunut merkittävästi. Pauli Levokarin parhaat taklaukset nähtiin totuttuun tapaan vihellysten jälkeen. Marko Tåg pelasi hyvän peruspelin.

Tepsiltä David Schneider ei pelissä pelannut loukkaantumisen takia.

KalPa - Lukko 0-5 (0-2,0-3)


7.02 Lukko 0-1 Janne Niskala (Toni Porkka, Ville Snellman)

9.58 Lukko 0-2 Shayne Toporowski (Otto Honkaheimo, Juhamatti Yli-Junnila) YV

18.51 Lukko 0-3 Sami Torkki (Otto Honkaheimo) YV

22.08 Lukko 0-4 Toni Koivisto (Steve Larouche) YV

29.31 Lukko 0-5 Toni Koivisto (Martin Bartek) YV

Jäähyt

KalPa 8 x 2 min

Lukko 3 x 2 min

Rangaistuslaukaukset

KalPa Aki Korhonen 1-0

Maalivahdit

KalPa Ari Luostarinen

Lukko Mikael Vuorio

Viking Cupin neljännessä ottelussa Lukko pelasi turnauksen ensimmäisen ottelunsa toista otteluaan pelannutta KalPaa vastaan.

Ottelun alussa KalPa vyörytti hyökkäyksiään Lukon päätyyn ja raumalaiset olivat hätää kärsimässä. Sen jälkeen ottelu muuttui todella rikkonaiseksi. Samalla ote siirtyi peruuttamattomasti raumalaisille.

Lukko siirtyi johtoon Janne Niskalan onnenkantamoisella. Niskala laukoi rannelaukauksen siniviivalta ja Ari Luostarinen näytti koppaavan kiekon helposti hanskaansa, mutta onnistui pomputtamaan kiekon hanskastaan maaliin. Täysin maalivahdin maali.

Lukko siirtyi jo kahden maalin johtoon ylivoimalla. KalPan pörröpäisen Samuli Suhosen juuri istahdettua jäähyaitioon Otto Honkaheimo laukoi ja maskimiehenä toiminut Shayne Toporowski ohjasi mailanvarrellaan kiekon toistamiseen ohi Luostarisen.

Kolmannessa erässä Lukko siirtyi kolmen maalin johtoon ylivoimalla. Sami Torkki latasi one-timerin B-pisteeltä Otto Honkaheimon mainiosta syötöstä ohi sivuttaisliikkeessä olevan Luostarisen.

Lukko nöyryytti KalPaa oikein urakalla. Steve Larouche ja Toni Koivisto karkasivat ylivoimalla kahdestaan läpiajoon ja passailivat Luostarisen nenän edessä aikansa, kunnes Koivisto napautti kiekon sisään.

Viidennen maalin esityön teki Martin Bartek. Slovakkialaishyökkääjä otti tyhjän tilan pois ja laukoi hyvin vedon Luostarisen patjoihin, jonka reboundin Koivisto napautti pelivälineen jälleen KalPan verkkoon.

Rankkareissa Lukon Sami Torkki epäonnistui ja KalPan Aki Korhonen onnistui.

Lukon Juhamatti Yli-Junnila sai runsaasti peliaikaa ja pelasikin ihan mukavasti. Kanadalaissentteri Steve Larouche voitti muutaman aloituksen, mutta ei erottunut muuten raumalaismassasta. Näytillä oleva raumalaisjunnu Ville-Vesa Vainiola sai paljon peliaikaa ja kaveri koettikin pari kykyjensä ylälaidoilla olevaa kikkaa hurmatakseensa Jukka Rautakorven.

Ottelun alussa KalPa tuli lujaa, mutta sen jälkeen eväät olivatkin syöty.
KalPasta ei pystynyt raumalaisia haastamaan kukaan. Kuopiolaisten syötöt hyökkäyspäässä olivat vailla ajatusta ja harvat laukaukset kohti Mikael Vuoriota onnettomia sutaisuja. Timo Kuuluvaisella oli KalPan ainoa maalipaikka, joten hän oli täten KalPan paras pelaaja. Puolustaja Samuli Suhonen otti puolustuksessa ajoittain vähän liiankin suurta roolia. Saa sitä syöttääkin.

Tom Laaksonen yritti tässäkin pelissään varmaan parhaansa.

TuTo - Ässät 2-3 (0-1,2-2)


2.56 Ässät 0-1 Kristian Kuusela (Mika Rontti) YV

22.10 TuTo 1-1 Tero Forsell AV

22.25 Ässät 1-2 Semir Ben-Amor (Oleg Sorokins, Juha Kiilholma) YV

23.26 TuTo 2-2 Vikki Tammelin (Jussi Makkonen)
YV

26.23 Ässät 2-3 Greg Classen RL

Jäähyt

TuTo 5 x 2, 1 x 10 min

Ässät 6 x 2 min

Rangaistuslaukaukset

Ässät Marko Kivenmäki 0-1

Maalivahdit

TuTo Ari Reunanen

Ässät Scott Langkow

Viking Cupin kolmas ottelu käytiin Porin Ässien ja jo toista ottelua pelaavansa TuTon välillä.

Ottelun alussa mentiin varsin tasatahtia. Hyvät paikat siunaantuivat niin TuTon Tuomas Jalavalle kuin Ässien Semir Ben-Amourille.

Ässät meni kuitenkin johtoon TuTon Ville Aaltosen jäähyn aikana. Maalin edessä maskimiehenä seissyt Kristian Kuusela ohjasi Mika Rontin laukoman kiekon maaliin Ari Reunasen längistä.

Pelin aikana nähtiin vilkasta ajatustenvaihtoa Vikki Tammelinin ja Pasi Nielikäisen kesken. Nielikäinen haki tappelua mm. Jouni Venton kanssa.

Toisessa erässä TuTon Jussi Rantalalla oli aivan tyhjä maali edessään, mutta mies lirutti kiekon metrin päästä ohi maalin.

TuTo pysyi hyvin Ässien vauhdissa ja peli oli paljon edellistä ottelua viihdyttävämpi. Ei ole perusteetonta väittää, että tämä ottelu oli toistaiseksi turnauksen viihdyttävin tapahtumien ja syketason perusteella.

TuTo tasoitti kahden miehen alivoimalla Pasi Peltosen karkean virheen seurauksena. Forsell oli karkaamassa läpi ja Peltonen syöksyi kaikkien yllätykseksi alimpana miehenä vaihtoon. Forsell hakkasi kiekon Langkowin suojista verkon perukoille.

Seuraavassa vaihdossa Ässät käytännössä katsoen uusi ensimmäisen maalinsa. Maskimiehenä ollut Semir Ben-Amour ohjasi maskimiehen ominaisuudessa Oleg Sorokinsin siniviivavedon ohi Reunasen.

Kun maalien makuun oltiin päästy, niin niitä saatiin lisää. TuTo tasoitti heti perään ylivoimalla. Teemu Virkkusen istuessa jäähyllä Makkonen löysi hienosti maalin kulmalle hiipineen Vikki Tammelinin, joka sijoitti kiekon hienosti ohi sivuttaisliikkeessä olleen Scott Langkowin.

Ässät siirtyi jälleen johtoon Greg Classenin laukoman rangaistuslaukauksen tuloksena ja se riitti Ässille voittoon. Tämä merkitsi sitä, että TPS ja Ässät olivat varmuudella jatkossa ja TuTo ulkonan.

TuTosta pisti silmään taas isokokoinen ja taitava Jussi Makkonen sekä suorastaan erinomaisesti pelannut taitava ja varma, huomattavasti mainettaan parempi kiekkoilija, Vikki Tammelin.

Ässistä Semir Ben-Amor otti tyhmiä jäähyjä ja haki turhia taklauksia, joita hän ei kuitenkaan vienyt loppuun asti. Sentteri Greg Classen pelasi, muttei erottunut mitenkään erityisesti porilaismassasta. Rangaistuslaukauksessa hän oli tosin itse varmuus. Pasi Levokari ei pelannut montaakaan minuuttia, mutta ehti ottaa tyhmän jäähyn.

Ottelun jälkeen lauotuissa rangaistuslaukauksissa Ässien Marko Kivenmäki onnistui ja TuTon Vikki Tammelin epäonnistui.

Päätuomari Tom Laaksonen yritti varmasti parhaansa.

Sport - KalPa 1-0 (0-0,1-0)


21.08 Sport 1-0 Ari-Pekka Pajuluoma (Kristian Hjerpe) AV

Jäähyt

Sport 3 x 2 min

KalPa 2 x 2 min

Rangaistuslaukaukset

KalPa Jermu Pisto 0-1

Maalivahdit

Sport Aku Limnell

KalPa Pasi Kuivalainen

Päivän toisessa ottelussa Mestiksen liigakandidaatit koettivat ottaa toisistaan mittaa toistamiseen vuorokauden sisällä.

Peli oli molemmilla porukoilla erittäin sekavaa ja se painottui keskialueella kiekon roiskimiseen. Avauserän ainoa kunnon maalipaikka oli Sportin Tatu Backmanilla, joka ei saanut tyhjästä maalista kiekkoa sisään.

Myös toinen erä tarjosi aamuvirkuille katsojille sekavaa ja rikkonaista peliä.
Ottelun kuvaan sopi, että avausosuma nähtiin alivoimalla. Vjatsheslav Fandulin istuessa koukkaamisjäähyä Sport sai paineen KalPan päätyyn. Kristian Hjerpe syötti kiekon sokkosyöttönä maalille, josta Ari-Pekka Pajuluoma onnistui sen sutaisemaan Pasi Kuivalaisen taakse. Tämä riitti vaasalaisten voittoon.

Rangaistuslaukauskisassa mentiin pitkä pätkä ilman maaleja. KalPan Sami Kaartinen, Markus Ahosilta, Henri Huohvanainen, Tomi Mustonen sekä Sportin Markus Jämsä, Vjatsheslav Fanduls, Kristian Hjerpe, Mika Suoraniemi ja Chris Allen epäonnistuivat. Ainoa onnistuja oli KalPan Jermu Pisto.

Kuopiolaisista silmiin pisti hyvin luisteleva ja tiukkaan laukova Saku Kekäläinen sekä pellavapäinen puolustaja Samuli Suhonen. Kalevi Aitio esiintyi parissa alivoimassa, eikä erottunut hyvässä eikä pahassa.

NHL-pakki Chris Allen pelasi varmaa peruspeliä ja näytti ajoittain samettisia ranteitaankin. Kaikesta mitä Allen teki huokui rauhallisuus. Tosin miehen rangaistuslaukaus oli onneton. Myös Mika Suoraniemi näytti vanhassa jäähallissaan kiekollista osaamistaan. Latvialais-sentteri Vjatsheslav Fandulia ei ottelu paljoa kiinnostanut. Sportin Jesper Söderholmilla kiekko poltti pahasti omalla alueellaan.

TPS - TuTo 2-0 (1-0,1-0)


0.33 TPS 1-0 Kai Nurminen (Kimmo Eronen, Joni Lius)

17.19 TPS 2-0 Marco Tuokko (Matti Aho)

Jäähyt

TPS 1 x 2 min

TuTo 0 x 2 min

Rangaistuslaukaukset

TPS Ville Vahalahti 0-1

Maalivahdit

TPS Teemu Lassila

TuTo Ari Reunanen

Päivän avausottelussa turkulaisseurat TPS ja TuTo mittasivat keskinäistä paremmuuttaan.

Ottelu alkoi TPS-merkkisesti. Jo reilun 30 sekunnin jälkeen Lius voitti hyökkäyspään aloituksen taakseen Kimmo Eroselle, joka antoi namupassin B-pisteelle liukuneelle Kai Nurmiselle. Nurminen sijoitti kiekon varmasti suoraan syötöstä ensimmäisen kerran ohi TuTon maalia vartioineen Ari Reunasen.

TuTo ylitti keskialueen varsin mallikkaasti, mutta siniviivalla pelaajien keinot loppuivat tyystin. TPS myllytti sen sijaan koko kentän leveydeltä.

Toisestakin maalista vastasi Palloseura. Toisen erän alussa Matias Metsäranta katkaisi syötön TuTon maalin takana ja jakoi Matti Aholle, joka jatkoi välittömästi maalin eteen lapa jäässä odottavalle Marco Tuokolle. Pieni ranneliike ja TPS oli kahden maalin johdossa.

TPS:n parhaimmistoa olivat agressiivisesti karvaavat Matias Metsäranta ja Marco Tuokko. Myös Matti Aho väläytteli kiekollista osaamistaan ajoittain.

TuTosta pisti silmään positiivisessa mielessä Tuomas Jalava ja Jussi Makkonen, jotka olivat joukkueensa parhaimmistoa hyökkäyspäässä. Tomi Laurila taklasi kaikkea mikä liikkui eikä tuntunut olevan kovinkaan kiinnostunut itse pelivälineestä.

TuTosta kiitosta ansaitsee myös pakisto, joka koko miehityksensä leveydeltä onnistui kiekollisessa pelissään kohtalaisesti TPS:n ankarasta karvauksesta huolimatta.

Ottelun jälkeen pelattiin turnaukseen kuuluvat rangaistuslaukaukset. TuTolta Sami Vire ei onnistunut yllättämään Teemu Lassilaa, mutta Tepsin Ville Vahalahti maalasi komean maalin Reunasen selän taakse.

» Lähetä palautetta toimitukselle