Jokereille tappio Spengler Cupin avauksessa

LIIGA / Uutinen
Joulutauon aikana Sveitsin Spengler Cup –kutsuturnauksessa pelaava Helsingin Jokerit hävisi Cupin avausottelunsa isäntäjoukkue HC Davosille maalein 1-4. Sveitsiläisjoukkue painoi viimeisessä erässä (0-3) voittoon.

- Kansainvälinen peli, erittäin hyvä ja kova vauhti, vähintäänkin Sm-liigan playoff-ottelujen tasoa, kommentoi ruokapöydästä tavoitettu Waltteri Immonen pikaisesti ottelun jälkeen.

- Kaksi erää mentiin 1-1, mnutta viimeisessä hävittiin sitten 3-0. Viimeinen erä oli tosin meiltä oikeastaan paras, sillä vastustaja tuli todella hyvin peliin, ja oltiin ensimmäisessä erässä ja toisen erän ensimmäiset viisi minuuttia pahasti helisemässä, jatkoi Immonen.

- Viimeisessä erässä meillä oli eniten paikkoja ja paras vauhti, mutta kaveri rokotti ensin meidän oman pään merkkausvirheestä 2-1. Ennen vastustajan kolmatta maalia meillä oli ensin oma kolmella yhtä vastaan –hyökkäys, jonka jälkeen kaveri pääsi taas vastahyökkäykseen ja teki maalin. Kansainvälisen tason vastustaja käytti paikat paremmin hyväkseen.

Jokereilla on Spengler Cupissa mukana myös kolme vahvistusta Sveitsin liigasta. Trion Luganon tutkaparia Ville Peltonen – Ryan Gardner täydentää Fribourgin Jukka Hentunen. Gardner oli Immosen mukaan paras jokerisentteri tänään ja erittäin hyvä vahvistus joukkueelle, mutta suomalaisvahvistusten lähtökohta otteluun oli heikko:

- Peltonen ja Hentunen tulivat suoraan lentokentältä peliin, heillä oli varsin huono lähtökohta matsiin, kertoi Immonen.

Jokereiden ainokaisen maalin viimeisteli maalivireeseen päässyt Markus Kankaanperä Marko Jantusen ja Glen Metropolitin syötöistä. Vieraiden tehomiehinä häärivät venäläiskonkari Oleg Petrov ja sveitsiläinen Reto Von Arx, jotka molemmat keräsivät kaksi syöttöpistettä. Ottelun parhaina palkittiin Jantunen ja Petrov. Yleisöä paikalla oli 7580.

Spengler Cup jatkuu Jokereiden osalta huomenna, kun vastaan asettuu HC Krefeld.

» Lähetä palautetta toimitukselle