Barrett etsii vielä pelirytmiä

LIIGA / Haastattelu
TPS:n alkukauden Tshekkilegioona on vaihtunut kanadalaiskolmikkoon. Trion täydentää tammikuussa joukkueeseen liittynyt Nathan Barrett.

Nathan Barrett saapui Suomeen runsas viikko sitten. Alkukaudesta Saksan DEL-liigan Straubingissa jäi karvas maku suuhun; pelit eivät sujuneet ja pesti päättyi erimielisyyksiin valmentajan kanssa.

Nyt takana on jo neljä ottelua SM-liigaa. Juuri ennen siirtoa sairastelleelle kanadalaishyökkääjälle alku TPS:ssä on ollut hankala, mutta talvipäivien pidentyessä kaikki näyttää valoisalta.

Vastuu maittaa

Barrett on saanut alusta alkaen reilusti vastuuta ja vähitellen mies tuntuu päässeen jyvälle ison kaukalon ja nopeatempoisen pelin saloista. Omaa sopeutumista on helpottanut se, että TPS on viime peleissään pärjännyt tuloksellisesti, vaikka joukkueen pelissä riittääkin hiomista.

- Joukkue on minusta esiintynyt melko hyvin. Olemme voittaneet kolme peliä neljästä sen jälkeen kun tulin, arvioi Barrett näkemänsä toisen perättäisen Ässät-pelin jälkeen.

25-vuotias Barrett aloitti mustavalkopaidassa keskushyökkääjänä, mutta päätyi nopeasti kakkosketjun laitahyökkääjäksi Jussi Makkosen rinnalle. Lauantaina ketjun toiseen laitaan palasi Mika Alatalon loukkaannuttua Tuomas Suominen ja ketjun peli vaikutti ajoittain jo sujuvan kelvollisesti.

Kaiken kaikkiaan vastuuta riitti, sillä peliaikaa kanadalaiselle kertyi runsaat 21 minuuttia. Ottelun lopussa hän pelasi myös joitakin vaihtoja ykkösketjun laidassa Kent McDonellin nahisteltua itsensä suihkuun.

- Hyvässä ketjussa sain pelata tänään. Tämä oli ensimmäinen pelimme yhdessä, siihen nähden hyvä peli.

Ässiä vastaan Barrett oli selvästi alkuviikkoa paremmin pelissä sisällä ja tulostakin alkaa tulla. Joukkuetovereiden aivoitukset ja TPS:n pelitapa alkavat aueta samalla, kun tulokkaan henkilökohtaiset suoritukset kohentuvat.

Torstaina Porissa irtosi komealla esityöllä ensimmäinen syöttöpiste ja ensimmäinen SM-liigamaali syntyi lauantain ottelussa.

- Oma pelini menee parempaan suuntaan. Ensimmäiset kaksi peliä olivat huonoja. En tuntenut oloani hyväksi, koska olin ollut pari viikkoa pois jäältä. Tänään sujui jo selvästi paremmin, hyväntuulinen hyökkääjä pohti.

Henkisesti tärkeä avausmaali

Barrettin maalitili aukesi lauantain koitoksen toisessa erässä. Vahvan maalinedustapäivystyksen päätteeksi #41 sai sutia paluukiekosta 2-1-osuman tyhjään pömpeliin. Avausmaali tuli henkisesti hyvään saumaan ennen kuin asiasta ehti kerääntyä paineita.

- Ei sitä voi ajatella. Peli vain kärsii, jos ryhtyy murehtimaan maalintekoa. Mutta ehdottomasti oli helpottavaa saada se pois alta, helpottunut Barrett totesi.

Useimpien katsojien kannalta varsin nihkeän lauantai-illan näytöksen kohokohta oli varmasti päätöserän rähinätuokio, jossa muun muassa Kent McDonell ja Matti Kuparinen ottivat erän herrasmiesnyrkkeilyä kaikkien taiteenalan sääntöjen mukaisesti.

AHL-jäiltä Eurooppaan tulleelle Nathan Barrettille poikapaineissa ei ollut mitään järisyttävää, mutta tuttuun pohjoisamerikkalaiseen tapaan jälkiseuraamukset oudoksuttivat miestä.

- Olen tottunut tällaiseen Pohjois-Amerikassa. Siellä olisi luultavasti tullut vielä 3-4 tappelua lisää pelin lopussa. Olen pelannut Kentiä vastaan aiemmin, tiesin että hän pärjäisi hyvin, Barrett naureskeli pudistellen päätään nyrkkisankarien suihkukomennukselle.

» Lähetä palautetta toimitukselle