Snellman tehokkaana

LIIGA / Haastattelu
Ville Snellman viimeisteli yhden maalin ja syötti kaksi, kun SaiPa kaatoi Pelicansin Lappeenrannan Kisapuistossa 5-2-lukemin. Ketju Sami Ryhänen – Jarkko Immonen – Snellman kasasi yhteensä seitsemän tehopistettä ollen isäntien tehokkain yhdistelmä.

Lauantainen voitto Pelicansista oli SaiPalle vasta toinen joukkueiden kuudesta kohtaamisesta tällä kaudella. Usein lahtelaiset ovat onnistuneet kääntämään tiukat ottelut itselleen onnenkin avittamana, mutta tänään asetelmat olivat kääntyneet.

- Ollaan periaatteessa hallittu jokaista Pelicans-peliä, mutta ei olla saatu maaleja. Tänään kiekko sitten pomppi meille hyvin, Snellman totesi.

”Snebu” itse viimeisteli SaiPan 4-1-osuman ottelun puolivälin tienoilla. Laiturin tarkka laukaus upposi aivan maalin kattoon Pelicans-vahti Antti Niemen yli.

- En tiedä, miten se sinne sitten lopulta sujahti, mutta maalille yritin toimittaa kiekkoa ja nyt sattui uppoamaan.

Voiton myötä SaiPa kavensi eron viimeisellä pudotuspelipaikalla majailevaan Pelicansiin viiteen pisteeseen. Työnsarkaa siis riittää edelleen, mutta sputnikeilla on aikaa kuroa ottelun vähemmän pelanneiden lahtelaisten etumatkaa kiinni vielä 11 pelin verran.

- Sehän on ihan hyvä asetelma meille. Me pelataan tässä jo omia esi-playoffeja – eli taistellaan pääsystä playoffeihin. Hyvä vaan, että panosta riittää, Snellman pohti.

- Tässä on pelejä vielä aika paljon jäljellä, ja mitä tahansa voi tapahtua.

Snellmanin ketjun, jossa häärivät myös sentteri Jarkko Immonen ja vasen laituri Sami Ryhänen, peli on toiminut tällä kaudella todella hyvin. Joulun jälkeen tekninen kolmikko on pelannut SaiPan ehjintä peliä, ja pisteitäkin on tullut mukavasti. Snellman itse on tehnyt jo tässä vaiheessa kautta uuden pääsarjatason piste-ennätyksensä: 14 maalia + 13 syöttöä = 27 tehopistettä.

Snellman on tällä hetkellä hyökkäystriostaan ainoa, jolla ei ole vielä jatkosopimusta SaiPan kanssa. Ilves-kasvatti ei ole vielä tehnyt päätöstä jatkostaan, mutta toki valmis ketju painaa vaakakupissa jonkin verran.

- Totta kai se vaikuttaa: pelilliset asiat ovat aina tärkeitä, Snellman myönsi.

- Ilman muuta SaiPassa jatkaminen on vaihtoehto, mutta vielä ei olla tehty mitään ratkaisuja suuntaan eikä toiseen.

Päävalmentaja Heikki Mälkiän mukaan SaiPa olisi valmis pitämään hyviin tehoihin yltyneen miehen.

- Hänellä on optio, joka on voimassa tammikuun loppuun asti, ja se on hänen päätettävissään, käyttääkö hän sen vai ei. Meidän puolelta on näytetty vihreää valoa, ja hän kertoo tammikuun loppuun mennessä ratkaisunsa.

- Jos hän ei optiota käytä, niin eihän se silti sitä tarkoita, että hän ei pelaisi meillä ensi kaudella, Mälkiä muistutti.

» Lähetä palautetta toimitukselle