Mielipide

Taistelu Alatalon ilonaiheena

LIIGA / Kolumni
Kärppien päävalmentaja Matti Alatalo on alkavalla kaudella ison urakan edessä. Tekemistä joukkueen kanssa on vielä paljon, mutta ilonaiheitakin löytyy.

Kärpät esitti tiistaina Jokereita vastaan parastaan ensimmäisen 20 minuutin ajan. Joukkue loi maalipaikkoja ja kontrolloi peliä. Sen jälkeen ote kuitenkin herpaantui vähitellen, ja ottelun lopussa vieraat pääsivät niskan päälle.

- Ensimmäisen erän pelasimme kuten meidän mielestäni pitäisikin pelata. Se oli meidän parasta osaamistamme nyt. Sen jälkeen pelimme monimutkaistui, ja teimme ottelusta itsellemme vaikean. Toki Jokeritkin lisäsi painetta, Alatalo pohti.

- Jatkossa meidän pitää yksinkertaistaa peliämme ja toimittaa kiekkoa maalille. Samalla puolustuskin tiivistyy. Paljon on tekemistä, ei ole todellakaan valmista vielä. Ei välttämättä ole vielä sitten kun liiga alkaakaan. Uutta pitää oppia, mutta asenne ja taistelu olivat hyviä.

Kärpät pelaa loppuviikosta kaksi ottelua, joissa joukkue jatkaa pelinsä hiomista. Apuja pelin parantamiseen haetaan oululaisille varsin tutuilla keinoilla: videoilla.

- Keskiviikkona pitää katsoa videoita ja miettiä teemoja loppuviikolle. Sama luonne pitäisi kuitenkin saada mukaan kuin nyt.

Oululaisten keskushyökkääjäosasto on koko harjoituskauden ollut vajaa, kun sekä Jari Viuhkola että Tommi Paakkolanvaara ovat olleet lasaretin puolella. Lisäksi kanadalaishyökkääjä Daniel Corso liittyi joukkueen pelaavaan kokoonpanoon vasta tiistaina. Jokerit-ottelussa sairastuvan puolelle siirtyi puolestaan Karppinen.

- Karppisella on ollut ongelmia olkapäässään. Hän on pystynyt kuitenkin pelaamaan, mutta nyt oli pakko ottaa hänet sivuun. Katsotaan hänen tilannettaa jatkossa.

Uutta verta

Kotiyleisön mielenkiinto kohdistui tiistai-iltana luonnollisesti uuteen ulkomaanelävään. Corso näytti jäällä varsin lupaavia otteita ja miehen luistelutaito sekä pelinäkemys vaikuttivat varsin hyviltä.

- Corson otteet olivat toiveita antavia. Hänellä on hyvä pelikäsitys ja hän on erinomainen syöttelijä: liikuttaa kiekkoa ja saa täten muilta apuja. Vielä ei kuitenkaan oltu samalla aaltopituudella kavereiden kanssa.

Uusista vahvistuksista Alatalo ei tiistaina halunnut ihmeitä puhua. Sen sijaan koeajalla olleet Matti Koistinen ja Timo Kuuluvainen hakevat peliaikaa Kajaanin Hokista. Juho Keränen puolestaan on lunastamassa pelipaikkaa oululaisjoukkueesta.

- Siirtomarkkinoilla ei nyt ole ihmeitä, mutta seurataan aktiivisesti. Tärkeää oli, että saimme Corson ja Tommi Paakkolanvaaran nyt mukaan. Koistinen ja Kuuluvainen ovat Hokin mukana turnauksessa. Keränen on vielä meidän mukanamme, ja lunastaa kyllä tällaisilla otteilla pelipaikan.

Joukkueen ykkössentteri Jari Viuhkola on puolestaan vähitellen toipumassa kesän selkäleikkauksestaan.

- Viuhkola on mukana harjoituksissa jo ihan normaalisti ja saa ottaa kontaktiakin. Toivottavasti hän olisi mukana finaaliturnauksessa, mutta siihen täytyy saada lupa lääkäriltä.

» Lähetä palautetta toimitukselle