Oulussa jälleen kultaiset tunnelmat

LIIGA / Artikkeli
Viiden vuoden sisällä neljä mestaruutta on kova saavutus missä tahansa palloilusarjassa. Mestaruuden uusiminen on aina valtava haaste, jonka eteen täytyy parantaa tekemistä aina edellisestä vuodesta.

Kärppien päävalmentaja Kari Jalonen oli taiston tauottua huojentunut mies. Pitkä työ Oulussa päättyi kultajuhliin ja mestaruussuihkuun.

- Hieman väsynyt tässä nyt on. Pitää mennä saunomaan ja nukkua hyvin. Nämä ovat pelaajien juhlat. He ovat tämän ansainneet, Jalonen kommentoi.

Heinäpään haukan vuodet Kärppien päävalmentajana olivat lähes täydelliset. Jalosen jalostama työn tekemisen kulttuuri, vaatimustaso ja työn pelkäämättömyys olivat lopulta suuria tekijöitä taustalla, mistä Kärpät pystyi ammentamaan menestyksensä. Siinä pitkälti perintöä, mitä Oulussa varmasti pyritään jatkamaan.

- Nyt nautitaan tästä hetkestä ja päivästä, eikä puhuta tulevaisuudesta. Sen aika tulee sitten myöhemmin. Tämä oli kaiken kaikkiaan kova juttu uusia mestaruus, sillä se on äärimmäisen hankalaa jokaisessa sarjassa. Iso saavutus sekä joukkueelta että seuralta, Jalonen kertoi.

Kärppien taustalla tekijät ovat taatusti enemmän kuin tyytyväisiä saavutettuun mestaruuteen, mutta ennen kaikkea porttien avautumiseen Eurooppaan. Se on manner ja haaste, jota Kärpät himoitsee ja joka on seuralta vielä valloittamatta.

- Hieno kausi, ratkaisijoita löytyi monesta kentästä. Tämä on kova juttu hei, koska kaikki panostivat kauteen jo CHL:nkin takia, Kärppien toimitusjohtaja Juha Junno hehkutti tuttuun tyyliinsä.

Oululaisten voiton avaimena oli laaja rintama laadukkaita pelaajia, mutta vaati kovan työn saada kaikki toimimaan saumattomasti yhteen hiileen.

- Tämä oli hieno vuosi pelaajien osalta. Uskoimme omaan tekemiseen – se ratkaisi nämä pelit meille. Omiin taitoihin luottaminen, sitä minäkin toitotin pojille – pitää vaan uskoa itseensä heikoillakin hetkillä, pudotuspelien pistepörssin voittanut Hannes Hyvönen kommentoi.

Kokeneita ja vähemmän kokeneita mestareita

Kärppien riveistä löytyi sekä jo mestaruushuumaa maistelleita pelaajia että keltanokkia. Ensimmäisen kerran nimensä Kanada-maljaan pääsi kirjauttamaan Turun Palloseurasta kesken kauden takaisin Ouluun palannut Juho Jokinen.

- Huomasi, että muilla on enemmän pudotuspelikokemusta. Mustosen Tomi istuu vieressä, ja häneltä saa hyviä vinkkejä. Hyvä tuuri, että hän sattui viereen, Jokinen vinkkasi mestaruusjuhlien keskellä.

Mustonen oli kertonut jo Jokiselle illan suunnitelman.

- Yhden oluen varmaankin otamme ja syömme yhden makkaran. Viimeistään yhdeltätoista menen kyllä nukkumaan.

Kokeneempaa kaartia edusti jo kahdeksannen mestaruutensa voittanut Ilkka Mikkola. Kaiken nähnyt konkarijuhlija osasi jo katsoa tulevaisuuteen.

- Seuraava tavoite voisi olla vaikka kahdeksan Stanley Cupia. No ei, ei minulla mitään tavoitteita ole. Kohta tulee arki vastaan ja alan treenata ensi kautta varten, Mikkola heitti.

Puolustajan pakkipari espoolainen Kari Haakana oli äärimmäisen tyytyväinen mestaruudesta ja antoi vinkin siirtomarkkinoille.

- Mahtava on fiilis, kuusi vuotta sitten voitin ensimmäisen mestaruuteni. Silloin pakkiparina oli Ilkka Mikkola – niin nytkin. Jos joku seura haluaa voittaa mestaruuden, niin kannattaa hankkia pakkipari Mikkola-Haakana.

Kärppien puolustuksesta nousi esiin myös aikaisempina vuosina vähemmälle peliajalle jäänyt liminkalainen Antti Ylönen.

- Mahtavalta ja hyvältä tämä homma nyt tuntuu. Tosi hienoa, kun sai vastuuta ja vielä sen maalinkin iskettyä. Sehän oli aika tärkeäkin vielä, Ylönen kertoi.

Tuo maali syntyi Espoossa toisessa pudotuspeliottelussa jatkoerässä, mistä Ylönen pokkasi Jukka-Pekka Laamaselta konjakkipullon.

- Päivää ennen lupasin konjakit ja perskule heti meni tekemään maalin. Piti hoitaa tämä velvollisuus heti pois. Eiköhän pullolle jotain käyttöä tässä keksitä, Laamanen naureskeli ja ojensi pullon Ylöselle.

Kovia poikia.

» Lähetä palautetta toimitukselle